Scanialta OmniExpress 320 LE

Tässä ne pari kuvaa lehdestä. Auto on melko korkea, eipä tarvi ihan heti takaosaa korotella. Etusivulasien yläosan mustaus tulee kuvissa aika selvästi esiin, todellisuudessa tilanne voi olla hienostuneempi. Etuovi voisi olla tyylikkäämpi ja noudatella vinoa linjaa.

WP_20140502_18_47_55_Pro.jpgWP_20140502_18_47_44_Pro.jpg
 
Tyylikäs kokonaisuus, mutta ikkunalinja on mielestäni ruma noin – ilman noita mustia teippauksia olisi hienompi. Sivulinjakilven paikka on oikein hyvä :redface:
 
Yksi sana riittää paremmin kuin hyvin kuvailemaan mallia, jonka ei ikinä olisi pitänyt syntyä: Ruma!
 
Yksi sana riittää paremmin kuin hyvin kuvailemaan mallia, jonka ei ikinä olisi pitänyt syntyä: Ruma!

On tuo nyt ensinnäkin paljon hienompi kuin Scala, ja toiseksi tuo kylki ei tule varmastikaan näyttämään livenä tuolta. Tuon tarkoitus on vain näyttää missä kohdin ikkunat menee, joten livenä se on taatusti hienompi.
 
Mun mielestä toi muistuttaa hyvin paljon volvon 8900LE-koria. Eli aika tylsän oloinen luomus.
 
Mun mielestä toi muistuttaa hyvin paljon volvon 8900LE-koria. Eli aika tylsän oloinen luomus.

Tässä tapauksessa kylläkin Scania (Lahden Autokori) ehti ensin: Hämmästelin aikanaan kun Volvo 8900 esiteltiin, miten paljon se muistutti Scania Omniexpressin muotoja viistoine takaikkunoineen. Keulassakin on samaa viistoa muotokieltä (tuulilasin alareunat jne.) Sinänsä Omniexpress 320 LE:n muoto ei siis ole tietenkään yllätys - pohjautuuhan se 2007 julkistettuihin korkeampiin sisaruksiinsa.

Itse pidän muotoilusta. Se on jotenkin skandinaaviseen tapaan selkeälinjainen ja yksinkertainen olematta kuitenkaan persoonaton. Itseäni esimerkiksi Ivecon uutuuksien kaltainen ylimuotoilu häiritsee, mutta makuasioitahan nämä tietty.
 
Nak sanoi:
Tuon mallinimen olisi kyllä voinut keksiä toisin. "Omniexpress 320 LE" on mielestäni vähän turhan tönkkö

Åbergin lättykirja-sivuilla on parit kuva uudesta lahtelaisesta ja on se kyllä komea. Jotain sukunäköä siinä kyllä on Scalaankin.
Mallinimi olisi voinut tuon nykyisen pitkän sijaan olla esim. Scania Phoenix :wink:
 
Takaisin
Ylös