Sivu 1 / 2 12 ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 1-15/22

Viestiketju: Päätepysäkkikäyttäytyminen

 1. #1
  Tunnistettu jäsen TEP70 avatar
  Liittynyt
  25.07.2005
  Sijainti
  Lappeenranta
  Viestejä
  1382

  oletus Päätepysäkkikäyttäytyminen

  Tulipa tuossa taas tänään seurattua koomista näytelmää. Ihmettelin, kun eräs tyttö seisoskeli yliopistomme tuulikaapissa ja odotteli selvästi jotain. No, kohta pihan pysäkillä seisonut linjan 1 auto siirtyi noin puoli auton mittaa eteenpäin, minkä tyttö tulkitsi oikeaksi merkiksi ja lähti ulos kohti autoa.

  Minä en kyllä voi käsittää, minkä vuoksi matkustajia ei voi päästää sisälle saman tien, kun päätepysäkille on kerran tultu. Onko tämä nyt taas joku ihmeen viimeinen pätemisen keino, tapa kyykyttää matkustajia, joita joka lähdölle riesaksi asti sisään tunkee. Millaisia psyykkisiä vammoja kuljettajalle aiheutuu, jos lähtöaikaa odotellessa autossa onkin matkustajia, kauheaa!

  Tästä muistuu mieleen välikohtaus vanhoilta hyviltä ajoilta Puistolan asemalta. Olin sinisellä bussilla linjalla 75A, siis häirikkö Oy Liikenne Ab:n kentällä. Tulin Puistolan terminaaliin Siltamäestä ja ennestään terminaalin kaaressa nyhjäsi kolme LOY:n autoa, linjoilla 75, 76A ja 76B. Nämä olivat vallanneet täysin purkulaiturin, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi ajaa suoraan lähtölaituriin ja päästää matkustajat pois siinä. Noh, meni hetki ja viereen tulee joku edellämainituista LOY:n autoista, jonka kuljettaja alkaa pää punaisena mouhoamaan siitä, että olin ajanut ennen häntä lähtölaituriin. Totesin, että ympyrääkö tässä siten pitäisi ajaa, kun te olette vallanneet koko purkulaiturin ettekä siirry ajoissa lähtölaituriin. Ei vaikutusta, vaan kuljettaja käy tuomassa minulle oman aikataulunsa jatkaen keuhkoamista.

 2. #2

  Liittynyt
  20.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1394

  oletus

  Joitakin ihmisiä todella viehättää tilanne, missä he omalla käyttäymisellään aiheuttavat muille ongelmia ilman että se on kuitenkaan suoranaisesti heidän vika. Mitä suurempia ongelmia, sitä parempi. Tätä lajia kyllä löytyy monesta paikkaa, mutta heidän suosikkipaikkojaan tuntuvat olevan erilaiset "asiakaspalvelutehtävät", joissa asiakkaalla ei ole käytännössä mahdollisuuksia jättää "palvelua" käyttämättä. Kuten juuri bussin asiakas, joka on jo pysäkillä. Erilaiset kassat, puhelinvaihteet ja vastaanotot ovat myös suosikkeja. Laji on sukua pahanilmanlinnuille, jotka nauttivat ikävien uutisten kertomisesta muille.

  Kertomassasi tapauksessa lajinmääritys on selvä ja syy kaverin keuhkoontumiseen oli se, että kehtasit mennä pilaamaan hänen ilonsa ratkaisemalla ongelman. Sinun olisi sen sijaan tosiaankin pitänyt jäädä kiertämään ympyrää taikka mennä valittamaan kuskille purkulaiturilla, jonka jälkeen hän olisi voinut nautinnollisesti kertoa, minkä tähden hän ei voi siirtyä vielä lähtölaituriin.

  Tämän lajin kanssa tulee toimeen seuraavasti: missään tapauksessa ei pidä näyttää hermostumistaan taikka ärtymystään. Sen sijaan on oltava rauhallinen ja päättäväinen, näytettävä, että heidän aiheuttama ongelma ei häiritse lainkaan ja että on valmis ratkaisemaan sen tavalla taikka toisella. Näin muutut mahdollisesta ilonaiheesta potentiaaliseksi ongelmaksi. Kun nyt vielä pyydät apua, niin hyvällä tuurilla lajityypin edustaja on valmis tyytymään siihen, että saa tuntea itsensä tärkeäksi. Avusta kiittäminen ja arvostuksen osoittaminen jälkeenpäin kannattaa, olipa aihetta tai ei, sillä tämän jälkeen lajityypin edustaja saattaa seuraavan kerran kohdatessa muuttua sinua kohtaan hyvinkin avuliaaksi.
  Ville

 3. #3

  Liittynyt
  26.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  841

  oletus Re: Päätepysäkkikäyttäytyminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut TEP70
  Eräs tyttö seisoskeli yliopistomme tuulikaapissa ja odotteli selvästi jotain. No, kohta pihan pysäkillä seisonut linjan 1 auto siirtyi noin puoli auton mittaa eteenpäin, minkä tyttö tulkitsi oikeaksi merkiksi ja lähti ulos kohti autoa.
  Tässähän kävi hyvin: tyttö pääsi kyytiin. Sellaistakin on käynyt, että kuljettaja lähtee samantien eikä edes kuvittele, että siellä lämpimässä tuulikaapissa kukaan odottelisi!
  Blogi yleisistä saunoista: http://www.saunakulttuuri.com

 4. #4
  Tunnistettu jäsen TEP70 avatar
  Liittynyt
  25.07.2005
  Sijainti
  Lappeenranta
  Viestejä
  1382

  oletus

  Mutta ilmeisesti on tämäkin tyttö käynyt pari kertaa turhaan koputtamassa etuovea, kun on kerran oppinut tällaisen toimintamallin. Hyvin on helsinkiläisetkin opetettu: esimerkiksi linjan 65A Veräjämäen päässä kun ei poikkeuksellisesti jää nysväämään kääntöpaikan kaarteeseen, vaan ajaa suoraan pysäkille, niin matkustajat kysyvät, voiko sisään jo tulla.

 5. #5
  JudgeT avatar
  Liittynyt
  30.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  144

  oletus

  Lainaus Alunperin kirjoittanut TEP70
  Hyvin on helsinkiläisetkin opetettu: esimerkiksi linjan 65A Veräjämäen päässä kun ei poikkeuksellisesti jää nysväämään kääntöpaikan kaarteeseen, vaan ajaa suoraan pysäkille, niin matkustajat kysyvät, voiko sisään jo tulla.
  Heh... itsekin ajoin aina suoraan lähtöruutuun, kun matkustajana kävi ärsyttämään melko monen "hesalaisen" kuskin tapa ilmaantua taukotilasta / käynnistää auto kääntösilmukassa alle minuutin ennen lähtöaikaa, vonguttaa autoon paineet hihnat kiljuen, jonka jälkeen hirveällä kiukulla laituriin ja saman tien radalle vielä seisovista matkustajista piittaamatta. Onneksi työmatkat sujuvat nykyään sähköllä
  "Käymälää kyttää ain' junan kissa" -tuntematon

 6. #6
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  01.07.2005
  Viestejä
  507

  oletus

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Ville O. Turunen
  Joitakin ihmisiä todella viehättää tilanne, missä he omalla käyttäymisellään aiheuttavat muille ongelmia ilman että se on kuitenkaan suoranaisesti heidän vika.
  Kaikkia lajin edustajia yhdistää alhainen koulutus ja ammatin suoma asema, jossa asiakkaisiin kykenee käyttämään valtaa pienissäkin määrin.

 7. #7
  Tunnistettu jäsen Rattivaunu avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Viestejä
  5203

  oletus

  Lainaus Alunperin kirjoittanut a__m
  Kaikkia lajin edustajia yhdistää alhainen koulutus...
  Ai kaikkiako todella? Kyllä esimerkiksi osa-aikakuljettajien joukossa on diplomi-insinöörejä, kieltenopettajia ja toisaalta aikatauluneuvojina puhelinpalvelussa maistereita jne. Sinänsä olisi mielenkiintoista tutkia, hoitavatko akateemiset asiakaspalvelijat asiakaspalvelutyönsä jollain tapaa erilailla kuin vain peruskoulun käyneet kolleegansa.

 8. #8
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  4085

  oletus

  Lainaus Alunperin kirjoittanut a__m
  Kaikkia lajin edustajia yhdistää alhainen koulutus ja ammatin suoma asema, jossa asiakkaisiin kykenee käyttämään valtaa pienissäkin määrin.
  Kyllä meitä on vielä sellaisiakin bussiammattilaisia, jotka haluavat tehdä ammattimme kunnolla. "Mätämunia" löytyy joka ammattikunnasta, valitettavasti. Sellaiset pilaavat helposti koko ammattikunnan maineen.

  Bussinkuljettajan koulutus ja työ ei ole alhaista; koulutus jatkuu niin kauan, kun tuota työtä tekee. Se on yksi niistä ammateista, joita ei ikinä opi täydellisesti ja aina tulee eteen jotain uusia asioita. Riippuu paljolti ammattikuljettajan asenteesta, kuinka näinkin yhteiskunnallisesti arvokkaan ja tarkeän homman hoitaa. Tuo asennekysymys on kaiken a ja o: se erottaa "suharit" ja "arskat" joukkoliikenneammattilaisista. Kaikki eivät siihen sovellu, näin se vain on. Se on lisäksi erittäin raskas ammatti. Kun tyoajat ovat mitä sattuu, niin perhe yms. asiat ovat todella kovalla koetuksella.

 9. #9
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  01.07.2005
  Viestejä
  507

  oletus

  Tottakai ymmärrän itsekin kuljetusalalla työskennelleenä kuinka raskasta ja arvokasta työnne ilman mitään selittelyitä on. Olipa kommenttini vain tuollainen torstai-illan provo.

 10. #10
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7496

  oletus

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo
  Kyllä meitä on vielä sellaisiakin bussiammattilaisia, jotka haluavat tehdä ammattimme kunnolla. "Mätämunia" löytyy joka ammattikunnasta, valitettavasti.
  Otsikossa mainittu päätepysäkkikäyttäytyminen on jo asia, jossa oletusarvoksi on muodostunut että bussi tulee laituriin lähtöminuutilla (paitsi Itä-Helsingin terminaaleissa, joissa bussi on valmiina laiturissa, mutta kuski tulee paikalle 2 min lähtöajan jälkeen). Kunnolla ammattinsakin tekevät kuljettajat ajavat sitten laituriin vasta lähtöaikaan, koska se ei muodostuneen käytännön mukaan ole huonoa palvelua. Sellaisia kuljettajia, jotka tieten tahtoen haluavat tarjota parempaa palvelua kuin tuo oletustaso, näyttäisi ainakin pääkaupunkiseudulla olevan pieni vähemmistö.

 11. #11
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  4085

  oletus

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko
  Sellaisia kuljettajia, jotka tieten tahtoen haluavat tarjota parempaa palvelua kuin tuo oletustaso, näyttäisi ainakin pääkaupunkiseudulla olevan pieni vähemmistö.
  On varsin valitettavaa, että monesti tällaisia työnsä huolella tekeviä leimataan, jopa kolleegoidensa toimesta, liikenneyhtiöissä jonkinlaisiksi pyrkyreiksi, pomon nuolijoiksi tms. Kun tekee työnsä ns. "vasemmalla kädellä", tiuskii ja kyykyttää matkustajia, hoitaa huonosti tuon mainitun päätepysäkkipalvelun, kaahaa ylinopeudella yms. saa sankarin maineen työkavereiden keskuudessa. Niillä voi sitten rehvastella taukopaikoilla, rinta rottingilla. Kumpa bussiammattilaisemme alkaisivat arvostaa ammattiaan hieman toiselta kantilta.

 12. #12

  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Helsinki Lauttasaari
  Viestejä
  554

  oletus

  Kuljettajissa on monia asiakaspalvelun todellisia helmiä. Mutta valitettavasti myös todella töykeitä, jotka varmasti ajavat hyvin, mutta joiden taidot yleisön palvelijoina ovat heikot. Tuntuu kuin muilla palvelualoilla tunnettu motto 'asiakas on kuningas' ei olisi voimassa osalla kuljetusalaa.
  Varmasti kuljettajien asenne asiaksapalvelijoina vaikuttaa osaltaan joukkoliikenteen imagoon
  Est modus in rebus.

 13. #13

  Liittynyt
  27.10.2007
  Viestejä
  353

  oletus Vs: Päätepysäkkikäyttäytyminen

  Jatketaan Lappeenrannan paikallisliikenteen haukkumista. Sunnuntaisin bussi numero 5 lähtee aina puolelta rautatieasemalta. Yleensä Helsingin suunnasta tulevat junat saapuvat asemalle sopivasti noin 20 yli. IC 77 saapumisaika on 18.26. Tänään juna oli muutaman minuutin myöhässä, aikataulunäytöissä uudeksi saapumisajaksi ilmoitettiin 18.29. Noin klo 18.32 linja-auto lähti rautatieasemalta ja kun bussi oli ajanut 5 metriä niin juna saapui asemalle. Bussissa oli tuolloin kaksi matkustajaa. Jos bussi olisi odottanut muutaman minuutin niin auto olisi varmasti tullut täyteen. Ymmärrän että linja-autojen täytyy jossain määrin noudattaa aikataulua mutta eikö ole viisaampaa odottaa muutama minuutti kolmea kymmentä matkustajaa kuin lähteä aikataulun mukaan lähes tyhjänä? Tosin siihen menee aikaa kun kymmenet matkustajat nousevat bussiin ja joka toinen maksaa käteisellä ja joka toinen Matkahuollon onnettoman hitaalla sirukortilla mutta ei junan myöhästyminen ole asiakkaiden vika. Tänään junalla tulleet matkustajat joutuivat odottamaan tunnin klo 19.30 lähtevää bussia.

  Olisi hyvä jos linja-auton kuljettajalla olisi jonkinlainen pieni tietokone josta näkisi junien mahdolliset myöhästymiset. Jos linja-autojen ja junien yhteistyö ei toimi niin ihmiset siirtyvät henkilöautoihin.

 14. #14
  Tunnistettu jäsen SD202 avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  1363

  oletus Vs: Päätepysäkkikäyttäytyminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Hartsa Näytä viesti
  Olisi hyvä jos linja-auton kuljettajalla olisi jonkinlainen pieni tietokone josta näkisi junien mahdolliset myöhästymiset. Jos linja-autojen ja junien yhteistyö ei toimi niin ihmiset siirtyvät henkilöautoihin.
  Tukholmassa olen joillain juna-asemilla nähnyt suurikokoisia kelloja, joissa ilmoitetaan seuraavan junan lähtöaika kumpaankin suuntaan. Nämä kellot on yleensä sijoitettu niin, että ne näkyvät liityntäterminaalista lähteville busseille. Junien lähtöajan lisäksi on ilmoitettu vielä todelliset lähtöajat eli jos juna on vaikkapa myöhässä. Tällöin linja-autonkuljettajilla on ainakin periaatteessa mahdollisuus sovittaa ajokkinsa lähtöaika niin, että junan pientä myöhästymistä voi odottaa tovin. Sitä en vain tiedä, miten tämä toimii käytännössä eli odottelevatko linja-auton kuljettajat tosiaan sen pari minuuttia, jos juna on myöhässä.
  We komen aan in Erps-Kwerps.

 15. #15
  Jouni Seilonen avatar
  Liittynyt
  19.09.2007
  Sijainti
  Oulu / Ristijärvi
  Viestejä
  847

  oletus Vs: Päätepysäkkikäyttäytyminen

  Kun joitakin vuosia sitten matkustin (yhteensä ehkä sata kertaa) Helsingissä linjalla 20 Lauttasaareen, niin Erottajalla bussi oli ennen lähtöään ovet auki ilman kuljettajaa niin, että matkustajat pääsivät sisään. Kuljettaja tuli (tauolta?) yleensä vasta vähän ennen lähtöä ja ehti rahastaa harvat liputtomat.

Sivu 1 / 2 12 ViimeisinViimeisin

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •