Lainaus Alunperin kirjoittanut killerpop Näytä viesti
Vaihdoissa oli vielä mielestäni rajoite, että se oli suoritettava ensimmäisellä mahdollisella pysäkillä. Esim Härmälästä ykkösellä tultaessa olisi 30:een hervantaan pitänyt vaihtaa käytännössä D-kulmalla ja 3:een kauppiin mennessä olisi Koskipuistossa.
Tuo kuulostaa kyllä käytännössä kuolleelta kirjaimelta. Minä kuljin koulumatkan niin, että kun tulin Tahmelasta 12:lla, vaihdoin Keskustorilla (useimmiten) 25:een, jolla Stockmannin eteen. (Klo 8:aan mennessä tosin sain autokyydin vanhemmiltani.) Tuolla logiikalla olisi pitänyt vaihtaa Pyynikin kirkkopuiston pysäkillä. Toiseen suuntaan juoksin yleensä Stockmannin pysäkille, nousin useimmiten 25:een (oli siinä yleensä n. 7 min yli tunnin) ja Keskustorilla juoksin 12:n pysäkille Viistokadun varteen, josta bussi taisi lähteä 12 yli (vai mitenköhän se nyt oli). Tässä tapauksessa olisi kai pitänyt vaihtaa Koskipuistossa, mutta eihän siinä olisi ollut järkeä. (Joskus kuljin kyllä 15:llä harjulle ja portaita pitkin alas. Se oli sinänsä kivaa, mutta 15:ttä sai odottaa pidempään, vaikka pääsikin ilman vaihtoa suoraan Stockmannin edestä.)

Jälkiviisaudella tulee kyllä mieleen, että olisi voinut kävellä suoraan Keskustorille Ojakadun ja Koskipuiston kautta. Vaan ei tullut mieleen silloin, kun ilmeisesti ajattelin ruutukaavamaisemmin. Ja oliko silloin oikeasti niin kiire kotiinkaan että piti juosta? Tuntui olevan. Yritin yleensä päästä kotiin mahdollisimman nopeasti. Parhaimmillaan ehdin 23-25 minuutissa siitä kun koulun kello oli pärähtänyt.