Näytetään tulokset 1-4/4

Viestiketju: HSL:n aikataulusivuista

 1. #1
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus HSL:n aikataulusivuista

  Kuka muu on noteerannut, että HSL:n html-aikataulusivuja on lähiaikoina huononnettu merkittävästi - ja miksi ihmeessä? Tällä hetkellä havaitsemani puutteet:
  • Välipisteaikoja ei saa mistään auki - siis yhtä aikataulusivua, jossa olisi koko linjan aikataulut tasauspysäkkeineen
  • Linjalistaa ei saa auki mistään - esimerkiksi jos ei muista kaikkia linjatunnuksia ulkoa, vaan haluaa edetä vaiheittain "Bussilinjat > Lahdenväylän suunnan linjat > Linjalista"...
  • Tulostettava versio on surkea ja vie aivan liikaa tilaa - esimerkiksi mikäli asiakas tulostaa linjan 550 aikataulun, hän saa käsiinsä kuusitoista (16) A4-arkkia. Kahdeksan per ajosuunta. Eikä siltikään tähän paperipinoon - luokkaa metsäteollisuuden märkä päiväuni - mahdu niitä välipisteaikoja, vain lähtö- ja saapumisajat
  • Mikäli Reittioppaaseen syöttää vain linjan numeron, voi saada mitä vain. Esimerkiksi syötettäessä "550" + Enter, sain osoitteen Pentala 550, Espoo. Tuskin ihmiset sitä ovat eniten hakeneet?
  • Mikäli HSL:n Reitit ja Aikataulut-sivuille syöttää kohtaan "Linjan numero" esimerkiksi "4", saan toki linjan 114 aikataulut, kuinkas muutenkaan? Sama tulos, kun haen linjaa "14".
  • Linjan liikennöitsijää tai yhteystietoja ei löydy enää linjan aikataulusivulta. Hauska juttu lakon sattuessa, tai mikäli vaikkapa omaisuus on päätynyt liikennöitsijän löytötavaroihin tai on muuta asiaa
  • Linjan aikataulusivu ei enää sisällä aikataulujen voimassaoloaikaa
  • Pysäkkiluetteloa ei saa tulostettua
  • Reittikatuluetteloa ei löydy ollenkaan
  • Linjan arvioitu kokonaismatka-aika puuttuu
  • Esteettömyystiedot puuttuvat kokonaan


  En voi uskoa, että vikoja on näin paljon - ehkä en vain osaa käyttää uudistunutta palvelua? Eli korjatkaa toki, jos olen väärässä. Ja tiedän, että pdf-muotoiset aikataulut ovat edelleen saatavilla kun penkoo, mutta ei kai se mikään syy ole huonontaa html-aikatauluja? Pdf:stä joutuu vieläpä etsimään linjan erikseen, kuin pläräisi aikataulukirjaa. Jotkut päätelaitteet eivät myöskään saa pdf:ää auki ilman erillistä ohjelmaa. Googlekin ohjaa vain suoraan html-versioon, jota kautta ei pdf-puolelle pääse. Näiden tietojen olisi hyvä löytyä suoraan html-puolelta.

 2. #2

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5908

  oletus Vs: HSL:n aikataulusivuista

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Kuka muu on noteerannut, että HSL:n html-aikataulusivuja on lähiaikoina huononnettu merkittävästi - ja miksi ihmeessä?
  Mä olen huomannut saman!
  Ilmeisesti ihmisiä halutaan opetella etsimään joukkoliikennevuorojaan vain kännykästä.

  t. Rainer

 3. #3
  Kotkalainen avatar
  Liittynyt
  06.01.2006
  Sijainti
  Ylivieska
  Viestejä
  348

  oletus Vs: HSL:n aikataulusivuista

  Mä olen myös huomannut saman. Reittioppaassa itseäni häiritsee se, että joudun kännykällä aina erikseen klikkaamaan junavuorot sallituiksi, kun muuten ne jää huomioimatta tuloksissa. Viel puolen vuoden jälkeenkään en ole tajunnut miten ne saisi aina suoraan näkyviin ilman lisä säätämistä.

 4. #4

  Liittynyt
  07.08.2006
  Viestejä
  281

  oletus Vs: HSL:n aikataulusivuista

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Mä olen huomannut saman!
  Ilmeisesti ihmisiä halutaan opetella etsimään joukkoliikennevuorojaan vain kännykästä.

  t. Rainer
  Jolloinka taas kerran nämä nettikännykkäsome-fetisistit unohtavat sen tosiasian että kaikilla ei ole kännykässään nettiyhteyttä.
  Ja ennen kuin joku taas kerran alkaa vinkumaan ettei se nettiyhteys maksa kuin vaivaiset x.yz euroa niin totean että heti kun tämä kyseinen henkilö on valmis tämän "mitättömän" kuukausittaisen summan minulle kustantamaan, sekä myös ostamaan minulle nykyisen aivan toimivan ja tarkoitukseensa (=puheluiden ja tekstiviestien lähettäminen/soittaminen ja vastaanottaminen) puhelimeni tilalle sellaisen jolla sitä nettiä voi ylipäänsä hyödyntää niin palatkaamme sen jälkeen asiaan.

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •