Bus Driver pc-peli

Demoversio testattu ja aika hauska oli. Tosin myös vaativa juurkin kääntösäteiden yms myötä. Ja oman vaikeutensahan myös loi näytönohjain, joka ei ihan pysynyt pelin perässä :roll:
 
Minusta tuo on asiallisin peli, jota olen aikoihin pelannut ja niinpä ostinkin sen koko versionkin. On siinä ihan fiilista tosiaan. Ohjaamonäkymä olisi toki toivomuslistalla sekä lisäosia ja mm. busseja. Nyt odottelenkin koska saadaan jotain tutumpia bussimalleja autenttisine äänineen valikoimiin. Joku Tukholman keskustan linja 46 (tai vastaava) ajettavaksi bussilla Scania CR111M (tyyppi H59A) olisi hurjan asjallista :).

Mulla peli pyöri teknisesti täysin moitteettomasti vaikka viimeinen hardware-päivitys on tapahtunut yli vuosi sitten. 1 G:n keskusmuisti voi toki hieman helpottaa asiaa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Mullakin tuo peli toimii, tosin vain yhdessä meidän kolmesta, muíssa koneissa kulkee pätkittäin...

Mites nuo vilkut sun muut, pystyykö niiden asetuksia muuttamaan, kun on sinäänsä aika tyhmät nappulat?
 
Mullakin tuo peli toimii, tosin vain yhdessä meidän kolmesta, muíssa koneissa kulkee pätkittäin...

Mites nuo vilkut sun muut, pystyykö niiden asetuksia muuttamaan, kun on sinäänsä aika tyhmät nappulat?
Toki niitä saa muutettua asetuksista ja siellä kohdasta "Control". Itse olen muuttanut niin, että hallintalaitteet on mahdollisimman loogiset ja helppoja muistaa (menee selkärankaan), ettei sitten tarvitse etsiskellä. Kaasu mulla on vasen "Windows"-nappula ja vilkut sen ympärillä ("Ctrl" ja "Alt"). Jarru on "NumPad Delete" ja kääntymiset sen kummallakin puolella eli "0" ja "Enter". Muut on ennallaan.
Tukeehan tuo ratti+polkimetkin-yhdistelmää, joten siitä vaan rakentamaan sellaista vaikka Volvo B10M-kojelaudasta ;. Odotankin koska jokin tuo markkinoille sellaisen tai vastaavan, sillä onhan lentosimuihinkin vaikka mitä tikkuja olemassa.
 
Ok. Hyvä, että voi muuttaa nappuloita, kun tuolla Bus Driverin nettisivulla informaatio pelistä oli aika heikkoa... Epäselväksi jäi myös se, onko se vain yksi kone, johon sen voi asentaa.
 
Nyt on tuo koko versiokin saatu ja lähes kaikkitehtävät vedetty. Millonkohan peliin tulee päivityksiä, kun niitäkin on lupailtu...?


Muuten peli on hyvä, mutta tuo tehtävien pieni määrä ja lyhyt kesto ei ole hyvä asia. Tuohon, kun ei itse pysty ilmeisesti tekemään uusia tehtäviä.
 
Puolet Bus Driverin ajotehtävistä ajaneena pahin puute pelissä on hyttinäkymän puuttuminen. Auton ajo on täysin epärealistista, jos sitä seuraa jostain muualta. Liikenteen havainnointi kummallekin sivulle on vaikeaa. Mailimittari tekee ajon ennakoimisen vaikeaksi kun kokoajan luulee nopeutta pienemmäksi. Autoissa tuntuu eroja käyttäytymisen suhteen, ehkä helpoin hallittavista on Anderssonin väritystä muistutta matalalattia-auto. Teliautot ovat kankeita, kuten pitääkin. Ryhmittyminen pelissä on epäselvää.
Hyvä puoli pelissä on älykäs liikenne, eli jos ajaa miten sattuu, muut väistelevät.
 
Jep, tuo on iso puute Bus Driverissa. Pelin arvostelu on muuten myös tammikuun Pelit-lehdessä.

Tuo ed.viestissä mainitsemani uusi Bus Simulator 2008 (uusi osoite http://www.bussimulatorgame.com/) vaikuttaa lupaavalta yritykseltä mutta peli on vielä erittäin buginen eikä sitä ole vieläkään käännetty englanniksi. Pitää toivoa, että saavat tuon pelin korjattua kuntoon.
 
Pääsimpäs ajoissa päätteelle, vaati kyllä että vedin päin punaisia ja joka jarrutuksella matkustajat kiittivät. Pitääkö pelinkin vaatia sääntöjen vastaista ajoa...
 
Takaisin
Ylös