Näytetään tulokset 1-3/3

Viestiketju: Bussibongaus

 1. #1
  make228 avatar
  Liittynyt
  12.11.2013
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  25

  oletus Bussibongaus

  Moro bussibongarit. Kuinka olette aloittaneet bussibongauksen? Itse olen siis linjurikuski jota kiinnostaisi työn ohessa harrastaa tuota hieman. Mitä vinkkejä voisitte antaa?

 2. #2

  Liittynyt
  09.08.2005
  Sijainti
  Espoo
  Viestejä
  210

  oletus Vs: Bussibongaus

  Lainaus Alunperin kirjoittanut make228 Näytä viesti
  Moro bussibongarit. Kuinka olette aloittaneet bussibongauksen? Itse olen siis linjurikuski jota kiinnostaisi työn ohessa harrastaa tuota hieman. Mitä vinkkejä voisitte antaa?
  Moro, moro. Meitä bussibongareita on varmasti monenlaisiaja ja tarinoita erilaisia. Tässä mun story amatööritason bongarina: Kaikki alkoi kun pikkupoikana asuin vanhempani kanssa kerrostalossa Helsingin esikaupungissa ja ratikkapysäkki oli sopivasti ikkunamme alla. Ratikat olivat silloin vanhoja kaksiakselisia vaunuja mutta tulossa oli 6 kpl. upouusia Asean telivaunuja ja niistä tuli stadin ylpeys. Ratikoita kiinnosti mua alusta alkaen ja mulla oli kaksi luokkatoveria joilla oli sama harrastus ja kun rv-kuljettajilla siihen aikaan ei ollut erillinen koppi seisoimme mikäli mahdollista aina kuljettajan vieressä, muutamien kanssa juteltiin ja joskus saimme kuljettajan luvalla avata ja sulkea etuoven. Sittemmin tuli suurempi määrä kotimaisia telivaunuja, mutta kiinnostuksemme jatkoi sen jälkeenkin. Bussibongariksi tulin silloin kun vanhempani vuokrasivat kesähuvilan Espoosta, ja taas sopivasti linja-autopäättärin vastapäätä. Paikallisella linja-autoyhtiöllä oli silloin 21 autoa ja pian osasin jo ulkoa kaikkien autojan kylkinumerot, rekkarit, korin ja alustan merkit ja muutamiin kuljettajiinkin tutustuttiin. Nykyisenä espoolaisena bongaminen jatkuu yhä vielä siitä huolimatta että pääkaupunkiseudun linja-autoyhtiöt ovat aivan toista suuruusluokkaa ja kaikilla autoilla on sama yhtenäinen sini/valkoinen tilaajaväri ja kylkinumeroita on jopa nelinumeroisia. Luen myös mielenkiinnolla kaksi hyvää lehteä, "RAITIO" (Suomen Raitiotieseuran jäsenlehti) ja "HETKU" (Suomen Linja-autohistoriallisen Seuran jäsenlehti). Suosittelen !
  Ratikat ovat muuten tulossa Tampereellekin kuten varmasti tiedät.

 3. #3
  vaajy avatar
  Liittynyt
  17.12.2021
  Sijainti
  Pirkkala
  Viestejä
  356

  oletus Vs: Bussibongaus

  Olen bussi-ihmisiä jo lapsuudesta. Junat, lentokoneet, ratikat ja vastaavat ovat minulle täysin merkityksettömiä.

  Otan paljon bussikuvia blogiin tai galleriaan, erityisesti paunulaisista. Nysse-liikenteessä käytän Väinö Paunu Oy:n autoja, ja valokuvaan niitä, tai teen videoita matkoista paunulaisilla.

  Linjalla 8 matkustan yksinomaan niillä harvoilla Paunun lähdöillä, jotka loppuvat kesäkautena 2022 kokonaan.

  Muut vaan menevät mihin tahansa lähtöön linjalla 8, omassa puhelimessa on kokonaisvaltaiset aikataulut, sisältämään vain Väinö Paunu Oy:n lähdöt. Muita lähtöjä ei ole minulle linjalla olemassakaan.

  Voin sanoa, että yöunet on menetetty asiasta! Olen niin outo, että tässäkin tilanteessa jään odottamaan Väinö Paunu Oy:tä linjalla 8, kun muut ahtautuvat TKL:ään joita voi kulkea 2-12 kpl siinä välissä.

  Itse otan kävelylenkin, viivyttelen, bongaan muita paunulaisia ja sitten nousen kyytiin kun vaunu on oikea.

  Ei ole erityisemmin mitään vinkkiä: sinusta tulee bussibongari tai sitten ei. Kännykän kamera riittää. Vapaa-ajalla tutkin myös TSB-bussisivuja, joissa inspiraatiota bussibongaukseen on enemmänkin.

  Nysse-alueella en juuri käytä TKL:ää, osittain sen vuoksi, että ovat vieneet Paunulta ensin lähtöjä, sitten kokonaisia linjoja.

  Kun Paunu lähtee Pirkkalasta kesäkuusta 2022, siirryn Länsilinjat Liikenteen autoihin ja tulen ajelemaan Paunulaisiin huvin vuoksi missä sitten liikkuvatkaan

  Bussi on toki kiva, mutta vain Väinö Paunu Oy:n bussi on kuin toinen kotini. Marjan kanssa ollaan kasilla ajeltu monta lenkkiä jutellen, on siis kuljettaja, ja hyvä sellainen onkin.

  Aina vuoron päätteeksi saan katsoa onko autoon jäänyt mitään. Pisimmillään olen ajellut hänen kanssa kasissa kolme tuntia yhtä soittoa
  Viimeisin muokkaaja vaajy; 19.12.2021 kello 23:26.

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •