Suunta tuli selville nuolenkärki ylöspäin- ja alaspäin-merkeistä. Tämä siis Almex M-leimauslaitteen tulostamasta leimasta. Nuolenkärkimerkin edessä näkyi numero, joka käsittääkseni tarkoitti vyöhykettä. Nuolenkärjet vastasivat kooltaan V-kirjainta (iso V) ja sen ylösalaisin käännettyä versiota (A ilman välipalkkia). Kertalippu-Almex muistaakseni tulosti samannäköiset merkinnät. Samat jutut näkyivät myös pihtileimoissa. Sektorista en sano mitään, ne eivät silloin muinoin koskettaneet minua oikein mitenkään, olin juuri ja juuri kouluikäinen silloin kun vyöhykkeet ja sektorit poistuivat Helsingin yhteistariffista. Minulla on jossain varastoituna rahastajanpihdit, joista tietenkin voisi katsoa, mitä erilaisia vyöhyke- ja sektorimerkintöjä sillä olisi ollut mahdollista leimata. Jos jäsen Compact tätä juttua lukee, hänellä voisi olla arvokasta tietoa täydentämään tähän asti esitettyjä muisteluita.
Tuota ajosuuntanuolta sovellettiin TKL:n lipuissa Tampereella Helsinkiä jonkin verran pidempään. Siellä vaihto oli sallittua vain "menosuuntaan" Helsinkiä selvästi pidempään.
Netistä googlaamalla löysin Ossi Lehtosen ottaman kuvan vanhasta 10 mtk sarjalipusta:
http://dy.fi/m4
Kuvan lipussa on Almex M:n leimoja useita, ja jokunen junassa saatu pihtileima. Bussien leimoissa näkyy näitä "1V"-merkintöjä useampiakin, tuossa vaiheessa Helsingissä toki oli tasatariffi käytössä, ja vaihtaminenkin oli sallittua paluusuuntaan, joten nuolenkärjen asennolla ei ole kuvan tilaanteessa enää mitään merkitystä, eikä tietenkään vyöhykkeen numerollakaan.