Julkaisen uuden kirjani perjantaina 8.6.

Antero Alku

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
7,552
Hyvät ystävät tällä foorumilla.

Kirjani "Mennäänkö metrolla - joukkoliikenteen uusi aika" on painettu. Esittelen kirjani sekä harrastajille että alan ammattilaisille ensi perjantaina.

Esittelyn ajankohta on perjantai 8.6. klo 12:30
ja paikkana Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4, Helsinki

Museoon on vapaa pääsy, ja siellähän on tällä hetkellä Helsingin metron 25-vuotisjuhlanäyttely. Eli jos ei ole käynyt näyttelyssäkään, niin sen asian voi korjata saman tien.

Kirjani on kovakantinen 140-sivuinen teos, jossa on runsaasti valokuvia erityiesti raidejoukkoliikenteestä eri puolilta maailmaa. Aiheeseen voi siis tutstua pelkästään jo kuvia katselemalla, ja asiaa voi syventää lukemalla myös tekstiä. Kirjassa on kaikkiaan 12 lukua eri aihekokonaisuuksista sekä muuta sisältöä taustoittava ja lähdeviitteet sisältävä luku niille, jotka haluavat perehtyä asiaan vielä syvemmin.

Avaan kirjalle alkavalla viikolla oman www-sivun kaupunkiliikenne-sivustolleni. Tässä kuitenkin vielä lukujen otsikot:

Kaupunkitila ja liikenne
Kaupungin koko ja joukkoliikenne
Kaupunkiliikenteen uudet sukupolvet
Raideliikenteen kalusto
Joukkoliikenteen suosion tekijät
Joukkoliikenneverkon rakenne
Joukkoliikenteen kannattavuus
Joukkoliikenteen vaikutukset kaupunkitalouteen
Raideliikenteen ympäristövaikutukset
Joukkoliikennekaupunki
Liikenne kaavoituksen keinona
Mennäänkö metrolla?

Tervetuloa
Antero
 
Voih.. mä tulisin mielelläni kuuntelee ja katsomaan, mutta olen juuri tuohon aikaan töissä... Toivottavasti kirja menestyy! Onnea!
 
Hienoa, hyvä Antero!

Tulisin myös mielelläni mutta .. työvuoro ..
( Varmaan vakioselitys mut näin se vaan on )

Otsikot vaikuttavat mielenkiintoisilta joten täytyy hetikohta hankkia kirjasi...
 
Minulla sattuu juuri sopivasti perjantaina olemaan etäpäivä. Voisin hyvinkin tulla vilkaisemaan.
 
Joko ennakkotilauksia otetaan jossain vastaan?
Viisainta on kysyä kirjakaupasta. Olen vain kirjan tekijä, minulla ei ole itselläni myymälää, ja postimyynti tulee kalliimmaksi kuin ostaminen kirjakaupasta, koska on maksettava postimaksut.

Antero
 
Noudin tänään Anteron kirjan Akateemisesta. Parhaimmat onnitteluni! :D

Kyseessä on todella upea kirja, ja asiasisältökin on painavaa. En muuten muista törmänneeni ikinä kirjakaupassa ulkomaillakaan vastaavaan yleistajuisesti nykyaikaista kaupunkiraideliikennettä valottavaan kirjaan, joten menestysmahdollisuuksia saattaisi olla käännettynäkin. Toivottavasti opus kuluu myös päättäjien käsissä.

Ottaen huomioon aiheen yhteiskunnallisen merkittävyyden sekä kirjan ainutlaatuisen luonteen, näkisin sen mielelläni vähintään Tieto-Finlandia -ehdokkaana. Tämä teos ei kalpene sellaistenkaan kirjojen rinnalla kuin Jaakko Hämeen-Anttilan viime jouluksi ilmestynyt Mare nostrum - Länsimaisen kulttuurin juurilla, muuten erinomainen teos sekin. Hienoa että suomeksikin julkaistaan vaihteeksi edes jonkin verran perusteellisesti ja huolellisesti kirjoitettua kotimaista tietokirjallisuutta yhteiskunnallisesti merkittävistä aiheista.
 
Kiiitos Anterolle hyvästä kirjasta!

Kerrankin saa lukea joukoliikenteestä faktaa joka perustuu yhteiskuntatieteeseen ja tekniikkaan (+ politiikkaan). Yleensä alan harrastajille osoitettu kirjallisuus on jompaa kumpaa, tai historiaa.
 
Kirja tuli noudettua eilen kirjakaupasta ja nyt alkaa olla aika perusteellisesti luettu. Erinomainen kirja. Seikkaperäisemmät kehut ilmestynevät plokiini lähiaikoina :)

- Janne
 
Itsekin nyt sitten kirjakaupassa kävin törsäilemässä. Katsoo nyt mitä Antero viisauttaan kirjassa opastaa :D Visuaalisesti teos on ainakin mainio, vaikkakin ulkoasu herätti epäilyksiä leveyden vuoksi. Ehkä hivenen hankalahko lukea. Mutta hauskat kuvat Tampereen keskustan ruuhkasta päätyneet mukaan.
 
Tätä kirjaa pitäisi saada kirjastoihinkin. Pitäisiköhän ostaa tuollainen ja lahjoittaa jonnekin Helmet-kirjastoon, jotta olisi ekologisempaa kuin ostaa jokaiselle oma. Meinasin jo sen edellisenkin lahjoittaa kirjastolle, kuten ennenkin olen tehnyt aina välillä, mutta se sitten jostain syystä jäi ja se kirja menikin jo huonoon kuntoon kahvin myötävaikutuksella :(
 
Tätä kirjaa pitäisi saada kirjastoihinkin.
Kirjastot hankkivat kirjoja asiakkaiden ehdotusten ja sitten lainaustiheyden mukaan. Eli eivät kirjastot lahjoitusten varassa elä, vaikka itse lahjoitin edellistä kirjaani yhden kappaleen Itäkeskuksen kirjastoon varastetun tilalle.

Antero
 
Viisainta on kysyä kirjakaupasta. Postimyynti tulee kalliimmaksi kuin ostaminen kirjakaupasta, koska on maksettava postimaksut.
Kirjakaupasta kysyminen oli kyllä tyhmää. Lappeenrannan kirjakaupoissa kirjan hinta on 34,20-34,50 euroa. Anteron sivuilla mainitaan hinnaksi 27,80 euroa. Kirjakaupat ovat korottaneet hintaa 23-24 prosentilla. Lisäksi kirjakaupoilla tuntuu olevan kartelli, kun noinkin lähellä toisiaan ovat annetut hinnat. Minua ärsyttää kovasti tällainen monopolien, duopolien ja oligopolien aiheuttama hintojen korotus, joka näkyy mm. VR:n, Mustan Pörssin ja Gilletten toiminnassa. Ilmeisesti tässä postimyynti tulisi kuitenkin halvemmaksi, sillä Akateeminen kirjakauppa myy kirjaa hintaan 27,90 euroa ja postikulut 4,50 euroa (ellei sitten ole pakko tilata postiennakolla, joka lisää hintaa 3,50 eurolla).

Huomatkaa, että ei ole Anteron vika, että kirjakaupat perivät kirjasta noin kovaa hintaa. Kerrankin olisin halunnut ostaa Anteron kirjan, mutta hinta nousi liian korkeaksi. Ihan periaatteestakaan en maksa tavaroista 23 prosentin lisähintaa sillä perusteella, että en asu Helsingissä tai Tampereella, joissa on voimassa Akateemisen kirjakaupan hinta. Tietäisikö kukaan, mistä tuota kirjaa saisi ostaa opiskelijoille, työttömille ja muille yhteiskunnan hyljeksimille tyhjäntoimittajille sopivaan hintaan?
 
Kirjakaupasta kysyminen oli kyllä tyhmää... Lisäksi kirjakaupoilla tuntuu olevan kartelli... Minua ärsyttää kovasti tällainen monopolien, duopolien ja oligopolien aiheuttama hintojen korotus... Ilmeisesti tässä postimyynti tulisi kuitenkin halvemmaksi, sillä Akateeminen kirjakauppa myy kirjaa hintaan 27,90 euroa ja postikulut 4,50 euroa (ellei sitten ole pakko tilata postiennakolla, joka lisää hintaa 3,50 eurolla).

Kerrankin olisin halunnut ostaa Anteron kirjan, mutta hinta nousi liian korkeaksi. Ihan periaatteestakaan en maksa tavaroista 23 prosentin lisähintaa sillä perusteella, että en asu Helsingissä tai Tampereella, joissa on voimassa Akateemisen kirjakaupan hinta. Tietäisikö kukaan, mistä tuota kirjaa saisi ostaa opiskelijoille, työttömille ja muille yhteiskunnan hyljeksimille tyhjäntoimittajille sopivaan hintaan?

Nou hätä!

Kirjojen hankinnassa kannattaa aina katsoa mitä SRM tarjoaa! Nytkin siellä on tuo kirja - ja nettitarjouksessa vain 25.50 e. Postikulut tulevat päälle.
 
Takaisin
Ylös