Odotushuoneen aukiolo Kontiomäen asemalla

Liittynyt
19 Syyskuu 2007
Viestit
841
Lehtitietojen mukaan suuri määrä rautateiden kannalta tarpeettomiksi käyneitä rautatierakennuksia on tulossa myyntiin, niiden mukana Kontiomäen asemarakennus ja asemaravintolarakennus. Tietääkö joku, tarkoittaako tämä odotushuoneen poistumista matkustajien käytöstä Kontiomäellä?

Kontiomäellä on nykyään odotushuone auki kello 6.00(10.00 su)-23.15(18.45 la) eli kaikkina matkustajajunien kulkuaikoina. Järjestystä valvoo valvontakamera. Lippuja ei myydä.

Odotushuone on tarpeellinen erityisesti matkustettaessa Oulun suunta - Ristijärvi/Hyrynsalmi/Suomussalmi. Suomussalmelta ja Hyrynsalmelta on suoria linja-autoyhteyksiä Ouluun 0-1 kertaa päivässä, Ristijärveltä ei ollenkaan. Vaihdettaessa junan ja bussin välillä Kontiomäellä odotusajat ovat 50 min - 2h35min ajankohdasta riippuen. Asemaravintolassako pitäisi odotella? Entä jos sekin loppuu?

Etelän suunnan matkustajat voivat vaihtaa liikennevälinettä Kajaanissakin.
Oulun suunnan matkustajille Kajaanin kautta kiertäminen nostaisi matkan hintaa.
 
Kontiomäen aseman ovella lappu ikkunassa kertoo, että odotushuone on suljettu ilkivallan takia. Valvontakamerakaan ei sitten estänyt ilkivaltaa. Arvaan, että Asemaravintolan kannattavuus paranee.:D Se on auki MKTo 14-22, P 14-02, L 11-02, S 11-22, Ti kiinni. Junia kulkee kuitenkin muinakin aikoina. Junien ja bussien aikataulujen yhteensopimattomuuden takia odotusajat ovat pitkät matkustettaessa Oulun suunnan ja Suomussalmen suunnan välillä.
 
Takaisin
Ylös