Aikataulukirjat

Vs: Nyt ostamaan viimeinen Turisti!

Täällä myydään viimeistä Turistia ja halvalla myydäänkin. Paketti tulee Valintataloon tai muuhun vastaavaan Matkahuollon toimipaikkaan. Tosin oman pakettini päällä luki silti itella ja MyPack eikä lainkaan matkahuoltoa.
Tämän viestin innoittamana tilasin itsekin oman kappaleen ja tänään se tupsahti tuonne lähi-Valintataloon. Kirjan mukana on näemmä muistokirjoitus viimeisen Turistin kunniaksi. Pieni nirhauma on kannessa, jonka olisi voinut välttää valikoimalla paremman kirjakaupasta, mutta vastaava olisi voinut syntyä omassa repussa matkalla kotiin tai sitten perheen pienimpien toimesta.
 
Aika harmillista että aikataulukirjat katoavat noin vaan koska harva viitsii varsinkaan lomamatkalle mitään läppäriä raahata mukanaan.

Kuvittelisiin että Cookin Euroopan ulkopuolen aikataulukirjan julkaisun loppuminen johtuu siitä että lentoliikenteellä on siellä niin valtava suuri osuus turistien kuljettamisesta, ja että juna-, bussi- ja laiva -aikataulut niissä maissa lienee olleen vähän epätarkkoja ja hanakalaa koota tietoja ylipäänsä niistä.

t. Rainer
Ilmeisesti keskeisin tekijä on ollut tietojen heikko saatavuus ja siitä seurannut tilanne, jossa monet aikataulutiedot ovat itse asiassa olleet jo vuosikausia sitten vanhentuneita viime painoksissa. Ja sitten vallitsee myös se epäsuhta, että niistä maista, joista tiedot on ollut Cookin kirjaan hankittavissa, ne ovat nykyisin helposti saatavilla muutenkin. Ikävä kyllä lentoliikenteen suuri osuus johtuu osaksi myös siitä, että matkustajat eivät tiedä vaihtoehdoista silloinkaan, kun niitä olisi tarjolla.
 
Onko "virkaturistia" eli virallisesti AIKATAULUT/Tidtabeller julkaistu VR:lle, ajalle 7.6.2010 - 11.12.2010 ?! Olisin kiinnostunut koko eepoksesta tai myöskin versiosta konduktööreille, jossa on vain juna-aikataulut. Itse olen yrittänyt "metsästää" tuota -11.12.2010 päättynyttä, tuloksetta. Edellistä aikataulukautta joka päättyi 6.6.2010, löytyy VR-versiona parikin kappaletta minulta.

Voisikohan joku auttaa minua tässä (VR:läiset esim.)?

Kiitollisena avusta!
 
OAG Flight Guide

OAG-Flight-Guide on "maailmanlaajuisten lentoaikataulujen täydellinen kirja". Tätä kuukausittain ilmestyvää kirjaa myydään minimissään 12 peräkkäisen kuukauden tilauksena. En tarvitsisi 12 kirjaa, mutta olisin kiinnostunut ostamaan yhden lievästi vanhentuneen kirjan aikatauluharrastajan yleissivistyskappaleeksi. Yhteyttä voi ottaa tämän foorumin yksityisviestillä.
 
pdf-aikataulukirja Espanjassa

Espanjassa rautatie-entusiastit ovat julkaisseet pdf-aikataulukirjan Guía de Horarios. RENFE ei julkaise painettua aikataulukirjaa eikä sen nettisivulla ole taulukkoaikatauluja vaan pelkkä aikatauluhaku. (Myöskään Ranskan SNCF:n sivuilta en ole löytänyt taulukkoaikatauluja) Tämänhetkinen pdf-Guía ei sisällä paikallisjunia. Sivulla 5 on kartta, kansainväliset yhteydet ovat sivuilla 18-25 ja esimerkiksi Madrid-Barcelona sivuilla 33-34. Yhteensä sivuja on 178. Docuferr-sivustolla on myös historiallisia aikatauluja.

Aiheesta on kertonut Todays Railways Europe -lehti huhtikuun numerossaan. TRE ilmestyy epäsäännöllisesti tai postin nopeus vaihtelee: huhtikuun numero tuli perille eilen ja maaliskuun numero tasan viikko aikaisemmin.
 
SNCF:n aikatauluja on taidettu sirotella eri osoitteisiin. Esimerkiksi TER-junien (lähinnä taajamajunia) aikatauluja pääsee imuroimaan tämän pääsivun kautta. Sieltä voi valita, minkä alueen TER-liikenteestä on kiinnostunut.
 
SNCF:n aikatauluja on taidettu sirotella eri osoitteisiin.

Kiitos vihjeestä. TER- ja Transilien-sivuilta löysin fiches horaires taulukkoaikatauluja, mutta TGV-, IDTGV-, Téoz- ja Intercités-sivuilta vain "matkahakuja".

----

Uusimmassa Hetku-lehdessä on Kari Juntusen kolmisivuinen kirjoitus Turisti-aikataulukirjasta. Aikataulutoimittaja evp. mainitsee, että tämän vuoden kuluessa on suunnitteilla Kustantaja Laaksosen toimesta julkaista näköispainos vuoden 1939 kesäturistista. Varmasti olisi jännittävää luettavaa ilman pelkoa sivujen irtoilusta. Ulkomailla on julkaistu Reprinttejä paljonkin, jopa Viron aikatauluja 1930 ja 1935/36. Ainakin Jugoslavian 1938/39 ja Puolan 1946 reprinteissä on mukana kartta. Olikohan 1939 Turistissa kartta?
 
"Beyond Europe"

Toivoisin, että merentakaisen aikataulun lakkaaminen tarkoittaisi, että ainakin muutamat lähialueen maat otettaisiin mukaan nyt Euroopan aikataulukirjaan. Esimerkiksi Moskovan takainen Venäjä, Bosporinsalmen takainen Turkki, Kaukasian maat ja Marokko ovat kaikki suhteellisen lähellä.

Toive näyttäisi toteutuvan. Euroopan aikataulukirjan tämän kesän editiossa kerrotaan, että elokuun numerosta alkaen aletaan julkaista Venäjän, Ukrainan ja Turkin aikatauluja aiempaa laajemmin. Tämän lisäksi elokuusta alkaen julkaistaan uutta osiota Beyond Europe, joka sisältää aikatauluja Euroopan ulkopuolelta eri kuukausina eri alueilta tähän tapaan:

elokuu & helmikuu: Kaakkois-Aasia, Australia ja Uusi-Seelanti
syyskuu & maaliskuu: Kiina
lokakuu & huhtikuu: Japani
marraskuu & toukokuu: Pohjois-Amerikka
joulukuu & kesäkuu: Afrikka ja Lähi-Itä
tammikuu & heinäkuu: Intia

Julkaisukuukaudet kerrotaan valitun niin, että aikataulumuutoksista voidaan kertoa mahdollisimman pian. Tämän kesän editiossa on 7 aukeamaa esimerkkiaikatauluja yllä mainituilta alueilta.

Elokuun numero on tilattavissa kustantajan nettikaupasta. Lisäsivuja kerrotaan olevan 32.

On hyvä, että aikataulutietoja julkaistaan edelleenkin myös paperilla.
 
Sveitsissä St. Gallenissa majaillut aikataulukirjoja ja muutakin rautatiemateriaalia myynyt verkkokauppa Kursbuchstelle St. Gallen lopettaa toimintansa tämän vuoden lopussa. Paikan ainoa työntekijä jää eläkkeelle ja kuulemma kiinnostus aikataulukirjoja kohtaan on romahtanut yleiseurooppalaisesti. Nyt ehtii vielä materiaalia tilaamaan, mikäli listoilta jotain kiinnostavaa löytyy. Kävin itse paikan päällä Inter Raililla lokakuussa ja kyllähän siellä olisi vierähtänyt helposti vaikka koko päivä. :)

Kannattaa kysyä tuotteiden saatavuutta sähköpostilla, kaikkea pdf-listoissa mainittua ei enää varastoissa ole. Asioiminen onnistuu sujuvasti englanniksikin.

http://www.timetables.ch/
 
Vs: Aikatauluja

Helsinki, Espoo ja Vantaa lensivät muuton yhteydessä paperinkeräykseen, listan mukaiset VR:n aikataulukirjat löytyvät vielä toistaiseksi kotoa.

joo, mulla olis kaksoiskappaleita 80-luvulta saakka, joitakin yksittäisaikataulujen kaksoiskappaleita löytyisi 70 alusta alkean pääkapunkiseudun liikenteen osalta, kaukoliikenne samoin..
 
Fahrplancenter mainostaa sivuillaan Liettuan ja Viron aikataulukirjoja, mutta sähköpostitse asiaa lähemmin tiedusteltaessa paljastui, etteivät ne olekaan ko. maiden omia, virallisia aikataulukirjoja, vaan Fahrplancenterin ylläpitäjän itse käsin koostamia A4-esityksiä. Harmi, Baltian maiden aikataulukirjoja on nykyään kohtalaisen vaikea löytää. Viron aikataulut saa pdf-muodossa netistä (Edelaraudtee) ja Excel-tiedostona (Elektriraudtee). Latviasta saa Pasazieru Vilciensin aikataulut siististi Excel-tiedostona. Kaukoliikenne löytyy LDz:n sivuilta samoin Excel-tiedostona. Risuja Liettuaan: LG:n aikataulut täytyy kerätä käsin juna kerrallaan aikatauluhausta, jos haluaa ne jossain muodossa itselleen säästöön.
 
Kyselenpä taas, jos joltakulta sattuisi löytymään vanhoja YTV/HKL -aikataulukirjoja tai linjakarttoja. Näistä olisin kiinnostunut: HKL vuodet 1990-2005, YTV vuodet 1995-2007. Olen lisäksi kiinnostunut kaikesta vanhasta HKL/YTV/HSL -materiaalista, esim. matkakorttikoteloista, linjakohtaisista aikatauluista, esitteistä ym. Jos sinulta näitä löytyy ja haluat niitä minulle antaa, ota minuun yv:llä yhteyttä.
 
Kyselenpä taas, jos joltakulta sattuisi löytymään vanhoja YTV/HKL -aikataulukirjoja tai linjakarttoja. Näistä olisin kiinnostunut: HKL vuodet 1990-2005, YTV vuodet 1995-2007. Olen lisäksi kiinnostunut kaikesta vanhasta HKL/YTV/HSL -materiaalista, esim. matkakorttikoteloista, linjakohtaisista aikatauluista, esitteistä ym. Jos sinulta näitä löytyy ja haluat niitä minulle antaa, ota minuun yv:llä yhteyttä.

HKL:n syksy 2005-kevät 2006 reittikartta löytyy jos kiinnostaa :) Itelläni tuskin pysyisi tallessa joten olisi hyvä jos pääsisi jonkun "paremmin tavaroita säilyttävän" suojiin..

Lisätään samalla vaikka ei olekkaan aikataulukirjoja, että jos joku kerää niitä "vanhoja" VR:n lippuja mitä sai lipunmyyntipisteistä ja vanhoista junamaateista niin mulla olisi seuraavat: http://zige94.1g.fi/kuvat/Foorumeiden+liitetiedostoja/20120602_233236.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Johan nyt mannerlaatat törmäilevät, jos Helsinki ei paina tänä kesänä aikataulukirjaa laisinkaan. Espoon ja Vantaankin osalta herää kysymys, mikä kirja on voimassa maanantaina, jos talvikirjan voimassaolo päättyy tänään ja kesäkirjassa voimassaoloaika on 18.6.-12.8.? Onko talvikirjan voimassaoloa jatkettu?

Näin itsekin bussia Helsingissä ajaneena ihmettelen, mistä lähteestä katsotaan vastaus asiakkaan kysymykseen, milloin lähtee jonkin toisen linjan seuraava lähtö kuin mitä itse on juuri sillä hetkellä ajamassa. Aikataulukirja on kuitenkin varsin nopea napata rahastusrepusta ja vastata kysymykseen.
 
Takaisin
Ylös