Ostan vanhoja aikataulujulkaisuja

Liittynyt
19 Syyskuu 2007
Viestit
841
Onko kaapissasi vanhoja aikataulujulkaisuja, joita et ole jaksanut kantaa paperikeräykseen? Voisin käydä hakemassa ne ja maksaisinkin jotain. En kuitenkaan voi ostaa kalliita keräilyharvinaisuuksia. Suomen kulkuneuvot eli Turisti -julkaisuista kiinnostavia olisivat vuodelta 1973 tai vanhemmat, uudemmista muut kuin kesäturistit ja ilmaiseksi voin viedä pois kesäturistitkin, jos ne ovat turhaan kaappisi täytteenä. Myös muut, suppeammat aikataulujulkaisut ovat kiinnostavia - sekä junien että linja-autojen, ja miksipä ei myös vedessä tai ilmassa kulkevien härveleiden, jos sellaisia sattuu olemaan. Ja jos olet myymässä kiinankielistä Kiinan rautateiden aikataulukirjaa tai japaninkielistä Japanin rautateiden aikataulukirjaa, niin voisin ehkä maksaa hyväkuntoisesta 44 euroa.

En haluaisi tuhlata vähiä rahojani kalliisiin postimaksuihin. Jos kaappisi on Oulussa tai lähistöllä, voisin käydä, milloin sovitaan. Etelä-Suomessa, ainakin Pääkaupunkiseudulla, olisin käymässä viimeistään kesäkuussa. Aikataulujulkaisujen ostokiinnostustani luonnehtisin, että kyseessä on jatkuvasti voimassaoleva pitkän aikavälin projekti.
:smile:
 
Voisin maksaa 22 - 33 euroa kappaleelta yhdestä tai muutamasta 1950-1960-luvuilla ilmestyneestä (vähintään luettavassa kunnossa olevasta) Suomen kulkuneuvojen (Turisti) numerosta. Pääsiäisen aikaan Pääkaupunkiseudulla, muulloin Oulussa. Yhteydenotot: jouni.seilonen@pp.inet.fi :smile:
 
Ostin pari vuotta sitten Fredan antikvariaatista VR:n henkilökunnalle tarkoitetun aikataulun hintaan 10 euroa vuodelta 1954. Mielenkiintoista luettavaa, kirjanen sisältää paljon seisakkeita joita ei nykyään enää ole.

Itse ostaisin mieluusti HKL.n ja TKL:n linjakarttoja ja aikataulukirjoja. HKL:n kartat kelpaisi ennen vuotta 1975 ja TKL:n ennen vuotta 1980. Aikataulukirjoista TKL:n vuodelta 1981 ja sitä vanhemmat HKL:n 1985 ja vanhemmat. Näitä tuoreemmat minulla onkin.

Yksittäiset aikataulutkin kelpaisi esim. 1970-luvulta TKL:n linjat 1,4,16, 22, 23, 25, 26, 29 ja 30

Tietääkö joku milloin näitä linjakarttoja ja aikataulukirjoja on alettu julkaista?
 
Tietääkö joku milloin näitä linjakarttoja ja aikataulukirjoja on alettu julkaista?

No minä luulen, että HKL aloitti aikataulukirjan julkaisemisen 1986, mutta aluksi julkaistiin vain "talvikirjaa". Muistikuvani mukaan kokoelmassani olisi joltakin vuodelta erikseen julkaistu "kevätkirja".
 
Katsoin hieman mitä kaapissa on.

Vanhin Helsingin Raitiotielinjakartta on julkaistu 1932. Sitä ennenkin opaskartoissa on toki ollut linjamerkinnät. Nykymuotoinen linjakartta on julkaistu ainakin jo vuonna 1967. Sitä ennen 1960-luvulla se oli ylimalkaisempi.

Helsingin aikatauluvihkoja on julkaistu vuodesta 1948 lähtien. 1950-luvulla ilmestyi erityinen "Helsingin Kulkuneuvot". Nykymuotoista aikataulukirjaa on julkaistu vuodesta 1986 lähtien.

VR:n lähiliikenteen aikatauluvihkoa on julkaistu myös jo ainakin 1960-luvulla, hinta oli 10 pennin paikkeilla.
 
Takaisin
Ylös