Näytetään tulokset 1-3/3

Viestiketju: Dieselmoottorien hiukkaspäästöt

 1. #1
  Epa
  Epa ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  05.09.2007
  Viestejä
  201

  oletus Dieselmoottorien hiukkaspäästöt

  Tuore saksalais-italialainen tutkimus osoittaa, että uusien dieselmoottorien päästöt ovat vaarallisempia kuin vanhempien autojen päästöt. Aikaisemmin käsitykset ovat olleet täysin päinvastaisia. Ruotsalais-hollantilainen tutkijaryhmä on puolestaan todennut, että hiukkaspäästöt vaikuttavat myös aivojen toimintaan. Kyseessä väitetään olevan läpimurto tutkimuksessa.

  Uusien dieseleiden pienemmät päästöt eivät välttämättä ole vaarattomampia. Uusien dieseleiden hiukkaset ovat kooltaan 5–20 nanometriä. Vanhoista koneista tuprusi tuplasti suurempia hiukkasia. Tutkimus osoittaa yllättävästi, että uusien moottorien hiukkaset ovat myrkyllisempiä, koska ne ovat aikaisempaa pienempiä ja näin ollen tunkeutuvat syvemmälle keuhkoihin Pienhiukkaset myös vahingoittavat herkästi ihmisen solujärjestelmää, jolloin vastustuskyky heikkenee.

  http://www.hs.fi/autot/artikkeli/1135235123055

  Joukkoliikenteellekin uutinen merkinnee uusia haasteita.

 2. #2

  Liittynyt
  27.10.2007
  Viestejä
  353

  oletus Vs: Dieselmoottorien hiukkaspäästöt

  Junaliikenteessä ja bussien kaukoliikenteessä hiukkaspäästöt tuskin ovat kovin suuri ongelma mutta kaupunkien keskustoissa hiukkaspäästöt varmasti ovat haitallisia. Voisivatko kaupunkien paikallisliikenteen bussit olla bensiinikäyttöisiä? Veroton bensa ja diesel ovat suunnilleen samanhintaisia mutta bensiinibussin kulutus olisi hieman suurempi joten se nostaisi jonkin verran kustannuksia. Suurissa kaupungeissa voisi olla myös enemmän maakaasubusseja, johdinautoja ja raideliikennettä.

 3. #3
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3980

  oletus Vs: Dieselmoottorien hiukkaspäästöt

  Jos modenit hybridibussit, bussissa on sekä sähkö- etta dieselmoottori ja käyttävät siis jarrutusenergiaa hyödykseen, osoittautuvat käyttökelpoisiksi ja ennenkaikkea käyttövarmoiksi, niin niihin voisi panostaa perinteisten dieselbussien sijaan, niillä alueilla, joilla nimenomaan busseja tarvitaan jatkossakin. Pohjois-Amerikassa (Yhdysvalloissa ja Kanadassa siis) niitä on jo tosiaankin tuhansia yksilöitä eri kaupungeissa ja vaikuttaakin siltä, että siellä uudet hankittavat bussisarjat alkavat olla monesti nimenomaan hybrideja. Tässä linkissä Toronton liikennelaitoksen, TTC:n, uusimpia hybridibusseja.
  Helsingin alueella sellaisia testataan ilmeisesti tänä ja ensivuonna. Seuraan mielenkiinnolla, mikä on testin tulos.

  Muuten panostaminen sähköiseen raideliikenteeseen lienee avainsana.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 28.03.2008 kello 21:06. Syy: lisätty skandeja
  Joukkoliikenneharrastaja

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •