Sivu 3 / 3 EnsimmäinenEnsimmäinen 123
Näytetään tulokset 31-32/32

Viestiketju: Helsingin puolueiden vaaliohjelmat

 1. #31
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  23.12.2007
  Viestejä
  625

  oletus Vs: Helsingin puolueiden vaaliohjelmat

  Lainaus Alunperin kirjoittanut teme Näytä viesti
  Suunnittelu menee Helsingissäkin YTV:lle.
  Käsittääkseni ei mene YTV:lle. Sekä HKL:n että YTV:n tilaajaorganisaatiot tullaan lopettamaan ja tilalle perustetaan uusi organisaatio, joka suunnittelee ja kilpailuttaa liikenteen nykyisen YTV:n ja Helsingin alueella.

 2. #32

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Helsingin puolueiden vaaliohjelmat

  Otetaan nyt sitten demarit käsittelyyn, suht tuore ohjelma on pitkä ja seikkaperäinen:
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Helsingin SDP
  6. Joukkoliikennekaupungissa voidaan hyvin
  Liikkumisen tasa-arvoa ympäristöä säästäen
  Hyvät joukkoliikennepalvelut turvaavat elinvoimaisen ja viihtyisän Helsingin. Toimiva joukkoliikenne mahdollistaa tasa-arvoisen liikkumisen ympäristöä säästäen. Liikenne on kaupunki-ilman merkittävä saastuttaja. Siksi yksityisautoilu on pidettävä seudun pääliikenneväylillä. Töihin tai vapaa-ajan rientoihin kaupungin keskustaan tullaan joukkoliikennevälineillä tai polkupyörillä. Pyöräilyn sujuvuutta ja turvallisuutta parannetaan koko kaupungissa. Haluamme tehdä mahdolliseksi liityntäpysäköinnin voimassaolevalla matkakortilla rautatie- ja metroasemien tuntumaan koko pääkaupunkiseudulla. Liityntäpysäköintipaikoissa huomioidaan myös pyöräilijät.

  Ruuhkamaksuilla torjumme ilmastonmuutosta vähentämällä henkilöautoliikennettä ja estämme liiallisen automäärän tunkeutumisen viihtyisää kaupunkielämää häiritsemään. Ruuhkamaksutulot on suunnattava toteutuessaan pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kehittämiseen. Joukkoliikenteen sujuessa emme tarvitse keskustatunnelia. Keskustatunneliin suunniteltu rahoitus on käytettävä ensi vuosikymmenen uusiin joukkoliikennettä parantaviin investointeihin. Autottomassa kävelykeskustassa elämä on rentoa ja kauppa käy.

  Rahaa raideliikenteeseen ja poikittaisliikenteeseen
  Haluamme rakentaa toimivan raideliikenneverkon. Haluamme, että metrolla pääsee Vuosaaresta Kivenlahteen - ja tulevaisuudessa myös Mellunmäestä itään. Uusien metrolinjojen suunnittelu on aloitettava välittömästi. Lähijunaliikenteen palvelukykyä lisätään kehäradalla ja uudella kalustolla. Tiheällä aikataululla toimivalla liityntäliikenteellä metro- ja rautatieasemille saadaan joukkoliikennepalveluiden tarjonta kaikkien lähelle. Raitioliikenneverkostoa on kehitettävä ja laajennettava nykyisen kantakaupungin ulkopuolelle, myös uusille asuinalueille.

  Poikittaisliikennettä on kehitettävä voimakkaasti. Esimerkiksi perustetaan uusi Jokeri-linja Vuosaaresta Myyrmäkeen ja huolehditaan hyvistä joukkoliikenneyhteyksistä toimintansa aloittavaan satamaan. Pysäkit on sijoitettava turvallisiin paikkoihin enintään 300 metrin kävelymatkan päähän kotoa ja työpaikalta. Joukkoliikennevälineiden, asemien ja pysäkkien turvallisuuteen ja siisteyteen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

  Puolitetaan matkalipun hinta
  Haluamme puolittaa matkustajan maksaman matkalipun hinnan sekä Helsingissä että koko pääkaupunkiseudulla. Joukkoliikenteen tariffitukea on nostettava. Kanta-asiakkaille haluamme erityisetuina lisäalennuksia. Alle 16-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi. Helsingin seudun lippujärjestelmästä on tehtävä yksinkertainen ja matkustamaan houkutteleva. Palautamme seutuliikenteeseen kohtuuhintaisen vyöhykelisälipun. Joukkoliikenteen opiskelijahinta on luonteeltaan tarveharkintainen etuus, joka liittyy opiskelijastatukseen, ei ikään. Siksi opiskelija-alennuksen on koskettava kaikkia, myös yli 30-vuotiaita opiskelijoita

  Helsingin seudulle tulee perustaa vahva joukkoliikenteen palveluista ja taloudesta kokonaisvastuun ottava organisaatio. Seudun yhteisen joukkoliikenteen kehittämistyössä on oltava asukkaiden mielipiteitä kuuleva ja poliittisesti edustava päätöksenteko. Valtio on saatava vihdoin osallistumaan maan pääkeskuksen elinvoiman kannalta tärkeän joukkoliikenteen hoidon kustannuksiin. Kaupungin joukkoliikenteen tariffikehitykseen vaikuttavaa tukea on nostettava. Joukkoliikennekaupungissa asukkaat ja ympäristö voivat hyvin. http://www.stadindemarit.fi/vaalit/i...p/vaaliohjelma
  Tätä lipun hintojen puolitusta vaatii nyt vaalien alla sekä vihreät että demarit, eli jos ei nyt vaalipäivänä tapahdu mitään kummallista niin asia on sillä selvä :-)¨

  Mutta ei tuo noin periaatetasolla hullummalta kuulosta, tosin 300 metriä pysäkille on jo turhankin tiuha pysäkinväli. Rahoitus on tässäkin mysteeri, ruuhkamaksut tai ei, missäköhän on ne "keskustatunneliin varatut rahat"?

Sivu 3 / 3 EnsimmäinenEnsimmäinen 123

Vastaavia viestiketjuja

 1. Puolueiden erot
  kirjoittanut kemkim foorumissa Offtopic
  Vastauksia: 51
  Viimeisin viesti: 19.03.2009, 19:00

Tämän viestiketjun aihemerkinnät

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •