Näytetään tulokset 1-6/6

Viestiketju: Harrastajalle sopiva kansainvälinen junalehti?

 1. #1
  Jouni Seilonen avatar
  Liittynyt
  19.09.2007
  Sijainti
  Oulu / Ristijärvi
  Viestejä
  847

  oletus Harrastajalle sopiva kansainvälinen junalehti?

  Akateemisen kirjakaupan Oulun myymälässä on ainoana junalehtenä (pienoisrautatielehden lisäksi) Trains, joka näyttää kertovan vain Amerikan junista. Se manner ei ole ainakaan matkustajajunien osalta mitään eturivin aluetta. Luulenpa, että Oulun Akateeminen tekisi viisaasti, jos vaihtaisi tilalle jonkin toisen junalehden.

  Helsingin Akateemisesta ostamassani Today's Railways Europe -lehdessä näyttää olevan suuri määrä lyhyehköjä uutisia ja muutama pitempi juttu. Light Rail -aiheelle on oma osasto. Iso-Britannian aiheet puuttuvat, koska niille on oma lehti. Myöskään Euroopan ulkopuolelta ei kerrota mitään. Tilaajat saavat alennuksia osasta kustantamon (Platform 5) postimyynnin kirjoista.

  Netistä löytyy tietoja monestakin junalehdestä, jotka näyttäisivät kertovan maantieteellisesti laajasta alueesta. Mikähän olisi harrastajalle hyvä valinta?

 2. #2
  Tunnistettu jäsen SD202 avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  1354

  oletus Vs: Harrastajalle sopiva kansainvälinen junalehti?

  Itse suositelen mainitsemaasi Today's Railways -lehteä. Se käsittelee Euroopan rautateitä varsin tasapuolisesti - vaikka paino onkin ns."Länsi-Euroopassa". Liian monessa saksalaisessa rautatielehdessä on ongelmana Saksa-keskeisyys - Saksan rautatieasioita käsitellään perusteellisesti ja muiden maiden asioita melko ylimalkaisesti.
  We komen aan in Erps-Kwerps.

 3. #3

  Liittynyt
  26.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  840

  oletus Vs: Harrastajalle sopiva kansainvälinen junalehti?

  Minun mielestäni Trains on hyvä lehti. Lehti kertoo tarkasti Yhdysvaltain ja Kanadan rautateistä. Joka numerossa on vähintään yksi sivu asiaa matkustajaliikenteestä ja toinen sivu kaupunkiliikenteestä. Välillä on kirjoituksia ja kuvia myös ulkomailta. Trains on lisäksi erittäin halpa meille kestotilaajille.

  Today's Railways on pelkkä uutislehti; joka ainoa numero on täynnä mitättömiä pikku-uutisia. Tuon lehden arkistoimisessa ei ole mitään mieltä, joten lehden voisi mielestäni jatkossa painaa sanomalehtipaperille.

  Minua harmittaa, kun australialaisia junalehtiä ei saa Suomesta, ja tilaushinnatkin ovat älyttömän korkeita. Mitään maailmanlaajuisesti kansainvälistä junalehteä ei taida ollakaan? Entä raitiovaunulehtiä?
  Blogi yleisistä saunoista: http://www.saunakulttuuri.com

 4. #4
  Jouni Seilonen avatar
  Liittynyt
  19.09.2007
  Sijainti
  Oulu / Ristijärvi
  Viestejä
  847

  oletus Vs: Harrastajalle sopiva kansainvälinen junalehti?

  Minustakin Trains on hyvä lehti, jos on kiinnostunut erityisesti Pohjois-Amerikan asioista, mutta Suomessa sijaitsevan kirjakaupan ainoaksi junalehdeksi sen aihepiiri on maantieteellisesti turhan etäällä. Usean junalehden myyntivalikoimaan se toki sopisi.

  Oulun Akateemisen alkuaikoina hyllyssä näkyi saksankielistä rautatielehteä, mutta ehkä se ei sitten käynyt kaupaksi, kun en ole sitä siellä enää nähnyt.

  Täällä (http://www.ruslania.com/entity-4/con...ails-2359.html) myydään Zheleznodorozhnoje delo -nimisen lehden tilausta vuodeksi 72 eurolla. Lehden aihepiiriksi kerrotaan rautatieliikenteen historia ja nykyaika sekä pienoisrautatiet. Onkohan kukaan selaillut kyseistä lehteä? Se kertonee vain sikäläisistä aiheista?

  Oulun Akateemisen hyllyssä oli kymmenkunta erilaista ilmailulehteä. Onko ilmailu todella niin paljon "junailua" suositumpaa?

 5. #5

  Liittynyt
  26.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  840

  oletus Vs: Harrastajalle sopiva kansainvälinen junalehti?

  Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa on myynnissä Trainsin ja Today's Railwaysin lisäksi pari saksalaista lehteä ja Trainsin sisarlehdet Classic Trains ja Model Railroad. Saksalaisissa lehdissä on aina paljon kirjoituksia junista, joiden mittasuhde on jotakin muuta kuin 1:1. Saksalaiset lehdet ovat aika yleisiä, niitä myydään mm. Lappeenrannan Suomalaisessa kirjakaupassa.

  Zheleznodorozhnoje delo ei ainakaan kotisivujen perusteella kovin huonolta lehdeltä vaikuta. Vielä paremmalta vaikuttaa Lokotrans, mutta uskaltaako tilata lehteä, jonka ainoat toimivat kotisivut on päivitetty lähes 10 vuotta sitten?

  Ilmailu on varmasti junailua suositumpaa. Ilmailua harrastavat monet myös itse ilmailuvälinettä ohjaamalla. Omia junia tai niiden ajamiseen tarkoitettuja ratoja on harvalla.

  Aidosti kansainvälistä junalehteä ei siis taida olla?
  Blogi yleisistä saunoista: http://www.saunakulttuuri.com

 6. #6
  Jouni Seilonen avatar
  Liittynyt
  19.09.2007
  Sijainti
  Oulu / Ristijärvi
  Viestejä
  847

  oletus Vs: Harrastajalle sopiva kansainvälinen junalehti?

  Zheleznodorozhnoje delo -lehden nettisivuilta saan vaikutelman, että lehti olisi viime vuosina ilmestynyt vain kaksi kertaa vuodessa, vaikka ruslania.com myykin 12 kertaa vuodessa ilmestyvän lehden tilausta. Lokotrans-lehden numeroita näyttäisi myyvän Stenvalls Malmössä ja postitse.

  Saksankielisen Fern-Express -lehden nettisivuilta saan käsityksen, että aiheet ovat melkein kokonaan Euroopan ulkopuolelta. Ehkä lehti sopisi täydentämään Euroopan asioista kertovaa lehteä?

  Aidosti kansainvälistä junalehteä ei taida olla harrastajille, mutta ammattilehdeltä vaikuttavia taitaa olla. Railway Gazette Internationalin nettisivuilta voi lukea uutisia ympäri maailman. International Railway Journalin näköislehti oli lehden nettisivulla luettavissa ilmaiseksi.

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •