Budapestin vanhin metrolinja eli M1 on kyllä avattu jo 1896 eli paljon ennen kommunismin aikaa. Se on manner-Euroopan vanhin metrolinja ja maailman vanhin heti Lontoon jälkeen. Ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Budapestin_metro
M2 ja M3 (ja M1 jatke) ovatkin kyllä sitten 70-luvulta, eli asiasisällön kannalta tämä pikkukorjaus ei ole oleellinen (en itse tunne kaupunkia niin hyvin että osaisin mitään sanoa ratikkalinjastosta).
Aiheesta kukkaruukkuun, olen Keski-Euroopan kaupunkeja kierrellessä huomannu, että metrolla tulee turistina kuljettua paljon herkemmin kuin ratikalla. Linjoja on vähemmän ja ne ovat yksiselitteisempiä, minkä takia ne on helppo tunnistaa ja hahmottaa, kun taas ratikkalinjojen kanssa tarvitsisi paremman kartan ja enemmän ajatustyötä (osa ratikoista menee myös niin harvoin, että tarvitsisi aikataulut myös). Ratikka oli luonteva kulkuväline heti kaupunkiin saapuessa lähinnä jossain Grenoblen kaltaisissa pienemmissä paikoissa, missä linjoja on vain muutama.
En tiedä miten tuota voisi auttaa, ehkä jotenkin erottelemalla kartoissa runkolinjat joilla on tiheä liikenne ja tukilinjat joilla harvempi. Tällöin runkolinjakarttaa voisi käyttää metrokartan tavoin helppona turistikarttana. Tietysti ei joukkoliikennettä turisteja varten tehdä, vaan paikallisia, mutta olisihan tuosta iloa vähemmän ratikkaa käyttäville paikallisillekin.