Jos löytyy jo sopivampi ketju, siirrettäköön sinne.

Linjakilvet ovat ratkaiseva osa asiakaspalvelua, joten niiden on aina oltava oikein. Näin ei kuitenkaan aina ole. Syy saattaa olla niin inhimillinen virhe kuin tietokoneen itsepäisyyskin, toisinaan tekninen vika. Kuitenkin välillä tuntuu, että syynä puutteeliseen tai väärään tietoon on vain välinpitämättömyys.

Nauhakilpisissä kulkineissa on vielä jotenkin voinut ymmärtää, että takakilpi ei ole oikeassa, mutta aina välillä olen nähnyt ledikilpisiäkin autoja, jossa on linjatunnukset, vaikka ollaan siirtoajolla.

Se, mikä kirvoitti kirjoittamaan tälläkertaa, oli eilinen tapaus, jonka koin. Ruuhka-aika oli jo loppunut ja olin 65A:n kyydissä Sturenkadun ja Mäkelänkadun valoissa. Sturenkadulta oli tulossa ratikka linjan 1 kilvin. Kun vaunu (yllättäen) jäi valoihin, keksin, että ehdin vaihtamaan näppärästi Hattulantien pysäkillä siihen. (Ykkösellä kun pääsee Käpylään kätevämmin kuin 65A:lla.) Kun olin päässyt Hattulantien ratikkapysäkille, ajoikin vaunu suoraan Mäkelänkadun poikki Koskelaan. Seuraavaan ykköseen oli vanhentuneen pysäkkiaikataulun mukaan 15 minuuttia, joten en jäänyt arvailemaan vaunun tuloa, vaan otin seuraavan bussin Käpylää kohti. Asiaksata siis höynäytettiin väärillä linjakilillä.

Toivoisinkin, että väärien linjakilpien käytön huomatessaan tilaaja voisi antaa sanktion, kuten Tampereella. Se ei tietenkään poista vasinkaan mahdollisia teknisiä vikoja, mutta loisi toivottavasti motivaatiota käyttää oikeita siirtokilpiä.