Volvollahan on/on ollut nivelalustoja ja sitten on ollut tavallisia 2.aks.auton alustoja johon on lyöty peräkärry perään ja lyhennetty akseliväliä.
Kyselisin nyt että jos jollain olisi tietoja näiden em alustojen mitoista. esim. etu- ja takaylitykset ja akselivälit.
Onko ollut noissa alustoissa joitain tiettyjä standardimittoja esim. etuylitys aina sama vai onko niissä ollut eri vaihtoehtoja; kori on varmaan vaikuttanut tai ainakin se että onko eteen haluttu yksi vai kaksi ovea?

Esim. Porvoon liikenteen nivelessä on yksi etuovi ja sitä kun vertaa jo poistuneisiin TKL:n ja Liikenne Oy:n niveliin missä oli tuplaovet niin niissä näytti ainakin kuvasta katsottuna olleen pidempi etuylitys? Jos nivelauton max. pituus on ollut 18m metriä niin mistä on otettu pidemmän etuylityksen vaatima lisäpituus? Onko yksiovelliset olleet kokonaisuudessaan sitten lyhyempiä kuin kaksiovelliset?

Volvo B10M-55+76 Schenk Gobl 8000
Volvo B58-55+??
Volvo B58-55+??
Volvo B58-55+76 Schenk Gobl 8000
Volvo B10MA-55+72

Onko päällä oleva kori kuinka paljon vaikuttanut alustan mittoihin? Esim vaikka Vanhool tai Wiima ja alustana Volvo B58-55?

Siinä jotain Volvon korkealattiaisia nivelalustoja mitä muistan, jos jollain olisi tarkempia mittoja noista alustoista em. koreilla, olisin kiitollinen siitä tiedosta/tiedoista.