Sivu 13 / 39 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 3910111213141516172333 ... ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 181-195/581

Viestiketju: Ruuhkamaksut pk-seudulla, poikittaislinjoistakin vähän

 1. #181
  janihyvarinen avatar
  Liittynyt
  18.08.2006
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  2311

  oletus Vs: Johdinautot

  Väite että autoilijat eivät siirry busseihin kuin taloudellisen insentiivin voimasta ei nähdäkseni pidä paikkaansa vaan päinvastoin. Bussihan on jo nyt halvempi kuin automatka. Se että kynnystä kasvatetaan ei muuta mitään laadullista tekijää.

  Sen sijaan autoilun ruuhkaisuuden lisääminen kaistoja poistamalla toimisi hienosti. Se heikentäisi autoilun houkuttavuutta ja jos sama tila annettaisiin joukkoliikenteelle, parantaisi joukkoliikenteen nopeutta ja houkuttavuutta. Juuri tällaisessa tilanteessa autoilijakin saattaisi päätyä vaihtamaan jopa bussiin. Ja vielä mieluummin ratikkaan.

  Ei se raitioteiden laajentaminen kauas keskustasta NIIN kallista ole. Otetaan vaan 2+2 -kaistaselta väylältä yksi kaista kumpaankin suuntaan ratikalle. Siinä on valmis väylä olemassa, ei maksa hirveästi laittaa kiskot sinne. Ja samalla pienenee autoliikenteelle varattu tila. Se olisi win-win!

  Ruuhkamaksu on ongelmallinen, koska rahaa maksamalla voi tuottaa haittaa legitiimisti. Jotta sillä saadaan kerättyä maksimimäärä rahaa, täytyy sietää maksimimäärä haittaa. Tai jos se toimisi ja ohjaisi oikeaan suuntaan, niin sitten sillä ei saataisi paljon rahaa kasaan. Sillä voi olla siis joko fiskaalinen tavoite tai käyttäytymistä ohjaava tavoite, mutta ei molempia koska ne lyövät toisiaan korvalle. Lisäksi ruuhkamaksun kerääminen on teknisesti hankalaa ja kallista. Yksinkertaisempaa on vain vaikuttaa käytettävissä olevan kapasiteetin määrään, joka ohjaa kysyntää selkeällä mekanismilla ilman sen kummoisempia monimutkaisia järjestelmiä.
  Viimeisin muokkaaja janihyvarinen; 27.06.2011 kello 16:15.

 2. #182

  Liittynyt
  23.08.2005
  Viestejä
  3332

  oletus Vs: Johdinautot

  Lainaus Alunperin kirjoittanut janihyvarinen Näytä viesti
  Väite että autoilijat eivät siirry busseihin kuin taloudellisen insentiivin voimasta ei nähdäkseni pidä paikkaansa vaan päinvastoin.
  No kyllä käsittääkseni maailmalla ruuhkamaksut pääsääntöisesti toimivat, eli kyllä se maksu toimii. Kyse lienee toki enemmän maksun psykologisesti tehokkaammasta kohdistumisesta.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 01.07.2011 kello 17:29. Syy: siirretty toiseen ketjuun

 3. #183
  janihyvarinen avatar
  Liittynyt
  18.08.2006
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  2311

  oletus Vs: Johdinautot

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Elmo Allen Näytä viesti
  No kyllä käsittääkseni maailmalla ruuhkamaksut pääsääntöisesti toimivat, eli kyllä se maksu toimii. Kyse lienee toki enemmän maksun psykologisesti tehokkaammasta kohdistumisesta.
  En väittänyt ettei voisi toimia vaan että se ei ole välttämättä ainoa, ongelmattomin ja paras tapa saavuttaa toivottavia tuloksia.

  Ja ennen kaikkea kyseenalaistan sen, että autoilijat siirtyisivät joukkoliikenteeseen VAIN, tai edes pääosin, taloudellisen insentiivin vuoksi. Väitän että palvelutaso, ja ennen kaikkea auton ja joukkoliikenteen välinen palvelutasoero, on merkittävämpi tekijä. Eivät autoilijat siirtyisi edes ilmaiseen joukkoliikenteeseen, jos se palvelee heidän mielestään huonosti tai huonommin kuin auto. Vaakaa voidaan kääntää joukkoliikenteen suuntaan sekä parantamalla joukkoliikennettä että heikentämällä autoilun edellytyksiä - tai sitten soveltamalla molempia samanaikaisesti.

  ....

  Kuinka ollakaan, tässä mielenkiintoinen NY Timesin juttu joka vähän sivuaa aihetta:
  http://nyti.ms/ldzUKy
  Viimeisin muokkaaja janihyvarinen; 27.06.2011 kello 19:30.

 4. #184
  Salomaa avatar
  Liittynyt
  24.10.2007
  Viestejä
  2201

  oletus Tietulli

  Tietulli asiasta puhuttiin aluksi. Silloin ensimmäisiä ajatuksia oli että esim aamulla klo 6-9 helsingin kaupungin ydinkeskustaan saapuvalta yksityisautolta perittäisiin tullipisteen ohittamisesta maksu. Teknisesti järjestelmä ei ole mitenkään vaikea toteuttaa. Jokaisen auton rekisterikilpi kuvataan murto-osasekunnissa. On esitetty että vyöhyke tulisi Pitkänsillan- Hesperiankatujen akselille.

  Sitten on puhuttu ruuhkamaksuista, joita mm. perittäisiin kehätiellä ajavilta autoilta. Kehätie on autoille rakennettu, mutta Helsingin ydinkeskusta ei.

  Kannatan tietulleja Helsingin ydinkeskusta alueelle siksi, että keskusta saadaan vähän viityisämmäksi.

  Kokonaan mainitsematon asia on se että myös se välttämätön asiointi henkilöautolla keskustassa nopeutuu, kun henkilöautoja on vähemmän.

 5. #185

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2286

  oletus Vs: Tietulli

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Salomaa Näytä viesti
  Tietulli asiasta puhuttiin aluksi. Silloin ensimmäisiä ajatuksia oli että esim aamulla klo 6-9 helsingin kaupungin ydinkeskustaan saapuvalta yksityisautolta perittäisiin tullipisteen ohittamisesta maksu.

  [...]

  Sitten on puhuttu ruuhkamaksuista, joita mm. perittäisiin kehätiellä ajavilta autoilta. Kehätie on autoille rakennettu, mutta Helsingin ydinkeskusta ei.
  Maksun nimestä riippumatta molemmissa tapauksissa on kyse ruuhkan ehkäisemisestä, siis siitä, että sinä aikana, kun henkilöautojen tiellä viemän tilan kysyntä ylittää tarjonnan, tila hinnoitellaan niin, että liikenne sujuu. Tarkoituksena siis ei ole pelkästään rahoittaa tienpitoa, sehän käy tavallisten verojenkin avulla. Oleellista on ko. tien käytön hinnoitteleminen nimenomaan ruuhka-aikana kysynnän mukaan. Puhtaasti tältä kantilta katsottuna ei ole merkitystä sillä, onko tie 1860-luvun mukulakivikatu vai 1960-luvun kaupunkimoottoritie. Kaupungin kokonaisuudessa on tietysti varmaan fiksua varata mukulakivikadut kevyelle liikenteelle.

 6. #186
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus Vs: Tietulli

  Tietullin kannattajat, minkälainen verkosto pitäisi olla? Kuinka monesta tullista / kuinka pitkään yhdellä lipulla saisi mennä? Ja paljonko se maksaisi?

  Tietullissa on se hyvä puoli, että se kannattaa yksityisautoilusta poistumista - maksat saman maksun, oli sitten autossa 5 tai 1 hlö. Kimppakyyti kannattaa, päästöt vähenee. Itse pidän tietulliajatuksesta. Tässä oma verkostoni. Maksulla pääsee samasta tullista seuraavat 3h sekä kaikista tulleista 10 minuutin sisällä. Esim. samalla alueella pörräävät pizzataksit eivät siis joutuisi konkurssiin. Ruuhkien noustessa ihmiset ehtivät 10 minuutissa lyhyemmän ajan, jolloin he saattavat joutua maksamaan useamman tullin kuin hiljaisena aikana. Tämä taas vähentää ruuhkaa, kun ihmiset eivät jaksa maksaa ekstraa jonottamisesta. Maksujen summalla määrättäisiin haluttava autovirta, itse arvioin maksut ruuhkan määrän, joukkoliikenneyhteyksien ja autojen häiritsevyyden (asukkaille) perusteella. Bussit ja ratikat ilmaiseksi. Taksit ja rekat vaikka 0,50e. Tullin alueen asukkaat saavat joskus alennusta, koska asuvat juuri rajalla, ja maksavat jo ensimmäisen 500m ajon jälkeen. Säännöllisiin työmatkoihin, joita ei voi tehdä joukkoliikenteellä, voisi saada -50% kortin arkipäiviksi.

 7. #187
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: Johdinautot

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Raitiotie ei ulotu kuin n 6 km keskustasta eli ei lähellekään edes kehäykkötä, ja verkon laajentaminen kauemmas ja kapasiteetin nosto makaksaisi kanssa, paikoissa joissa ylitetään vesistöjä tai alitetaan mäkiä yhtä paljon kuin metro.
  Ei läheskään niin paljon kuin metro. Laajasalon ja Östersundomin suunnitelmat ovat jo osoittaneet, että jopa Helsingissä kaupungin itsensä teettämin ja hyväksymin laskelmin metro maksaa 5–10 kertaa niin paljon kuin metroa laajempi liityntäliikenteen kattava raitiotie.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut janihyvarinen Näytä viesti
  Muistaakseni Antero on tainnut monesti todeta että yksi raitiotie kuljettaisi sellaisen moottoritien verran matkustajia helposti (?). Ja lisäksi taloudellisemmin ja tehokkaammin kuin bussit.
  Tämä on aika helppo laskea. Yksi motarikaista välittää parhaimmillaan noin 2000 henkilöä tunnissa. 4-kaistainen motari siis yhteen suuntaan 4000 hlö/h. 2,5 minuutin vuorovälillä ja 75 metrin katukelpoisilla ratikkajunilla yksi ratikan raide välittää 11.000 hlö/h. Keskustaliikenteessä ratikkapysäkki kykenee välittämään 60 vuoroa tunnissa, eli noilla täysimittaisilla ratikkajunilla peräti 27.000 hlö/h. Minuutin vuoroväli ei kutenkaan tule käytännössä kyseeseen kuin nopeuden kustannuksella ja esim. ydinkeskustan kävelyalueilla, joissa ei ole tarvetta liikennevaloihin ja niiden etuuksiin. Jos liikennevaloetuudet tarvitaan, silloin on parempi tyytyä tuohon 2,5 minuutin vuorovälin luokkaan.

  Todettakoon nyt kuitenkin tähän, ettei 75 metrin junia ole kovin monessa kaupungissa käytössä, eikä ainakaan niin, että jokainen vuoro olisi 75 metrin juna. Harvoin nimittäin kävelyetäisyydellä palvelevassa pintaliikenteessä tarvitaan tällaisia kapasiteetteja. Liikenne kun jakautuu luonnostaan useille kaduille, jotta paikkaan liittyvä kysyntä ja tarjonta kohtaavat.

  Helsingissä ei nykykalustolla tietenkään päästä tällaisiin lukuihin, koska suurimman junan eli yksittäisen vaunun pituus on 27 metriä. Kapasiteetti jää siten kolmannekseen siitä, mihin raitiotiet pystyvät.

  Antero
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 01.07.2011 kello 17:33. Syy: jaettu viesti kahtia

 8. #188

  Liittynyt
  15.08.2008
  Viestejä
  2249

  oletus Vs: Johdinautot

  En kannata tietulleja, mutta niissäkin pätee yksinkertaisuuden tavoittelu.

  Maksut peritään vain yleisen ruuhka-ajan aikana. Tällöin kaikilta vyöhykkeitä ylittäviltä pitää periä vyöhykekohtainen maksu. Yksi poikkeus: Vyöhykkeen asukas pääsee ruuhka-aikanakin pois ja sisään omalta vyöhykkeeltä ilmaiseksi, muut vyöhykkeet kuten muutkin. Työssäkäyvä ei saa alennuksia. Kausilippuja ei myöskään tule olla.

  Kaikki alennusryhmät ja hyvää tarkoittava "reiluus" vesittävät koko systeemiä. Systeemin tarkoitus on ohjata myös kaupallinen liikenne kuten katujen joukkoliikenne, pitsataksit ja muut toimitukset ruuhka-ajan ulkopuolelle jos ruuhkamaksujen säästäminen on sen arvoista. Ruuhka-aikana autoilu on kallista kaikille.

 9. #189
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus Vs: Tietulli

  Lainaus Alunperin kirjoittanut hylje Näytä viesti
  En kannata tietulleja, mutta niissäkin pätee yksinkertaisuuden tavoittelu.

  Maksut peritään vain yleisen ruuhka-ajan aikana. Tällöin kaikilta vyöhykkeitä ylittäviltä pitää periä vyöhykekohtainen maksu. Yksi poikkeus: Vyöhykkeen asukas pääsee ruuhka-aikanakin pois ja sisään omalta vyöhykkeeltä ilmaiseksi, muut vyöhykkeet kuten muutkin. Työssäkäyvä ei saa alennuksia. Kausilippuja ei myöskään tule olla.

  Kaikki alennusryhmät ja hyvää tarkoittava "reiluus" vesittävät koko systeemiä. Systeemin tarkoitus on ohjata myös kaupallinen liikenne kuten katujen joukkoliikenne, pitsataksit ja muut toimitukset ruuhka-ajan ulkopuolelle jos ruuhkamaksujen säästäminen on sen arvoista. Ruuhka-aikana autoilu on kallista kaikille.
  Vyöhykkeen asukkaankin on maksettava siitä, ettei mene vaikka julkisilla. Kuten ehdotin, asukas voisi saada kuitenkin ~50% alennuksen.

  Ruuhkan ulkopuolellakin maksut on maksettava:
  1. Julkiset pelaa silloinkin
  2. Kaikki odottavat esim. 18.00 asti vaikka syöden illallisen sen ja työnlopun välissä ja lähtevät sitten ajamaan autoillaan, ei käy.
  3. Tullikohdiksi esittämissäni kohdissa vilisee autoja ruuhkan ulkopuolellakin.
  4. Autot aiheuttavat päästöjä yhtä lailla

  Kuitenkin maksuja ei tarvitsisi maksaa ma-pe yöllä, 24.00-4.59, eikä viikonloppuna 23.00-6.59, sillä silloin julkiset eivät houkuttele moniakaan, ja olisi tyhmää maksaa tyhjillä teillä ajamisesta. Nollapäästöautoille voisi antaa ilmaiset tietullit 17-06 ja 10-14 sekä viikonloppuisin, onhan niille muissakin maissa etuuksia.

 10. #190

  Liittynyt
  15.08.2008
  Viestejä
  2249

  oletus Vs: Johdinautot

  Miksi periä ruuhkamaksuja ruuhkan ulkopuolella? Tyhjä katu on kaikilta pois, oli sähköauto tai ei. Kaupallinen liikenne, joka voisi muuten ajaa hiljaiseen aikaan ajaa ruuhkassa taas kun ei mitään säästetä odottamalla ruuhkamaksun päättymistä. Jos ihmiset säätävät ajankäyttöään paljon ja luovat uuden, lievemmän ruuhkan ruuhkamaksun reunalle, korkeintaan tulee luoda toinen jonkin verran kevyempi taksa varsinaisen ruuhkan reunoille.

  Asukkaan ilmainen kotivyöhyke on johdonmukainen ja yksinkertainen alennus, jolla vältetään pahin asukasvastarinta vaikka vyöhykkeet olisivat pieniä. Ongelmaliikenne on pidemmän matkan liikennettä kuin se yhden vyöhykkeen ylittävä, ja asukaskin maksaa lähes saman verran kuin muut vähänkin pidemmällä matkalla joka ylittää useampia vyöhykkeitä. Useita vyöhykkeitä ylittävällä maksulla on yksi ja sama onko se ensimmäinen vyöhyke hintaan 0% vai 50%, 0% on vaan kivempi fiilis asukkaalle.

 11. #191

  Liittynyt
  19.10.2010
  Viestejä
  108

  oletus Vs: Johdinautot

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Helsingissä ei ole juuri moottoriteitä keskellä kaupunkia joita voisi poistaa. Mutta liikennettä voisi rajoittaa tietulleilla tai ruuhkamaksuilla. On mielestäni reilumpaa että autoilijat maksavat siitä että kuluttuvat katuja ja aiheuttavat ruuhkia kuin että eivät maksa. Silloin jää omaksi valinnaksi maksaako siitä suolaisesti että pääsee autolla lähemmäs kohdetta vai jättääkö autonsa esim johonkin liityntäparkkipaikkaan josta menee matrolla tai junalal perille ja maksaa siitä yhteensä vähemmän. Kun kaupunki lisäksi saa tällä tavalla kerättyä autoilijoilta kanssa rahaa, niin sillä on varaa ylläpitää tasokasta joukkoliikennettä paremmin kuin pelkästään keräämällä veroja asukkailta ja lipputuloilla jotka ovat aina poliittisen kädenvääännön kohteita.

  t. Rainer
  Helsingissä nimenomaan on paljon moottoriteitä keskellä kaupunkia, jotka pitää poistaa. Oikeastaan Helsingin kunnan rajojen sisällä ei pitäisi olla (lähes) yhtään säteittäistä moottoritietä - erityisesti ne pitäisi poistaa kokonaan kehä I:n sisäpuolella. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on suunnitellut motareiden poistoa. Länsiväylän, Turunväylän, Hämeenlinnanväylän, Tuusulanväylän, Lahdenväylän ja Itäväylän kaduiksi muuttamalla lähinnä kehä I saakka olisi tarjolla noin 9-12 miljoonaa kerrosneliötä lisää asuintilaa. Se vastaa noin uutta 200 000 asukasta ja kaupungille miljardiluokan tuloja perusinfrastruktuuri-investointien jälkeen.

  Samalla ratkaistaan se ongelma, että ihmiset leviävät asumaan liian kauas kaupunkikeskustasta ja oikeasti tiivistetään kaupunkirakennetta. Tällainen kaupunkirakenteen tiivistäminen vaikuttaa myös merkittävästi siihen, missä kaikkialla ratikoita kannattaa liikennöidä.

  Juuri nyt virastossa tehdään töitä Turunväylän loppupään kanssa ja alueelle tullee koko luokkaa 5000 uutta asukasta, kunhan hommassa päästään eteenpäin. Samalla Munkkiniemi ja Munkkivuori yhdistyvät kaupunkirakenteellisesti toisiinsa ja kantakaupungin alue laajenee ulospäin. Kannattaa ottaa huomioon, kun pohditaan millä liikennevälineellä sinne liikennöidään.

 12. #192

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5916

  oletus Vs: Johdinautot

  Lainaus Alunperin kirjoittanut janihyvarinen Näytä viesti
  Väite että autoilijat eivät siirry busseihin kuin taloudellisen insentiivin voimasta ei nähdäkseni pidä paikkaansa vaan päinvastoin. Bussihan on jo nyt halvempi kuin automatka. Se että kynnystä kasvatetaan ei muuta mitään laadullista tekijää.
  Nykyään lähes kaikissa lähiötalouksissa on auto ja autoilun kulut ovat pääasiassa kiinteitä kuluja. Autolla ajaminen on halpaa suhteessa varsinkin jos auto kulkee dieselillä, monissa tilanteissa halvempaa kuin joukkoliikenteellä kulkeminen. Siksi autoilla ajetaan niin paljon meillä myös kaupungeissa. Autoilun vähentäminen autoveroja ja polttoaineveroja nostamalla ei onnistu koko Suomessa tasaisesti koska se nostattaa kapinahenkeä ja tavarakuljetukset kallistuvat, mutta kaupungeissa autoilua voi rajoittaa määräämällä se maksulliseksi tietyillä alueilla ja teillä.

  t. Rainer

  ---------- Viesti lisätty kello 12:01 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 11:51 ----------

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Helsingissä ei nykykalustolla tietenkään päästä tällaisiin lukuihin, koska suurimman junan eli yksittäisen vaunun pituus on 27 metriä. Kapasiteetti jää siten kolmannekseen siitä, mihin raitiotiet pystyvät.
  Niin jää.

  75-metriset raitiovaunut ovat käytännössä kadulla kulkevia metroja. Sellaisten käyttöönotto Helsingissä merkitsisi koko nykyverkoston täydellistä uusimista, uusia katujärjestelyjä, puistoalueiden käyttöönottoa liikennetarpeisiin ja mahdolisesti talojen purkamista niiden tieltä. Jotta siltä vältysttäisiin niin keskustassa edellyttäisi raitioteiden rakentamista tunneleihin. Lähiöissä ne tietenkin voivat kulkea maan päällä mutta silloinkin viheralueiden läpi.

  t. Rainer
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 01.07.2011 kello 17:41. Syy: jaettu viesti kahtia

 13. #193
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Itä-Helsinki
  Viestejä
  2224

  oletus Vs: Johdinautot

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Mikko Särelä Näytä viesti
  Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on suunnitellut motareiden poistoa. Länsiväylän, Turunväylän, Hämeenlinnanväylän, Tuusulanväylän, Lahdenväylän ja Itäväylän kaduiksi muuttamalla lähinnä kehä I saakka olisi tarjolla noin 9-12 miljoonaa kerrosneliötä lisää asuintilaa.
  En ole tarkoitus olla pikkumainen. Mutta Itäväylä on katu Kehä ykkösen risteykseen asti. Siitä itäänpäin se on maantie. Siinä on myös Liikenneviraston ja Stadin hoitovastuun raja.

 14. #194

  Liittynyt
  23.08.2005
  Viestejä
  3332

  oletus Vs: Johdinautot

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Albert Näytä viesti
  En ole tarkoitus olla pikkumainen.
  Mutta olet silti? Onhan se nyt selvää, ettei nyt puhuta hallinnollisten omistussuhteiden nimistä "kaupungin katu" ja "valtion maantie", vaan niiden todellisesta olemuksesta, kaupunkirakenteeseen sopivuudesta ja estevaikutuksesta. Vaikka Itäväylä olisikin de jure katu, se on de facto moottoritie.

 15. #195
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Itä-Helsinki
  Viestejä
  2224

  oletus Vs: Johdinautot

  Enpäs ole!
  Moottoritie on kuuma. Mutta Itäväylä ei ole moottoritie (vaikka bussipysäkit).
  Vuotie välillä Vuosaaren silta - Vuosaari (M) täyttää moottoritien ehdot paremmin kuin Itäväylä. Mutta eikö kukaan sitä sitten halua muuttaa kaduksi, joka se jo on.
  De facto ja de jure, joo. Mutta on eri asia mitä kadun ja moottoritien varrelle ja varrella voi tehdä.
  Selvästä asiasta lähde enempää jankkaamaan ainakaan "Johdinautot" -ketjussa.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Bussihyppely, ja vähän ratikkakin
  kirjoittanut teme foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 28
  Viimeisin viesti: 10.01.2011, 20:56
 2. Zürichin lähiliikenteestä ja Sveitsin kaukojunaliikenteestäkin vähän
  kirjoittanut Kari foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 23.08.2008, 15:55
 3. Ratikoita ja vähän muuta Lissabonista ja Portosta
  kirjoittanut Kotkalainen foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 12.07.2007, 22:34
 4. Helsingin vähän käytetyt bussilinjat
  kirjoittanut kemkim foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 14
  Viimeisin viesti: 12.07.2007, 22:17
 5. Haittasi lumi vähän raitioliikennettäkin 6.11.2006
  kirjoittanut rvk1249 foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 08.11.2006, 00:01

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •