Näytetään tulokset 1-5/5

Viestiketju: Matkavinkkejä

 1. #1
  Resiina avatar
  Liittynyt
  04.07.2005
  Sijainti
  Loppi
  Viestejä
  1050

  oletus Matkavinkkejä

  Olen lähdössä melkein neljäksi päiväksi berliiniin, mitä siellä kannattaisi käydä katsomassa, mm tekniikan museo ja pakallinen julkinen liikenne ja mitä liikkuminen siellä maksaa jne...

 2. #2

  Liittynyt
  30.06.2005
  Sijainti
  Helsinki, Hamina
  Viestejä
  744

  oletus Vs: Matkavinkkejä

  Osta dayticket ABC-alueelle 7,60 €, viikon lippu tulee kalliimmaksi https://shop.bvg.de/index.php/tickets ja tekniikan museo on ihan näkemisen arvoinen, se on aika laaja, varaa aikaa sinne http://www.sdtb.de/Home.623.0.html
  antti

 3. #3

  Liittynyt
  09.07.2005
  Viestejä
  569

  oletus Vs: Matkavinkkejä

  Grüß,

  Heti saavuttuasi Berliiniin kannattaa hankkia Berlin WelcomeCard. Kortilla saa matkustaa joukkoliikenteessä maksutta ja sillä saa alennusta lukuisissa kohteissa. Tekniikan museon pääsymaksusta (8 €) saa kolmen euron alennuksen. Alexandersplatzin liepeillä sijaitsevassa pienoisrautatiemaailma LOXX:issa alennusta kertyy 4,50 euroa (norm. 12,90 €).Kortilla saa alennusta yli kahdessakymmenessä raflassa jne. Kortin hinta on 27,50/29,50 € (voimassa 72 tuntia) tai 31,50/34,50 (4 vrk, voimassa ostopäivästä neljännen päivän klo 24.00 asti) Halvempi hinta on AB-vyöhykkeelle ja kalliimpi ABC-vyöhykkeelle. ABC-vyöhykkeen kortti kelpaa myös naapurikaupunki Potsdamissa sekä Strausbergin rautatiellä (kaupunkiratalinjan S5 syöttöraitiotie linja 89). S3-linjalla pääsee Rahnsdorfin asemalle (B-vyöhyke), josta lähtee Woltersdorfin raitiotielinja 87 DDR-kalustoineen vuosimallia 1959-60. Samalla kaupunkiratalinjalla pari asemaa lähempänä Berliinin keskustaa sijaitsee Friedrichshagen, josta lähtee "maaseuturaitiolinja" 88 (13,9 km + metrin raideleveys).

  Pelkästään joukkoliikenteessä kelpaava päivälippu maksaa 7,00/7,60 €, useamman päivän lippuja ei näköjään enää ole. Viikkolippu maksaa 30,00/37,20 €. Berliinin ja ympäröivän Brandenburgin alueen päivälippu kustantaa 21,00 € ja sillä pääse matkustamaan Berliinin ja Potsdamin lisäksi junalla Cottbusiin, Brandenburgiin ja Frankfurtiin (Oder), kaikki ratikkakaupunkeja.

  Ja vielä: syyskuun sunnuntaipäivien ratoksi on Depot für Kommunalverkehr (Tekniikan museon "Kunnallisen liikenteen varikko") avoinna klo 10-18. Näytillä mm busseja, ratikoita ja metrokalustoa. Ei pääsymaksua. Osoite: Monumentenstraße 15 (U-/S-bahn -asema Yorkstraße). U-bahnlinja 55 on mielenkiintoinen. Kolmen aseman tynkälinjalla pääsee Berliinin päärautatieasemalle, sekin mielenkiintoinen käyntikohde!

  Strausbergin radan pääteaseman läheisyydessä sijaitsee Straussee -järven ylittävän lautan lähtölaituri. Lautta on sikäli erikoinen, että se saa sähkövoimansa ilmajohdosta, eli on johdinlautta Vuorokausiliput tai WelcomeCardit eivät lautalla kelpaa. Kertalippu maksaa vaivaiset 1,30 € (0,19 € / minuutti).
  Viimeisin muokkaaja Piirka; 05.09.2016 kello 20:07.
  :P

  Matkustajat, tehkää kasoja kadun reunaan!

 4. #4

  Liittynyt
  06.03.2006
  Viestejä
  7

  oletus Vs: Matkavinkkejä

  Jos aikataulun puolesta sattuu sopivasti, kannattaa harkita Berliner Unterwelten -kiertokäyntiä esim. kylmän sodan aikaiseen metroaseman yhteydessä olevaan väestönsuojaan. Kierroksia järjestetään myös englanniksi ja ainakin omasta mielestäni hinnalle sai erittäin hyvän vastineen.

  http://berliner-unterwelten.de/

 5. #5
  vaajy avatar
  Liittynyt
  17.12.2021
  Sijainti
  Pirkkala
  Viestejä
  356

  oletus Vs: Matkavinkkejä

  Paunun bussikuski suositteli linjalla 6 mielenkiintoista matkakohdetta kun koko lähdön ajan juteltiin.

  Kylmäpihlajan majakkahotellia, Tampereelta sinne menee vain OnniBus.com. Todella upeat maisemat, rauhallinen ympäristö, sopii introvertille.

  Aion 100 % mennä tuonne, kuski on siellä käynyt jo, piti loistavana paikkana ja Suomessa on!
  Toinen mitä voisi suositella, on Valamon luostari, mutta en ole varma kulkeeko sinne enää bussiyhteyksiä Soisalon liikenteellä.

  Valamon luostarin päällimmäinen ongelma on kallis buffetaaminen ja ehkä joillekin paikan uskonnollisuus. Mä olen ateisti.

  Yksi kertoi, että tunsi itseään kakkosluokan kansalaiseksi kun ei ollut varaa syödä Valamon luostarin ylihintaisessa buffeessa joka päivä. Meni nuudeleilla suurimman osan ajasta.
  Pahoittelen häiriötä rivien välistä, mutta bussifanin matkasuosikki on Väinö Paunu Oy!

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •