No, jos herra myyntipäällikkö asuu Luotsikadulla Katajannokalla ja haluaa ajaa hyvällä vapaan autoedun Bemarilla Annakadulle konttoriinsa töihin joka klo 7:30, niin ainakin aluksi varmasti hidastuu, jos niin onnellisesti kävisi että kaupunkisuunnitteluviraston ehdotus etenisi. Silloinhan siis molemmilta Esplanadeilta olis poistettu kaksi ajokaistaa. Kaikissa uudistuksissa tapahtuu muutoksia, mutta mikä painaa vaakakupissa, myyntipäälllikkö istuu pitempään Bemarissa, mutta Helsingin hienoin alue, Esplanadin ja Manta patsaan ympäristö on puhtaampi hengittää ja viihtyisämpi. Kärsiikö työsuhdeautoilija, voisiko hän tulla toisella tavalla Luotsikadulta Annankadulle. Ihan varmasti voi. "Mutta kun ei voi"
Edellisessä oli sitä heittoa ja faktaa, mutta sitten konkreettisemmin. Osallistut keskusteluun aktiivisesti, joten ilman muuta olet seurannut keskustelua, jota esiintyy ajoittan. Nimittäin yksityisautoilijoiden ajoittainen halu ajaa bussikaistalla joko ilman lupaa tai luvan kanssa. Mannerheimintiellä ruuhka-aikaan näen aamuisin että bussikaistalla vetää paremmin. Niin pitääkin, yhdessä bussissa istuu helposti 60-70 töihinmenijää. Ihan äskettäin taas bussikaistalle änkesi henkilöautoja, mutta sentään tottelivat bussinkuljettajan äänimerkkiä. Tiedäthän sm3 jos ne bussin matkustajat tulisivat kaikki omilla autoillaan, kuinka pitkä jono siitä tulisi.
---------- Viestit yhdistetty klo 20:16 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:08 ----------
Autoilijoiden perusselitys numero yksi kysymykseen miksi et siirtyisi joukkoliikenteeseen ? Joukkoliikenne on niin huonoa että sitä ei voi käyttää. Jos tuota selitystä ruvetaan kuuntelemaan vuosikymmenestä toiseen niin se joukkoliikenne ei ikinä ole sellaista että autoilja sanoo: "Nyt joukkoliikenne on niin hyvää että luovun autosta ja siirryn joukkoliikenteeseen".
Kerro sm3, missä Helsingissä on sellainen kohta, jossa autoilua on häiritty ?
---------- Viestit yhdistetty klo 20:31 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:16 ----------
Vielä 90-luvulla olin linjalla 51 bussissa, jotka olivat ostettu käytettyinä Tanskasta. Bussissa sisällä oli selvä dieselin katku. No ei tietenkään Erkkikään matkusta sellaisessa bussissa kuin yhden pysäkinvälin. Mitäs kaikkea noista ajoista tähän päivän on muuttunut ?
- parempi kalusto, jo sähköbussit kokeilussa
- kuljettajien parempi koulutus, ajatapa ja asiakaspalvelu
- kehittynyt pysäkki-informaatio
- kätevä matkakorttijärjestelmä
- tahdistetumpi ajo reitillä
- huomattavasti paremmat poikittaisyhteydet
Nämä tuli mieleen minuutissa.
Hyvä että vedät keskusteluun, mitä nuoret ajattelevat. Minä olen vuosmallia 1954, meistä moni kävi vuosikausia täissä 8-16, osti kesämokin Mäntyharjusta ja vielä suurikokoisen perheauton, Toyotan,Skodan tai Volkkarin. Mutta suurempaa joukkoa tämän päivän kolmekymppisistä ei kiinnosta oman auton omistaminen ja siitä Mäntyharjun mokistä puhumattakaan. Mm tällä perustelen että autoilun vähentyessä "luonnollisen poistuman" kautta myös siellä Espan tuntumassa ennen pitkää kaksi ajokaistaa osoittautuu toimivaksi.
sm3, mitä se sisältää "vahva ja hyvämaineinen tuote" . Mitkä asiat pitää sisältyä käsitteeseen tai olla kunnossa , jotta Helsingin joukkoliikenne olisi Sinun mielestäsi vahva ja hyvämaineinen tuote ?
---------- Viestit yhdistetty klo 20:50 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:31 ----------
tässä yhteydessä on hyvä muistaa se että kerrostaloissa autopaikoista maksavat nekin suuria summia, jotka eivät autoa käytä. Vasta nyt on alkamassa ja hyvin hitaasti keskustelu siitä, että mitä järkeä autopaikkasäännöksissä on.