Vaalit 2007 lähestyvät - ketä äänestän joukkoliikenteen puolesta?

Jäävi varmaan minäkin ottamaan kantaa, ketä kannattaa äänestää, kun olen ehdolla, mutta tiedoksenne, että sellainenkin pieni puolue kuin Liberaalit on vielä olemassa. Liikenteestä puolueen tavoiteohjelmassa mainitaan parissa kohdassa liittyen elinkeinonvapauteen sekä ympäristöasioihin. Koska kohdat ovat lyhyitä, saanen lainata niitä tässä:

"Perustuslakiin kirjattu elinkeinovapaus on toteutettava purkamalla elinkeinolupien myöntämismonopolit. Elinkeinolupia (esim. apteekit, vartiointi-liikkeet, autokoulut, henkilö- ja tavaraliikenne kuten taksiautoilu) jaettaessa tulee ainoana perusteena olla hakijan kyky täyttää sellaiset elinkeinon harjoittamisen vaatimukset, joiden puutteet aiheuttaisivat esim. vaaraa."

"Valtion ei kannata kieltää tiettyjä energiamuotoja vaan verottaa niitä niiden tuottamien saasteiden mukaan, jolloin markkinat itse alkavat suosia energiaa, joka saastuttaa vähiten suhteessa saatuun hyötyyn. Myös ulkomailta tuotavaa energiaa on verotettava sen ympäristövaikutusten mukaan, joko tuotantomaassa tai Suomessa.

Päästökiintiöt huutokaupataan, jolloin päästövähennykset kohdentuvat automaattisesti halvimpiin kohteisiin ja saastuttajat maksavat oikeudenmukaisen hinnan.

Näin ympäristöystävälliset tuotteet, liikenne- (kuten kimppakyyti) ja energiamuodot sekä kohtuuhintaiset puhdistusmenetelmät muuttuvat kannattaviksi, eikä monimutkaista ja epätasapuolista lupa- ja normibyrokratiaviidakkoa tarvita. Myös puhtaan teknologian investoinnit muuttuvat kannattaviksi."

Harri Turunen
 
Vaalit 2007 ovat käynnissä - ketä äänestän joukkoliikenteen puolesta?

Eikö jlf:läisiä ole tätä enempää ehdokkaana eduskuntavaaleissa?

Helsinki: nrot 33 ja 112

Nimiä ja taustaryhmiä en mainitse, ettei mene vaalimainonnan puolelle. Toivotan kuitenkin ehdokkaille mitä parhainta vaalimenestystä.

Harmi kun asun eri vaalipiirissä...
 
Yksittäinen kansanedustaja on pelkkä nappulanpainaja. On aivan sama mitä mieltä edustaja on jostakin. Ryhmäkuri ratkaisee.

Ja ei kai kukaan stadilainen "maalaisliittoa" ainakaan äänestä! Se ajaa "wahlroosien" ja muiden ökyharrastajaviljelijöiden asiaa. Helsinki on vain maksumies.
Tämä siis puolueesta. Ei kenestäkään yksittäisestä ehdokkaasta.
 
Helsingin Keskusta puhuu vieläkin "kevytraitiotiestä"; tätä virheellistä käännöstä termistä "light rail" viljeltiin ahkerasti viime vuosikymmenenä. Mutta vielä vuonna 2007 se näköjään esiintyy ko. puolueen vaaliohjelmassa.

Lainaus tuosta vaaliohjemasta:
Vaaliohjelma 2007: Ympäristön sanoi:
"Joukkoliikenneyhteyksien parantamisessa on painopiste asetettava raideliikenteeseen. Erityistä huomiota on kiinnitettävä Helsingin raitiotieliikenteen laajentamiseen, joukkoliikenteen yhteyksiin Helsingistä länteen, länsimetro ja kevytraitiotieyhteyksiä rakentamalla myös kehäliikenteen tarpeisiin."

Helsingin Keskustalla on kuitenkin tietääkseni riveissään myös joukkoliikenneasiantuntijoita, joilla on termit hallussaan :) .
 
Yksittäinen kansanedustaja on pelkkä nappulanpainaja. On aivan sama mitä mieltä edustaja on jostakin. Ryhmäkuri ratkaisee.

Tämä siis, mikäli puolueella on käytössään ryhmäkuri. Joka tapauksessa vaalitavassamme ääni menee ensisijaisesti puolueelle ja toissijaisesti ehdokkaalle, joten kannattanee tosiaan ensisijaisesti puolueohjelmien perusteella valita ehdokas.

Jos puolueella on vieläpä ehdokas, joka on joukkoliikenteen puolestapuhuja ja valmis oma-aloitteisesti pyrkimään joukkoliikenteen uuteen renessanssiin, kannattaa toki ennemmin tällaista äänestää kuin sellaista, jota jl-asiat eivät kiinnosta. Uskoisin tällaisia ehdokkaita olevan jokaisessa vaalipiirissä.
 
Vs: Vaalit 2007 ovat käynnissä - ketä äänestän joukkoliikenteen puolesta?

Eikö jlf:läisiä ole tätä enempää ehdokkaana eduskuntavaaleissa?
On, Kymen vaalipiirissä ehdokas numero 22. Onnea kaikille kolmelle!

Muistakaa äänestää (tai jättää äänestämättä)!
 
Koska tälläkin palstalla taitaa olla muutamia Vihreiden jäseniä, pyytäisin ystävällisesti jotain hieman valaisemaan, kuka Helsingin vaalipiiristä painottaa eniten pk-seudun joukkoliikenteen kehittämistä tänne linkatun ohjelman mukaisesti, ja vastustaa kaupungin hajoamista pientaloiksi ympäryskuntien pelloille?

Olen viimeisimmät päivät seikkaillut eri ehdokkaiden kotisivuilla ja tuskissani yrittänyt löytää heidän väliltään näkemys- ja painotuseroja. Vähiten pidän Vihreiden arvomaailmassa heidän kehitysapu- ja rajat auki -näkemyksistään, mutta heidän liikenne- ja kunnallispolitiikkaansa haluan tukea, enkä perustuloakaan pidä täysin huonona ideana. Alustavasti olen päätynyt Otto Lehtipuuhun lueskeltuani hänen vaaliteemansa. Jos kuitenkin olen alustavan valintani kanssa ihan hakoteillä jonkun asiaa paremmin tuntevan mielestä, niin oikaiskaahan toki.
 
Itse löysin oman ehdokkaani IRC-Gallerian vaalikoneen avulla. Tosin muutama vieläkin sopivampi olisi löytynyt, mutta väärästä vaalipiiristä. Aihealue on hieman suppea, mutta varteenotettava erityisesti nuorisolle.
 
Tänään ei valitettavasti kukaan jlf:läinen tullut valituksi. Toivottavasti viimeistään vuoden 2012 vaaleissa joku meistä valitaan. :)
 
Seuraavat eduskuntavaalit pidetään siis näillä näkymin (ellei nykyistä eduskuntaa hajoteta) vuonna 2011. Mutta silloin sitten toivottavasti meitä JLF:läisiä pääsee Arkadianmäelle, jonne pääsevät meikäläiset toivottavasti aikanaan kulkevat spåralla, junalla ja bussilla! ;)
 
Tänään ei valitettavasti kukaan jlf:läinen tullut valituksi. Toivottavasti viimeistään vuoden 2012 vaaleissa joku meistä valitaan. :)
Valitkaa Te ehdokkaat sitten puolueenne ensin oikein! Sitten Me äänestäjät voimme teitä äänestää.

Pitäisi olla myös olemassa joitain mielipiteitä bussilinjoja "tärkeämmistäkin" asioista. Esimerkiksi HKL:n ylläpitämä ikärasismi pitäisi saada kitkettyä pois.
 
Vaalit 2007

Tulospalvelu:

Helsinki, ehdokas 33: 341 ääntä
Kymi, ehdokas 22: 194 ääntä
Helsinki, ehdokas 112: 28 ääntä
 
Lehtipuu saa palkkansa VR:ltä, eli jos pitää VR:n saavutuksia Suomessa onnistuneilta ja innovatiivisilta, eikun äänestämään...
Viisi minuuttia aikaa.

Itsekin tuon luin, mutta vähän epäselväksi jäi, miten hän tarkemmin sanoen itse haluaisi rautateitä kehitettävän. Ääneni kuitenkin meni hänelle, melko vaikuttavana tekijänä mainittakoon se, että Soininvaara - jota olisin äänestänyt jos hän olisi vain ehdolla ollut - suositteli nimenomaan Lehtipuuta. No eihän hän läpi mennyt, mutta voinpahan ainakin ajatella kantaneeni korteni kekoon Vihreiden lisäpaikkaan.

Keskustaoikeistolainen voitto ei joukkoliikenteen kannalta liene kovinkaan valoisa.
 
Kiitokseni minua äänestäneille! Ehkä jokunen ääni oli täältä kautta tullut. Yhteensä niitä kertyi 28. Pienen ja useimmille lähes tuntemattoman puolueen äänestämisessä on aina oma riskinsä, joten yllätys ei puolueeni menestys ollut. Joskin ihan kohtuullisesti Helsingin liberaaliehdokkaille kaiken kaikkiaan tuli ääniä, kun ei mukana ollut yhtään julkkisehdokasta, ei ollut rahaa kampanjointiin, eikä uudella vetovastuussa olevalla johdolla ollut pahemmin vaalikokemusta. Joten töitä täytyy tehdä paljon, että kunnallisvaaleissa tapahtuisi läpimurto. :)
 
Takaisin
Ylös