Tietoyhteiskunnassa arvonlisäyksen painopiste on siirtynyt hyvin voimakkaasti suurempiin yksiköihin. Minusta on hyvin epäilyttävää pyrkiä sitouttamaan nuoria ihmisiä asumaan seuduilla, joissa on vain hyvin harvoja potentiaalisia työnantajia. Silloin juuri syntyy Perlos-tilanteita, joissa on pakko muuttaa työpaikan perässä. On parempi pyrkiä kouluttamaan ja työllistämään nuoret ihmiset jo valmiiksi alueilla, joilla on enemmän vaihtoehtoja. On parempi, että nuoret ihmiset muuttavat parikymppisinä elinkelpoisille alueilla kuin, että he huomaavat nelikymppisinä rakentaneensa talon ja perheen hyvin vähäisten mahdollisuuksien alueille ja joutuvat sitten muuttamaan työn perässä.
Koulutuspaikoissa pitäisi pyrkiä siihen, että isoilla kaupunkiseuduilla on yhtä helppo päästä opiskelemaan kuin pienemmissä yksiköissä. Nyt esimerkiksi kauppatiedettä tai oikeustiedettä on varsin vaikea päästä opiskelemaan Helsingin seudulla. Samaan aikaan hyvin suuri osa muualla Suomessa aloilta valmistuneista muuttaa Helsinkiin töihin. On hullua kouluttaa esimerkiksi lakimiehiä Rovaniemellä tai kauppatieteilijöitä ja diplomi-insinöörejä Lappeenrannassa, kun noilla alueilla ei tuolle erityisosaamiselle ole kysyntää.
"Cut losses short and let profits run" pätee aluepolitiikkaankin. On rahanhaaskuuta yrittää turhaan pitää liikaa nurkkia asuttuna. Suurin osa Suomea periferiaa ja on ihan luonnollista, että syrjäseudut tyhjenevät. Parempi tuotto yhteisille rahoille saadaan, kun tehdään valintoja, mitä alueiita kehitetään ja mitä ei.
Minusta Helsinki- Turku - Tampere - Lahti - Helsinki neliöllä sekä Oulun ja Jyväskylän seuduilla on hyvät kasvuedellytykset.
Ehkä parhaassa tapauksessa myös Kuopion seutu sekä osa Etelä-Pohjanmaata ja ruotsinkielistä Pohjanmaata ovat jossain määrin potentiaalisia alueita. Muu Suomi on pitkälti taantuvaa aluetta muutamia "läiskiä" lukuunottamatta ja se kannattaa myöntää.
Jo nyt hyvin suuri osa Helsingin seudun verotuloista menee muun Suomen pönkittämiseen. On ihan luonnollista, että Helsingin seudun suuret ja hyvät infrastruktuurihankkeet, kuten Länsi-metro, Marja- rata, keskustatunneli(no tuohon ei taida tulla valtion rahaa) ja Kehä II saavat rahaa myös valtion budjetista.