Haluavatko ihmiset autoilla, vai onko se pakko?

Eli siitä vain kirjoittelemaan yleisönosastoon. Vai onko parempia ajatuksia tai kanavia saada mielipiteitä julki? :D Anterolla voisi poliittisen kokemuksensa puolesta olla paremmin näkemystä tästä?
Minä lähdin lopulta politiikkaan, koska minusta kansalaisaktivistina vaikuttaminen oli liian hidasta ja liian työlästä. Poliitikot kyllä kuuntelevat kansaa, ja jos onnistuu kääntämään kansan mielipiteen, niin se vaikuttaa. Mutta yksittäinen kansalainen on kovin heikko mielipidemuokkaajana kun esim. lehdistö tai mediaa käyttävä poliittinen taho onnistuu mielipiteen muokkauksessa paljon tehokkaammin. Samoin liike-elämä markkinointirahallaan.

Kansalaisaktivismi pystyy herättämään keskustelua asioista, joista muut eivät keskustele. Jos herätetään keskustelu ja kansa alkaa olla jollain kannalla, se vaikuttaa myös päättäjiin. Poliitikko haluaa tulla valituksi, ja se ei onnistu, jos on ihan eri mieltä kuin kansa.

Eli kyllä yleisönosastoja kannattaa pommittaa. Mutta kannattaa vaikuttaa myös muilla tavoin. Kuten olemalla yhteydessä "ehdokkaaseensa" tai puolueeseen, jota on vaaleissa tukenut. Ja kannattaa myös olla yhteydessä asioita hoitaviin virkamiehiin. Ja kannattaa osallistua osallistumiseen. Siis siihen lain vaatimaan tilaisuuteen, kun esitellään hankkeita ja pyydetään niistä kansalaisilta mielipiteitä.

Mutta jos ei tee mitään, on myös turha valittaa, ettei asiat ole kuten itse tahtoisi. Sillä eihän tahtoa edes kukaan voi tietää, jos tahto ei missän näy.

Antero
 
Helsingin Sanomat kirjoittaa Espoon ympäristökeskuksen tutkimuksesta:

HS sanoi:
Enemmistö espoolaisista valmiita vähentämään työmatka-autoilua

Espoolaisten mielestä liikenne ja sen kasvu heikentävät merkittävästi lähiympäristön tilaa. - - Parhaana keinona vähentää yksityisautoilua pidetään julkisen liikenteen parantamista. Espoolaisista työmatkailijoista noin 80 prosenttia ja vapaa-ajan matkailijoista 60 prosenttia olisi valmis vähentämään yksityisautoilua.

http://www.hs.fi/artikkeli/1135229349877
 
Mutta kun seuraa aiheesta käytävää keskustelua Hesarin keskustelupalstalla, saa aivan toisen käsityksen espoolaisten halukkuudesta vähentää autoilua.



Aiheesta on Hesarin keskustelupalstalla muutakin perin outoa. Kuten se, että jotkut puolustavat autoiluaan sillä, että Kiinassa ja USA:ssakin autoillaan, ja että sieltä tulee enemmän saastetta. Onko autoissa sitten niin hyvät ilmansuodattimet, etteivät nämä huomaa samaa kuin minä tässä viime vuosina olen huomannut? Vai eivätkö he ymmärrä, että tässä on muustakin kyse kuin kasvihuoneilmiöstä?
 
Takaisin
Ylös