Näytetään tulokset 1-5/5

Viestiketju: Moottoritie purettiin Soulissa

 1. #1

  Liittynyt
  26.09.2006
  Sijainti
  Helsinki, Punavuori
  Viestejä
  3814

  oletus Moottoritie purettiin Soulissa

  Tälläistä uutista en ole aiemmin nähnytkään. 160000 autoa vuorokaudessa välittänyt moottoritie purettiin ympäristösyistä Seoulissa. (Vertailuna Kehä I:llä Hämeenlinnantien ja Tuusulanväylän välillä liikkuu noin 110000 autoa vuorokaudessa.)

  Soul on muuten aikamoinen megakaupunki, Soul/Incheon seudulla asuu 23 miljoonaa asukasta 2300 neliökilometrin alueella. Tuolla joukkoliikenne on ainoa toimiva vaihtoehto.

  http://www.tekniikkatalous.fi/doc.te?f_id=1233486&s=m

 2. #2

  Liittynyt
  18.03.2006
  Sijainti
  Stockholm
  Viestejä
  2001

  oletus Vs: Moottoritie purettiin Soulissa

  Hienoa lukea välillä tuollaisia uutisia!

  Kunhan poikittaiset yhteydet tulevan raide-Jokerin vanavedessä saadaan rakennettua, voidaan Kehä I huoletta purkaa asuinrakentamisen tieltä ja pakottaa autoliikenne kayttämään Kehä III:a, joka on sitten seuraavana vuorossa.

 3. #3

  Liittynyt
  26.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  840

  oletus Vs: Moottoritie purettiin Soulissa

  Lainaus Alunperin kirjoittanut petteri Näytä viesti
  Tälläistä uutista en ole aiemmin nähnytkään. 160000 autoa vuorokaudessa välittänyt moottoritie purettiin ympäristösyistä Seoulissa.
  Luitko tarkasti tuon kirjoituksen? Eikö siinä todettu, että moottoritietä olisi pitänyt kunnostaa 80 miljoonalla eurolla. Moottoritien purkaminen ja joen palauttaminen on tähän mennessä maksanut 301 miljoonaa euroa. Suuret rahanmenot eivät haittaa, sillä pormestari on toiminut ennen rakennusteollisuudessa ja osaa tehdä suuria urakoita rakennusyhtiöille. Tuohan on eteläkorealainen tapa (lähes kaikki Etelä-Korean hengissä selvinneet entiset presidentit ovat olleet lahjonnasta vankilassa). Moottoritien purattanut entinen pormestari haluaa presidentiksi ja presidenttinä rakennuttaa ison kanavan!

  Rivien välistä voi lukea, että autoilijat siirtyivät metron matkustajiksi. Meillä Suomessa voitaisiin tehdä melkein sama: Loka Laitinen ehdotti, että länsimetron valmistuttua länsiväylä purettaisiin maisemaa rumentamasta. Valitettavasti meillä ei länsiväylän alla kulje mitään jokea, joka voitaisiin palauttaa.
  Blogi yleisistä saunoista: http://www.saunakulttuuri.com

 4. #4

  Liittynyt
  26.09.2006
  Sijainti
  Helsinki, Punavuori
  Viestejä
  3814

  oletus Vs: Moottoritie purettiin Soulissa

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vompatti Näytä viesti
  Luitko tarkasti tuon kirjoituksen? Eikö siinä todettu, että moottoritietä olisi pitänyt kunnostaa 80 miljoonalla eurolla.

  Kyllä. 80 miljoonaa euroa on kyllä ihan pikkuraha Soulin kokoisen kaupungin tierakentamisessa.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vompatti Näytä viesti
  Moottoritien purkaminen ja joen palauttaminen on tähän mennessä maksanut 301 miljoonaa euroa. Suuret rahanmenot eivät haittaa, sillä pormestari on toiminut ennen rakennusteollisuudessa ja osaa tehdä suuria urakoita rakennusyhtiöille. Tuohan on eteläkorealainen tapa (lähes kaikki Etelä-Korean hengissä selvinneet entiset presidentit ovat olleet lahjonnasta vankilassa). Moottoritien purattanut entinen pormestari haluaa presidentiksi ja presidenttinä rakennuttaa ison kanavan!

  Onhan se noinkin.

 5. #5

  Liittynyt
  28.11.2005
  Viestejä
  396

  oletus Vs: Moottoritie purettiin Soulissa

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vompatti Näytä viesti
  Luitko tarkasti tuon kirjoituksen? Eikö siinä todettu, että moottoritietä olisi pitänyt kunnostaa 80 miljoonalla eurolla. Moottoritien purkaminen ja joen palauttaminen on tähän mennessä maksanut 301 miljoonaa euroa.
  Lisäksi moottoritie kulki aivan keskellä kaupunkien, mutta sen aiheuttamien meluhaittojen vuoksi lähistön kiinteistöjen hinnat olivat muuta kaupunkia alhaisemmat - ja liikkeet myivät lähinnä rakennustarvikkeita yms. joiden myynti pk-seudulla keskittyy kehä 3:n tasolle.

  Lähin vertailukohta pk-seudulla voisi Töölönlahden kattaminen ja moottoritien rakentaminen sen yli ja keskuspuistoa pitkin pohjoiseen. Jotain sen suuntaisia suunnitelmia tosin taitaa jos olla tehtykin....

Vastaavia viestiketjuja

 1. Pisimmät moottoritie-/taajamalinjat?
  kirjoittanut kemkim foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 5
  Viimeisin viesti: 24.01.2006, 16:20

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •