Helsingin helmi?

Etelä-Espoo -vaihtoehdosta ihan vain huomautuksena - jos et satu olemaan perillä - että joukkoliikenne Lauttasaareen maksaa sieltä tuplan verrattuna asuntoon Helsingin rajojen sisällä. Siis kuukauden matka-aika noin 80 € kun se hesalaiselle on nyt 42 €. Toki sitten on voimassa oleva seutulippu, jolla voi huoletta matkustaa koko vanhalla YTV-alueella.
Toisaalta kannattaa muistaa, että asuntojen hinnat ovat Espoon puolella alemmat.
 
Lauttasaaressa kaikki kohteet eivät ole liikenteellisesti keskenään samanarvoisessa asemassa. Kaikista eniten liikenneyhteyksiä Helsingin keskustan suuntaan on saaren itälaidalla lähellä siltaa (tilanne ennen metroa). Pysäkillä "Lauttasaaren silta" pysähtyvät kaikki Helsingin sisäiset Lauttasaaren bussit sekä myös Lauttasaaren kautta liikkuvat 100T-sarjan bussit (102T - 160T). Selvästi hankalammat yhteydet ovat esimerkiksi Isokaaren suunnalla. Vattuniemeen menee arkisin tavanomaisimpaan työssäkäyntiaikaan useita linjoja, mutta pussinperältä matka on pidempi ja hitaampi. Helsingin linjoja riivaa lisäksi Kampin alueen tukkoisuus, linjan 20 osalta taas Bulevardin ruuhkat. Mikäli mahdollista, pahimpana ruuhka-aikana tosiaan kannattaa hyödyntää Ruoholahteen saakka ulottuvaa metroa, kuten minä teen joka iltapäivä, tänään viimeksi.

Autottoman kannattaa etsiä koti mahdollisimman hyvien joukkoliikenneyhteyksien luota. Minä tein valintani aikanani ja sijoituin asumaan Jokerin sekä lähijunien solmukohdan välittömään läheisyyteen. Tästä pääsee siirtymään julkisen liikenteen turvin varsin kilpailukykyisien kokonaismatka-aikojen puitteissa erittäin useisiin kohteisiin seudulla.
 
hieman pidempi matka terveysasemalle joka sijaitsee viiskulmassa mutta sitä kaavaillaan siirrettäväksi marian sairaalaan kunhan meilahden kolmiosairaala valmistuu.

Tämä on minusta huono juttu. Viiskulman sijainti Helsingin ydinkeskustassa on paljon keskeisempi kuin Marian sairaalan. Maria sijaitsee hautausmaan vieressä, syrjässä keskustan toiminnoista. Kampin metroasemaltakin on matkaa. Ehkäpä kompromissina terveysaseman voisi sijoittaa Kampin kauppakeskukseen? Sinne voitaisiin sitten keskittää Itä-Helsingin ja Etelä-Espoon terveyspalvelut.
 
Tämän, muiden viestiketjujen ja kahden viikon kokemuksen perusteella uskon, että Lauttasaari todellakin on Paratiisi ja Helsingin Helmi. Se ei siis ole oikea paikka minua varten.

Mikä kaupunginosa Helsingissä on Kerjäläisten Valtakunta? Missä ovat halvimmat asunnot niille joukkoliikennematkustajille, joiden pitää ehtiä töihin Lauttasaareen kello 7 tai kello 6? Täällä on haukuttu Myllypuroa. Olisikohan se sopiva paikka minulle?
 
Missä ovat halvimmat asunnot niille joukkoliikennematkustajille, joiden pitää ehtiä töihin Lauttasaareen kello 7 tai kello 6?

Mistä tahansa Helsingistä ehtii seitsemäksi. Kuudeksi ehtiäkseen pitää ehtiä keskustasta 5.40 lähtevään 21V:hen, mihin ei ehdi kovin monella Helsingin sisäisellä linjalla. Itä-Helsingistä ainoa riittävän aikainen yhteys on 94N:n aamulähtö. Koillis-Helsingistä ehtii aamun ensimmäisellä 70T:llä. Tärkeimmillä seutulinjoilla liikenne alkaa sen verran aikaisemmin, että pääväylien varsilta ehtii seutulinjoilla. Samoin junaliikenne alkaa aikaisin, joten juna-asemien läheisyydestä ehtii.
 
Mistä tahansa Helsingistä ehtii seitsemäksi. Kuudeksi ehtiäkseen pitää ehtiä keskustasta 5.40 lähtevään 21V:hen, mihin ei ehdi kovin monella Helsingin sisäisellä linjalla.

Samoin 66A lähtee sen verran aikaisin Länsi-Pakilasta, että sillä ehtii kuudeksi Lauttasaareen. Ellei se jumitu ruuhkiin, tuskin non aikaisin aamulla sentään.
 
Vs: Helsinkin helmi?

Kolmen kuukauden innokkaan etsimisen jälkeen asunto on löytynyt Lauttasaaresta viime hetkellä. Olin jo valmistautunut lopettamaan työnteon, sillä Stadionin hostellissa asuminen alkoi kyllästyttämään. Lauttasaari on todellakin paras paikka asua, jos työpaikka on Lauttasaaressa.

Minä suosittelisin Ruoholahtea ja kaupungin vuokra-asuntoa.
Tämä oli hieno ehdotus. Kolmen kuukauden kokemuksen perusteella kuvittelen, että on vaikeampi saada asunto Ruoholahdesta kuin Lauttasaaresta. On varmaan todennäköisempää saada lottovoitto kuin Helsingin kaupungin asunto? Onneksi hain asuntoa muualtakin kuin kaupungilta. Hain tietysti kaupungiltakin asuntoa siltä varalta, että lottovoitto sattuisi kohdalleni!


Sinänsä kyllä Helsingin vuokrataso ei ole niin älytön, etteikö DINC-talous, jossa ainakin toinen saa tietotekniikka-alan DI-tason palkkoja, voisi asua ihan millä asuinalueella vain haluaa.
Tarkoitat varmaan DINK (Dual Income, No Kids)? Minä en taida saada tietotekniikka-alan palkkaa vaikka alalla olenkin töissä (ei mikään ihme, sillä eihän minulla ole alan koulutustakaan). Mutta miten ihmeessä kuvittelet, että pariskunnilla on aina kahdet tulot? Vai ymmärsinkö tuon lyhenteen ihan väärin?

Helsinki on mielestäni painajainen sellaisille pariskunnille, joista vain toisella on tuloja, mutta molemmilla on suuria menoja. Toivottavasti tyttöystäväni suostuu vielä vähän aikaa asumaan Lappeenrannassa, sillä Helsingin palkoilla ja Helsingin vuokrilla minulla ei ole rahaa elättää häntä.

Vaikka Lauttasaari onkin Paratiisi, pyrin pääsemään täältä nopeasti pois. Teen vuoden loppupuolella uuden viestiketjun, jossa kyselen, mikä on Suomen paras kunta asua joukkoliikenteen käyttäjälle.

Edelleen, kiitos kaikille vastaajille ja onnittelijoille. Erityiset kiitokset Anterolle, joka antoi parhaan vastauksen tähän viestiketjuun.
 
Vs: Helsinkin helmi?

Tarkoitat varmaan DINK (Dual Income, No Kids)?

Joo, niin tarkoitin. Yleensähän aikuisilla on jonkin sortin tulot (vaikka sitten pienet), jos ei ole jäänyt kotiin hoitamaan lapsia. Tietotekniikka-alan DI:n palkoilla kyllä maksaa kahden hengen vuokrat.
 
Vs: Helsinkin helmi?

Vaikka Lauttasaari onkin Paratiisi, pyrin pääsemään täältä nopeasti pois. Teen vuoden loppupuolella uuden viestiketjun, jossa kyselen, mikä on Suomen paras kunta asua joukkoliikenteen käyttäjälle.

Ennen kyselyä heitän muutaman vaihtoehdon roikkumaan:

Tampereen ja Helsingin väliset radanvarsitaajamat, Tampereen lähellä Lempäälä, Viiala ja Toijala, Helsingin päässä Suur-Tuusulan (Kerava-Järvenpää-Jokela) taajamat. Asumisen neliöhinnan ja suurkaupungin ajallisen etäisyyden suhde kohdallaan, peruspalvelut omassa kylässä.
 
Takaisin
Ylös