Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12
Näytetään tulokset 16-19/19

Viestiketju: Kalakierros Helsingissä

 1. #16
  janihyvarinen avatar
  Liittynyt
  18.08.2006
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  2311

  oletus Vs: Kalakierros Helsingissä

  Lainaus Alunperin kirjoittanut 339-DF Näytä viesti
  Ei se ole sen kummempaa kuin sitä samaa janihyvärisen Helsinki-vihaa (kateutta, pelkoa, katkeruutta?) jota täällä saa lukea ties kuinka monesta topikista. Sitten vielä ihmetellään, miksi Helsingin ja muun Suomen välillä on niin suuri kuilu. Mistähän mahtaa johtua?
  Ei minulla ole mitään motiivia tuntea katkeruutta Helsinkiä kohtaan. Kyllä minä sinne olisin päässyt jo moneen kertaan, sekä opiskelemaan että töihin, jos olisin halunnut (olin esim. aikoinaan HY:n pääsykokeissa ja tulin hyväksytyksi hakemaani pääaineeseen, mutta menin omasta tahdostani muualle). Mutta miksi olisin halunnut? On liian helppoa väistää neutraaliksi tarkoitettu kysymys nimien historiallisuudesta viittaamalla kysyjän oletettuun kaunaan, niin tässä aiheessa kuin muissa keskusteluissa.

  Sitäpaitsi ei minua periaatteessa häiritse millään muotoa jos joku haluaa Helsinkiin "Kiltakellari"-nimisen ravintolan.

  Se mikä minua häiritsee on epäautenttisuus ja epäaitous, varsinkin jos se yritetään väkisin pukea historiallisuuden kaapuun. Samasta ilmiöstä on kyse sekä silloin kun yritetään tarpeettomasti hienostella (halutaan tehdä Savotasta "Kiltakellari" jotta se sopisi paremmin arvokkaaksi koettuun miljööseen) tai vaikuttaa tarpeettoman kansanomaiselta (esim. kaikki tämä Tampereella toisinaan harrastettu nääs nääs -juttu, josta en tunnista kotikaupunkiani). Pohjimmiltaan kyse on epävarmuudesta: yritetään vimmatusti olla jotain muuta kuin oikeasti ollaan ja tulla hyväksytyksi.

  Minusta kaikkien ihmisten ja paikkojen tulisi saada olla oma itsensä ilman ulkoa pakotettua miellyttämisen tarvetta. Pitäisi osata samaan aikaan arvostaa itseään sellaisena kuin on, sekä toisia sellaisena kuin nämä ovat. Siinä on terveen identiteetin perusta.

  Muissa keskusteluissa keskeinen teema on usein ollut tasapuolisuus ja oman edun lobbaaminen. Minusta kaikilla on oikeus lobata omaa etuaan (tai kotiseutunsa etua), mutta sama pitää sallia tasapuolisesti muille, ja totuudessa tulee pitäytyä. Se minkä sallii itselle, pitää loogisesti sallia muillekin.

  Se mikä niissä keskusteluissa on häirinnyt on ajattelun epäsymmetria ja älyllinen epärehellisyys. Omia suosikkihankkeita perustellaan väitteillä, joiden todenperäisyyttä ei sopisi kyseenalaistaa tai problematisoida. Eivät nämäkään ole mitään puhtaasti helsinkiläisiä syntejä vaan sama henkinen epärehellisyys osataan kyllä muuallakin. Mutta valtakunnan voimatekijöistä ja keskustelijoiden koostumuksesta riippuen vastakkainasettelu näyttää usein syntyvän juuri akselille Helsinki / muu Suomi. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään katkeruus vaan vilipitön pyrkimys etsiä totuutta erilaisten hämärien mielipiteiden ja puolitotuuksien välimaastossa. Todennäköisesti aito totuus useimmiten löytyy jostain eri mielipiteiden puolivälistä.

  Provosoitumisen sijasta kannattaisikin lukea esitetty kysymys tai mielipide ajatuksella ja perustella loogisesti faktoilla miksi asia pitäisikin nähdä toisin. Siitä voisi syntyä mielenkiintoisempi keskustelu.

 2. #17
  JSL
  JSL ei ole kirjautuneena
  JSL avatar
  Liittynyt
  31.07.2005
  Viestejä
  829

  oletus Vs: Kalakierros Helsingissä

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  "Mennään Kiltaan, pilaamaan iltaa"
  Sanonta kuului myös "viettäämään" eikä pilaamaan, niinkauan kuin Kilta oli olemassa.
  Eipä oo Nummiston Ilkka enää seisomassa ovella ja toivottamassa tervetulleeksi. Oli ainoo paikka kaupungissa, mikä ei ollu täys teinidiskoräkälä. Minkäs sille voi, että ihmiset kantavat nykyisin rahansa vähä-älyisiin ja sieluttomiin juottoloihin.

 3. #18
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Itä-Helsinki
  Viestejä
  2224

  oletus Vs: Kalakierros Helsingissä

  Lainaus Alunperin kirjoittanut janihyvarinen Näytä viesti
  Sitäpaitsi ei minua periaatteessa häiritse millään muotoa jos joku haluaa Helsinkiin "Kiltakellari"-nimisen ravintolan.
  Se mikä minua häiritsee on epäautenttisuus ja epäaitous, varsinkin jos se yritetään väkisin pukea historiallisuuden kaapuun.
  Nimestä tulikin pääasia. Kuten myöhemmin kirjoitinkin, niin olkoon vaikka Ruttokellari (jos se ei tamperelaisia häiritse), kunhan ei Savotta.
  Sekö on autenttista ja aitoa, että Senaatintorilla on Savotta, joka tarjoaa helsinkiläisiä perinneruokia kuten Karjalanpaistia, Karitsasärää sekä Muikkukukkoa.
  Mutta lue tarkasti: En pidä yllä lueteltuja ruokia huonoina, junttimaisina tai muutenkaan sopimattomana ravintona.
  Mistään hienostelun tarpeesta ei ole kysymys. Vain yksinkertaisesti siitä, että Helsingin Senaatintorille ei kuulu savotta.
  Vastasinpas kuitenkin

 4. #19
  janihyvarinen avatar
  Liittynyt
  18.08.2006
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  2311

  oletus Vs: Kalakierros Helsingissä

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Albert Näytä viesti
  Nimestä tulikin pääasia. Kuten myöhemmin kirjoitinkin, niin olkoon vaikka Ruttokellari (jos se ei tamperelaisia häiritse), kunhan ei Savotta.
  Ruttokellari voisi olla hauska nimi ravintolalle. Ainakin mieleenpainuva sekä laajasti tulkiten autenttinen.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Albert Näytä viesti
  Sekö on autenttista ja aitoa, että Senaatintorilla on Savotta, joka tarjoaa helsinkiläisiä perinneruokia kuten Karjalanpaistia, Karitsasärää sekä Muikkukukkoa. [...] Mistään hienostelun tarpeesta ei ole kysymys. Vain yksinkertaisesti siitä, että Helsingin Senaatintorille ei kuulu savotta.
  Tarkkaan ottaen kirjoitin
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Minä
  Milläköhän tapaa muuten "Kiltakellari" olisi historiallisempi nimi Helsingissä kuin Savotta?
  eli olemme kai periaatteessa samaa mieltä: kumpikaan ei ole toistaan autenttisempi, eikä se Savottakaan siinä mielessä mitenkään ideaalinen nimi ole, eikä historiallinen. Vaan eipä automaattisesti vaihtamallakaan parane.

  Ja toisaalta jos hyväksytään ettei autenttisuus ole olennaista, niin sittenhän ravintoloitsija saa nimetä sen vaikka miten - asiakkaat päättävät haluavatko käydä.

  Mutta eiköhän tämä aihe ole jo kaluttu loppuun.

Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12

Vastaavia viestiketjuja

 1. Johdinautot Helsingissä
  kirjoittanut JE foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 36
  Viimeisin viesti: 15.08.2013, 03:33
 2. Museoratikkaliikennettä Helsingissä!
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 27
  Viimeisin viesti: 27.08.2009, 15:41
 3. Joukot aloittivat Helsingissä
  kirjoittanut 339-DF foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 27
  Viimeisin viesti: 28.01.2009, 05:59
 4. Turkulaisia Helsingissä...
  kirjoittanut Hujis foorumissa Turun paikallisliikenne
  Vastauksia: 24
  Viimeisin viesti: 16.11.2006, 08:10
 5. DVD-Raitioliikenne Helsingissä
  kirjoittanut kjasikai foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 10.06.2006, 16:34

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •