Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12
Näytetään tulokset 16-18/18

Viestiketju: Kaupunki-nimen käyttäminen

 1. #16
  janihyvarinen avatar
  Liittynyt
  18.08.2006
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  2311

  oletus Vs: Kauppala

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Ja lisäksi vanhan alkoholilain aikana ennen v 1968 maalaiskunissa ei saanut edes olla anniskeluravintoloita muualla kuin korkeintaan matkailuhotelleissa ja lentoasemilla, mutta niissä saivat käydä vain yöpyvät hotellivieraat ja lentomatkustajat, eivät paikalliset.
  Kuulostaa hämmästyttävän samankaltaiselta meiningiltä, mitä nykyään esiintyy vaikkapa Arabiemiraateissa. Tai siis lähinnä kai Dubaissa. Ymmärtääkseni eräät muut Emiraateista ovat täysin kuivia, kuten Sharjah. En ole tutustunut anniskeluoloihin henkilökohtaisesti, mutta tämä vain varoituksena, jos joku on sinne päin menossa: liberaali touhu on aika rajoitettua ja ihan naapurissa voidaan lätkäistä pitkä vankeustuomio asiasta joka toisessa paikassa on laillista vaikkakin tarkkaan valvottua. Kannattaa tarkistaa faktat etukäteen ennen kuin tekee ison virheen.

 2. #17

  Liittynyt
  15.08.2008
  Viestejä
  2249

  oletus Vs: Kaupunki-nimen käyttäminen

  Kaupunkien ja kuntien hallinnon jaossa olisi mielestäni erittäin tavoiteltavaa se, että kannustetaan rakentamaan joko maaseutua tai keskusta-aluetta riittävän isoina (=elinkelpoisina) ryppäinä, esimerkiksi vaatimalla jokaiselle kaupunkiryppäälle (joka voisi olla yksittäinen uudisasuinrakennus) kunnallistekniikkaa mukaanlukien käyttökelpoinen julkinen liikenne.

  Nykyinen haja-asutus ei vaadi tätä lupausta, vaan kyse on vain uuden rakentamisesta. Haja-asutusta ilman kaupunkimaista palvelua voisi rakentaa lisää esimerkiksi vain elinkeinon osana, kuten pienteollisuutta tai maataloutta.

  Nykyisen kunnan alueella olisi siis kaupunki- ja maaseutuhallinto, jotka ovat kaksi erillistä byrokratiaa hallinnon osalta. Jos kunnan alueella ei ole yhtään kaupunkia tai yhtään maaseutua, ei kyseistä hallintoakaan tarvitse ylläpitää: pienemmillä kunnilla on nyt taloudelliset intressit erikoistua jompaan kumpaan vaihtamalla alueita keskenään niin, että lähialueella on yksi tai kaksi suurta maaseutukuntaa ja useita kaupunkikuntia, jotka kukin huolehtivat useista kylistä ja kauppaloista. Maaseutukunnat elävät teollisuudesta ja myymällä maata kaupunkikuntien laajentamiseen: itse ei kannata kaupunkia rakentaa, sillä hallinto tuplaantuisi heti.

  Suuret ja/tai varakkaat kunnat, kuten Helsinki, voivat pitää kaksoishallintoa yllä esim. virkistystarkoituksiin.

  Maaseutuhallitus erikoistuisi laajojen haja-asutusalueiden sekä löyhän teollisuuden kuten maatalouden mahdollistamiseen tehokkaasti ja säästeliäästi, subventio tiiviimmällä asutuksella kävisi lopputilanteessa naapurihallinnon (=kunnan) hyväksynnällä ja molempien edun mukaisesti. Vastaavasti kaupunkihallituksen ei tarvitsisi välittää haja-asutuksen järjestämisestä, vaan pelkästään hyvin palveltavasta kaupunkirakenteesta, jota saattaa olla parasta tiivistää ennen laajentumista ulos.
  Viimeisin muokkaaja hylje; 14.07.2009 kello 16:26.

 3. #18
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Itä-Helsinki
  Viestejä
  2224

  oletus Vs: Kaupunki-nimen käyttäminen

  Kuntalain mukaan osa-aluehallinto on mahdollista.
  Mahtaako vain olla missään kunnassa?

Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12

Vastaavia viestiketjuja

 1. Mikä suurin eurooppalainen kaupunki ilman junayhteyttä?
  kirjoittanut R.Silfverberg foorumissa Junat
  Vastauksia: 43
  Viimeisin viesti: 02.09.2009, 16:13
 2. Pispalan uittotunnelin käyttäminen joukkoliikenteeseen
  kirjoittanut ultrix foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 6
  Viimeisin viesti: 04.01.2009, 00:11
 3. Seminaari: Kenen kaupunki - kaupunkiliikkujien puheenvuoroja
  kirjoittanut Kemendil foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 02.09.2008, 12:00
 4. Maanalaisten asemien käyttäminen väestönsuojina
  kirjoittanut Ertsu foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 13
  Viimeisin viesti: 17.08.2008, 21:42

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •