Näytetään tulokset 1-2/2

Viestiketju: 850 sähköautojen latauspistettä pääkaupunkiseudulle

 1. #1
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus 850 sähköautojen latauspistettä pääkaupunkiseudulle

  Talouselämä: Häkämies puhaltaa henkeä sähköautoiluun

  Vielä kun verotus saataisiin alhaisemmaksi niin kimmoke sähköautojen yleistymiselle olisi valmis. On hienoa, että tosissaan aiotaan muuttaa PK-seudun infra ottomoottoriautoja suosivasta tasavertaiseksi sähköautojen kanssa, sillä sähköautot ovat ympäristöystävällisiä, jopa nollapäästöisiä ja sähköautolla ajokin maksaa vaivaiset 0.01€/km. Sähköautojen lisääntyminen Suomessa vaatii seuraavan 10 vuoden aikana eri lähteistä riippuen 2-4% lisää sähköä ja tuulivoimaa ollaankin vihdoin lisäämässä Suomessa. Uutisessa mainittiin myös sähköbussit, joita hankkeeseen arvioidaan liittyvän neljän vuoden sisällä 8 kpl.

  Fortum aikoo lisäksi rakentaa valtakunnallista verkkoa sitä mukaa, kun sähköautot yleistyvät, joka on mielestäni mainiota sillä autoa tarvitsee eniten, kun menee PK-seudun ulkopuolelle ja joukkoliikennetarjonta vähenee.

 2. #2

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2286

  oletus Vs: 850 sähköautojen latauspistettä pääkaupunkiseudulle

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Sähköautojen lisääntyminen Suomessa vaatii seuraavan 10 vuoden aikana eri lähteistä riippuen 2-4% lisää sähköä ja tuulivoimaa ollaankin vihdoin lisäämässä Suomessa.
  Suomessa rakennetaan voimaloita juu. En nähnyt tuon Hyrynsalmen hankkeen osalta muuta mainintaa turbiinien määrästä kuin että se on merkittävä. Kotkaan selvitetään tuulipuistoa, jossa olisi 4 kpl 3 MW:n turbiineja, yht. 12 MW. Tuulivoimayhdistyksen sivujen mukaan Suomen tuulivoimaloiden nimelliset huipputehot ovat yhteensä 197 MW. TVO:n Olkiluodon kolmosyksiön sähköteho on 1600 MW (jos ranskalais-puolalainen kroissantti joskus saadaan leivottua valmiiksi) ja Fennovoima kertoo tulevan Pyhäjoen ydinvoimalan sähkötehoksi maksimissaan 1700 MW, mikä olisi siis yksinään lähes yhdeksän kertaa koko nykyinen tuulivoiman kapasiteetti siinä kuvitteellisessa tilanteessa, että kaikki tuuliturbiinit pyörivät täysillä samaan aikaan. Näyttäis vähän siltä, että Suomessa on valittu kehityslinjaksi jotain muuta kuin tuulivoima. Tietty vanhat ydinvoimalat pitää jossain kohtaa sulkea, mutta niiden neljän reaktorin yhteenlaskettu teho on pienempi kuin nyt rakenteilla olevien, ja uusia taitaa olla tulossa lisää.
  Viimeisin muokkaaja hmikko; 18.12.2011 kello 23:47.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Harrastusvinkkejä pääkaupunkiseudulle?
  kirjoittanut jtm foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 40
  Viimeisin viesti: 13.10.2010, 09:55
 2. Pääkaupunkiseudulle uusi lippujärjestelmä
  kirjoittanut kemkim foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 23.04.2006, 18:08

Tämän viestiketjun aihemerkinnät

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •