Näytetään tulokset 1-4/4

Viestiketju: Parkkeeraamisen hinta

 1. #1

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2286

  oletus Parkkeeraamisen hinta

  Pitkä juttu Los Angeles Magazinessa Donald Shoupista ja parkkeeraamisen hinnasta:

  http://www.lamag.com/features/Story.aspx?ID=1568281

 2. #2

  Liittynyt
  20.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1394

  oletus Vs: Parkkeeraamisen hinta

  Oikein hyvä juttu. Kannattaa lukea!
  Ville

 3. #3
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: Parkkeeraamisen hinta

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Ville O. Turunen Näytä viesti
  Oikein hyvä juttu. Kannattaa lukea!
  Kyllä varmasti, mutta jos ei aika anna periksi. Ja myös niiden kannalta, joita amerikankieli pelottaa, lyhyt resumee, kiitos.

  Antero

  PS: Luin itse varmaan noin kolmanneksen, joten sain kiinni kupletin juonesta. Meillähän ei onneksi ole ihan yhtä surkea tilanne. Mutta asennetasolla taitaa olla sama tilanne, erityisesti poliittisten päättäjien mielessä. Siksi meillä täytyy keskustella siitä, maksavatko muut auton omistajien parkkipaikat, kun autoilijoiden mielestä parkkpaikat ovat liian kalliita ja he eivät suostu maksamaan parkkipaikasta enemmän kuin maksaa auto.

 4. #4

  Liittynyt
  20.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1394

  oletus Vs: Parkkeeraamisen hinta

  No, lyhyesti esitellen. Sille, joka näistä asioista jo jotain tietää, jutussa ei ole paljonkaan varsinaisesti uutta. Sen sijaan siitä löytyy paljon esimerkkitapauksia ja tietoa niin yksityisen pysäköinnin kuin kunnallisen pysäköinninvalvonnan historiasta Los Angelesissa. (ja vähän muuallakin Jenkkilässä) Juttua ei näin ollen kannata varsinaisesti referoida, kun se on pitkälti kertovaa, journalistista tekstiä.

  Jos mitään varsinaisesti uutta ei esille tulekaan teoriamielessä, niin sen sijaan juttu käsittelee hyvin kattavasti paitsi pysäköinnin hintaa, niin myös pysäköintipaikkoja kaavoituksessa ja ylipäätään pysäköinnin vaikutusta kaupunkiin. Tämä on oikein hyvä ja vaivatta sulava tietopaketti jokaiselle, joka haluaa aiheeseen tutustua ja aihetta tuntevakin hyötyy esimerkkitapauksista. Kaiken esitteleminen yhdellä kertaa voi olla valaisevaa myös ammattilaiselle, koska pysäköintiä harvemmin tulee ajateltua kokonaisuutena ja siksi siihen liittyvien ongelmien suuruutta ei tule usein ajatelleeksi.

  Perusoivallus ansaitsee kuitenkin tulla referoiduksi. Jutussa haastateltu pysäköintiin erikoistunut tutkija Donald Shoup kärjistäen toteaa, että Los Angeles ei suinkaan ole autoilun ympärille rakennettu, vaan pysäköintipaikkojen. Liiottelua sikäli, että kyllä autoilun liikenneinfraankin liittyy paljon ongelmia, mutta Shoup väittää että että pysäköinti on paljon isompi ja olennaisempi ongelma. Pysäköinnin ongelmat ja varsinkin sen alihinnoittelu vaikuttaa hyvin syvällisellä tavalla koko muuhun kaupunkiin. Tavallaan ylimitoitetut pysäköintimahdollisuudet voi tulkita perussyyksi ruuhkantuneeseen henkilöautoliikenteeseenkin, jos niin haluaa.

  Kuitenkin, juttu esittelee monipuolisesti pysäköintiin liittyvää problematiikkaa, pysäköinnin vaikutusta kaupunkikehitykseen ja kertoo myös maksullisen pysäköinnin uusimmasta innovaatiosta: kysyntäpohjaisesta kadunvarsipysäköinnin hinnoittelusta.
  Ville

Vastaavia viestiketjuja

 1. Liikenneinfran hinta
  kirjoittanut Otso Kivekäs foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 16
  Viimeisin viesti: 22.10.2010, 07:10
 2. Pysäköintipaikkojen ja tierakentamisen hinta
  kirjoittanut Wänskä foorumissa Offtopic
  Vastauksia: 32
  Viimeisin viesti: 17.10.2009, 00:28
 3. Matkakortin hinta ja palvelumaksu
  kirjoittanut a__m foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 21.10.2006, 15:56

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •