Sivu 3 / 3 EnsimmäinenEnsimmäinen 123
Näytetään tulokset 31-36/36

Viestiketju: Kun kaikki hajoaa - tuotteiden eliniän suunniteltu lyhentäminen

 1. #31

  Liittynyt
  23.08.2005
  Viestejä
  3332

  oletus Vs: Kun kaikki hajoaa - tuotteiden eliniän suunniteltu lyhentäminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Jusa Näytä viesti
  Autoilijan on itse vaikeata huomioida koska takavalon lasit tarvitsevat lämmitystä, niitä kun ei näe taustapeilistä niinkuin takalasin.
  Voisin kuvitella, että takavalon lämmitystarve korreloi vahvasti takalasin lämmitystarpeen kanssa, vähintäänkin autoissa, joissa ei ole takalasin pyyhkijää.

 2. #32

  Liittynyt
  16.12.2005
  Viestejä
  975

  oletus Vs: Kun kaikki hajoaa - tuotteiden eliniän suunniteltu lyhentäminen

  Mitä tulee autoteollisuuteen, autot ovat hankintahinnaltaan melko halpoja, ja bisneksen kate otetaan entistä enemmän auton ylläpidosta elinkaaren aikana. Se näkyy omatoimisen huoltamisen tietoisena vaikeuttamisena: ajovalopolttimon vaihto edellyttää merkkihuollossa käyntiä, ja jopa joidenkin yksinkertaisten nestetäydennysten teko ei välttämättä onnistu omin konstein. Kun autokaupassa on tuulilasiin tekstattuna uuden auton hinta, se on vain hinta, jolla "liittymän" saa omakseen: kytkykauppana tulee sitten pakkojäsenyys merkkihuoltojen rahastusklubiin.

  Autojen ostajia houkutellaan pitkillä, jopa 7 vuoden takuuajoilla. Harva huomaa, että se tarkoittaa käytännössä seitsemän vuoden panttivankeutta merkkiliikkeisiin. Takuuhan raukeaa, jollei käy tunnollisesti maksamassa huoltokirjan mukaisia valohoitoja.

 3. #33
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus Vs: Kun kaikki hajoaa - tuotteiden eliniän suunniteltu lyhentäminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Kani Näytä viesti
  Autojen ostajia houkutellaan pitkillä, jopa 7 vuoden takuuajoilla.
  7 vuotta ei kyllä kuullosta pitkältä, käytännössä 7v takuulla ei tee mitään. Vai onko jo autoja, jotka on suunniteltu hajoamaan alle 5 vuodessa? Jääkaappeihin, autoihin, kelloihin ja TV:siin saataisiin jopa 25 vuoden takuu jos haluttaisiin, että tuote niin kauan kestää. Eräs suomalainen elektroniikkaharrastaja huomasi, että laajakuvatelevision virtalähteestä oli vähennetty uudemmassa mallissa suojauksia tarkoituksella ja menihän se TV rikki jo muutamassa vuodessa.

 4. #34

  Liittynyt
  01.11.2010
  Viestejä
  339

  oletus Vs: Kun kaikki hajoaa - tuotteiden eliniän suunniteltu lyhentäminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  7 vuotta ei kyllä kuullosta pitkältä, käytännössä 7v takuulla ei tee mitään. Vai onko jo autoja, jotka on suunniteltu hajoamaan alle 5 vuodessa?
  Nämä joidenkin merkkien kohdalla tarjottavat 5- tai 7-vuoden takuut eivät tarkoita, että auto ei kestäisi sen kauempaa. Eihän Mercedes-Benzinkään sitten pitäisi kestää kuin hikiset 2 vuotta, joka on sen takuuajan pituus.

  ---------- Viesti lisätty kello 1:16 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 1:11 ----------

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Kani Näytä viesti
  Autojen ostajia houkutellaan pitkillä, jopa 7 vuoden takuuajoilla. Harva huomaa, että se tarkoittaa käytännössä seitsemän vuoden panttivankeutta merkkiliikkeisiin. Takuuhan raukeaa, jollei käy tunnollisesti maksamassa huoltokirjan mukaisia valohoitoja.
  Ei merkkihuollossa asiointi ole pakollista ja silti takuu pysyy voimassa. Tietysti itse valmistajan laatiman huolto-ohjelman noudattaminen on pakollista, muuten takuun raukeamisen riski on suuri. Ainakin neuvotteluasemat on vian sattuessa auton omistajan kannalta kehnot jos huollot on tekemättä.

  Auton ylläpidon kustannukset sen sijaan ei tästä ”merkkihuollottomuudesta” juurikaan ole laskeneet. Syynä on se, että nykyaikaisen auton oikea huoltaminen kysyy huoltoliikkeeltä kovaa ammattitaitoa, alan kehityksen muutoksissa kärryillä pysymistä ja myös hyvää (lue kallista) varustusta. Kustannukset siis ovat näillä korjaamoilla / huoltoliikkeillä hyvin lähellä näitä kansan parjaamia merkkihuoltojen kustannuksia ja asiakkaalta veloitettavat hinnat tietysti myös.
  Omalta kohdaltani voin sanoa, että mulla on varsin hyviä kokemuksia merkkiliikkeiden huoltopalveluista. En koe niitä turhaksi rahastukseksi vaan hommat on aina hoituneet. Hieman nurinkurisesti nykyisen autoni kanssa olen asioinut merkkiliikkeen sijaan pienessä, mutta erittäin hyvämaineisessa ja äärimäisen ammattitaitoisessa tietyn konsernin tekemiin autoihin erikoistuneessa liikkeessä. Hinnat on samaa tasoa ison merkkiliikkeen kanssa, mutta tämä merkkiliike ei tässä tapauksessa yllä läheskään samaan osaamiseen. Ja lisäksi: hyvästä palvelusta sopiikin jotain maksaa.
  Viimeisin muokkaaja Mikle; 12.03.2012 kello 00:25. Syy: korjattu kirj.virhe

 5. #35
  vaajy avatar
  Liittynyt
  17.12.2021
  Sijainti
  Pirkkala
  Viestejä
  356

  oletus Vs: Kun kaikki hajoaa - tuotteiden eliniän suunniteltu lyhentäminen

  Juteltiin Paunun bussikuskin kanssa tästä linjalla 8 aikoinaan.

  Hänellä on halvin pesukone, joka toimii vieläkin, ikä 20 vuotta. Nykyään kun ostat pesukoneen, niin hajoaa takuun jälkeen.
  Oma pesukone hommattu tarjouksesta 299e sis. asennus ja toimii vieläkin.8 vuotta täyttää marraskuussa 2022 ja sillä on pyykätty 4-6 kertaa kk.

  Kaikki ei siis ole sekundaa.

  Toisaalta ostin vain yli 2 vuotta sitten kuulokkeet, Sony vastamelu, ja niistä hajosi sanka 12 kk jälkeen. Verkkokauppa.com sanoi, että mahdollisesti ei mene takuuseen, vaikka netti oli pullollaan samoja kokemuksia.
  Sanka menee rikki 300 euron kuulokkeista??

  Meni takuuseen ja nyt sanka on kyllä kestänyt. Akkukin vielä hyvä kuulokkeissa. Siinä on hyvä ostos.

  Minulla on hajonnut lähinnä langalliset nappikuulokkeet, mutta ne kun korvasi pienillä langattomilla ja johdottomilla in-ear-akkukuulokkeilla, niin takuuluukulla en ole käynyt.

  Se ongelma noissa on että niin kuin itse kuulokkeet ja kotelo, ne ovat niin pieniä että on kyllä hukkunut noita... ja joutui sen takia ostamaan just uudet.

  Ongelma ei ole uusi, linjalla 8 meille Paunun autoon tuli yksi asiakas koiransa kanssa etsimään noita akullisia kotelokuulokkeita, mutta nehän on niin pieniä ettemme löytäneet kyllä ainakaan autosta #144 niitä.
  Kyseinen vuoro oli tuon takia yöllä jonkun verran myöhässä Pirkkalaan, kun yritettiin etsiä niitä pieniä kuulokkeita. Sitä paitsi tuollainen pikkukuuloke mallia in ear jää vaikka penkkien väliin herkästi.

  Vähän aikaa sitten ostin paidan J&J liikkeestä 6 kpl ja kun yhteen osui oksa kävellessä luonnossa, tuli reikä saman tien. Vaatteissa olen kyllä huomannut, että kertakäyttökamaa.
  Samoin kengät kuluvat, mutta kävelen tosin niin paljon, mutta kivet menee läpi merkkikenkäpohjistakin.
  Kaiken lisäksi vaatteissa oli ompeluvirheitä, eli ne joutui ensitöikseen ompelemaan, kun ei Bangladeshissa viitsitty ommella kunnolla.

  Lidlistä ostettu tornituuletin meni rikki 4. vuotena ja Lidlin kassapalvelu oli nuivaa.
  He tietävät 3 vuoden takuusta, mutta eivät hyvitä, vaikka kyseisestä ajasta tuulettimet on off-asennossa ilman helteitä. Jätin sen laitteen myymäläpäällikön käteen aikoinaan..

  Ei jaksanut silloin kuluttajansuojan kanssa veivata. Ei ollut energiaa.

  Toinen yllätys oli että kun muutin Pirkkalaan ja talvi koitti, ostin Hong Kongista 7,99 euron lumilapion. Se kesti tarkalleen 10 talvea Kunnes kuuppa meni rikki. 79 senttiä talvea kohti
  Ostin kalliimman, se varmaan kestää 20 vuotta.
  Viimeisin muokkaaja vaajy; 26.08.2022 kello 10:56.
  Pahoittelen häiriötä rivien välistä, mutta bussifanin matkasuosikki on Väinö Paunu Oy!

 6. #36
  LimoSWN avatar
  Liittynyt
  02.10.2008
  Sijainti
  Espoo,78
  Viestejä
  1101

  oletus Vs: Kun kaikki hajoaa - tuotteiden eliniän suunniteltu lyhentäminen

  Kun, tämä aihe kerran noussut esille. Luxor, Salora, Finlux, Nokia olivat turun televisiotehtaan tuotteita, ja meilläkin niin Luxor, Kun Finlux televisio on olleet, myls Nokia. Luxor oli 2000-luvun alussa varmaan 25 vuotias, ja Finlux oli tuo Safety++ merkinnällä ollut palamaton malli, se ei tosin kestänyt näin kauan, vain 12 vuotta. Nokia joka oli 1997 hankittu, tiputin sen vahingossa kuvaruutu alaspäin, 2006. Samsung flat mallia emme kauaa katselleet vain 4 vuotta. Vieläkin pärjään Nokian digiboksilla,, kun uudempaa tekniikkaa edustava ip-tv jättää bitin nurin. Erään operaattorin sopimuksen mukana tuleva boxi on vaihdettava uuteen joka sopimuksen myötä, muuten se hajoaa pian sopimuksen päätyttyä. (2 vuotta)
  Mersun vanhemmat mallit ovat suuniteltu isältä pojalle-ajatuksella, ja 1,5 miljoonaa ei tuossa näy vielä tekniikan osalta, nekin tänään ovat osa suurta kulutusjuhlaa.
  Espoon Erikoistalousalue
  Arvoni ovat vihreitä, kun taivaalle puhaltaa musta savu. https://www.instagram.com/reel/CkToE...d=MDJmNzVkMjY= (herlevi motorsport)

Sivu 3 / 3 EnsimmäinenEnsimmäinen 123

Vastaavia viestiketjuja

 1. VR: Kaikki VR:n lippuautomaatit toiminnassa
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 14.10.2011, 11:40
 2. HSL: Linjan 15A kaikki vuorot lähtevät jälleen Elielinaukiolta 1.12. alkaen
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 30.11.2010, 10:10
 3. HSL: Lähes kaikki raitiolinjat poikkeusreiteillä 18. - 20.6.
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 8
  Viimeisin viesti: 13.06.2010, 15:46
 4. Helsinkiin suunniteltu 68X
  kirjoittanut kuukanko foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 19
  Viimeisin viesti: 16.08.2007, 13:20

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •