Katsomiasi elokuvia

Autot 5/5
Disneyn ja Pixarin mahtava elokuva :) Sopii lapsille mutta myös aikuisille on sopivasti komiikkaa tarjolla. Piirroselokuva on silloin parhaillaan, kun siinä on sopiva annos "kaksimielisyyttä" :D Disney-Pixar elokuvat ovat kyllä muutenkin todella hyviä
 
Revolutionary Road 3+/5 Hieno tarina lähiöelämisen ja kaavoihin kangistumisen tuskasta ja unelmien romuttumisesta. Loppu meni mielestäni väärin, kun päähenkilö kuoli, eivätkä onnistuneet toteuttamaan haavettaan :S Kate Winslet on edelleen aika nätti :D

Spoiler alert! :)
 
Speed - Kuoleman kyydissä :lol: 2/5 ihan hauska leffa, Sandra Bullock on ihan nätti ;) mutta vailla minkäänlaista todellisuuspohjaa :D

Autot 2 3,5/5, leffa on taattua pixar laatua, hauska tarina mutta mielestäni ihan liian väkivaltainen aseineen jne. ollakseen lasten elokuva :(
 
Tuli tuossa itsekin käytyä katsomassa Skyfall, ja on kyllä varsin erinomainen tuotos.

Minulle ensimmäisenä Bond-leffana tuo oli kyllä mukiinmenevä, mutta ihmiset olivat minulle siinä tuntemattomia. Monissa kohtauksissa en meinannut erottaa Bondia ja pahista toisistaan.
Taistelu- ja takaa-ajokohtaukset olivat mieleenpainuvia ja toimintaa täynnä, erikoisefektit olivat onnistuneita musiikin ja näyttelemisen arvosanan hipoessa taivaita.
Eipä tuosta keksi pahaa sanottavaa.

5/5 ja hyväksyntä.
 
Speed - Kuoleman kyydissä :lol: 2/5 ihan hauska leffa, Sandra Bullock on ihan nätti ;) mutta vailla minkäänlaista todellisuuspohjaa :D

Häh? Speed on täydet viisi tähteä. Bussi-actionia parhaasta päästä :)

Arbitrage - Keinottelua
http://www.imdb.com/title/tt1764183/

Hyvä draamatrilleri, juoni on jännä ja mielenkiintoinen ja sekä Gere että Sarandon tekevät hienot roolisuoritukset. Ainakin pk-seudulle se menee vielä teattereissa, kannattaa käydä katsomassa.
5/5
___

The Lady
http://www.imdb.com/title/tt1802197/

Elämäkertadraama Burman oppositioaktivisti Aung San Suu Kyistä. Erinomainen elokuva.
5/5
___

Old Dogs
http://www.imdb.com/title/tt0976238/

Old Dogs on Travoltan ja ohjaajan edellistä yhteistyötä, Wild Hogsia paljon huonompi elokuva. Seth Greenin esittämä sivuhahmo on ärsyttävä ja juoni on kömpelö. Travoltan ja Williamsin ansiosta pariin kertaan naurahdin, mutta kaiken kaikkiaan aika heikko esitys.
2/5
 
Skyfall 6/5 ehdottomasti paras Bond ikinä ja vahvistaa vain näkemystäni Daniel Craigista parhaana Bondina :)
 
Olen samaa mieltä kanssasi, tuo Skyfall oli erittäin mahtava, samaa rataa kun jatkavat... :rolleyes:

Kävin tuon jo muutama päivä sitten katsomasssa, ja arki-iltanakin Ison Omenan kolmos sali, n. 90 paikkaa, oli suht täynnä. Eli on vieläkin suosittu vaikka on pyörinyt teattereissa aika kauan :)
 
Psycho (vuoden 1998 re-make)

Ihan kelpo pieni leffa, ei lainkaan niin huono kuin olin arvosteluiden perusteella kuvitellut.

3,5/5
 
Die Hard 5 (tai siis A Good Day to Die Hard)

Olipas surkea leffa. Elokuvasarjan ensimmäisissä osissa John McLane oli "tavallinen ihminen" joka haavoittui ja vuoti verta, nyt äijä hyppää kymmenennestä kerroksesta kadulle saamatta ainuttakaan naarmua. Lisäksi tietokone-efektit näyttävät halvoilta ja juoni menee naurettavan älyttömäksi. McLane mm. roikkuu helikopterissa kiinni olevan kuorma-auton nokassa ja hyppää sieltä noin 20 metriä viereiseen taloon.

Ohjaaja käyttää hidastusta liian paljon eri kohtauksissa, ja se menettää vaikutuksensa tehokeinona.

Räiskintä ja piekseminen on niin kovaäänistä, ettei päähenkilöiden puhetta meinaa kuulla kunnolla. Se on sinänsä hyvä asia, koska dialogi on todella elotonta ja tökeröä. Edes Willisin one-linerit eivät ole hyviä, ja jopa Yippie-ki-yay, motherfucker ei ollut mistään kotoisin. Willisillä ja McLanen pojalla ei tunnu olevan minkäänlaista kemiaa, sillä heidän väliset keskustelut ovat kuin puusta veistetyt.

Die Hard 5 on B-luokan räiskintä-action, joka rahastaa muinoin erinomaisen elokuvasarjan maineella. Onneksi kävin päivänäytöksessä, niin en tuhlannut kuutta euroa enempää. Kiitokset elokuva saa soundtrackista, joka ainakin yritti luoda diehardmaista tunnelmaa ja ennen muuta sen lyhyestä kestosta (n. 90 min). Enempää ei olisi jaksanutkaan katsoa.

1/5
 
Olen nähnyt tuosta Die Hard 5:stä vain trailerin ja mielestäni se vaikutti siinä ihan hyvältä. Arviosi jälkeen maltan odottaa sen näkemistä :S

Subilta tulee nyt Die Hard 2 ja mielestäni tämä on sitä perus Willis mättöä ja hyvää ajanviihdettä yliosumineen :D Willis kuuluu suosikkinäyttelijöihin ja Harlinin ohjauksesta lisäpiste 4/5

Die Hard 3 on elokuvasarjan suosikki, toistaiseksi :)
 
Olen nähnyt tuosta Die Hard 5:stä vain trailerin ja mielestäni se vaikutti siinä ihan hyvältä. Arviosi jälkeen maltan odottaa sen näkemistä :S
Heh, tsemppiä! :)
Subilta tulee nyt Die Hard 2 ja mielestäni tämä on sitä perus Willis mättöä ja hyvää ajanviihdettä yliosumineen :D Willis kuuluu suosikkinäyttelijöihin ja Harlinin ohjauksesta lisäpiste 4/5

Die Hard 3 on elokuvasarjan suosikki, toistaiseksi :)

Die Hard 2 on oma suosikkini. Ykkösosa on ihan vieressä hopeasijalla. Kolmosessa ei mielestäni enää ollut sitä "diehardiutta" samalla tapaa kuin ensimmäisissä osissa. Kolmonen käsikirjoitettiinkin alun perin Tappava ase -elokuvasarjaa varten, ja sen huomaa. Willisin ja S.L.J:n yhteistyön leffassa voi hyvin kuvitella myös Danny Gloverin ja Mel Gibsonin välille.

Sitten neljäs osa menikin jo aika pahasti ööveriksi. Kohtaus, jossa McLane hyppää liikkuvan hävittäjän siivelle on merimailien päässä alkuperäisestä Nakatomi Towerin arkisankarista.
 
Sitten neljäs osa menikin jo aika pahasti ööveriksi. Kohtaus, jossa McLane hyppää liikkuvan hävittäjän siivelle on merimailien päässä alkuperäisestä Nakatomi Towerin arkisankarista.

Samaa mieltä, elokuva oli aikanaan lievä pettymys kun sen näin. En oikeastaan edes muista mikä siinä on juonena, ja aina kohtaus minkä muista on se kun McClane ajaa rekalla hajoavaa siltaa tjsp.. :D Voisi melkein kaivella DVD-hyllyä ja katsoa sen jokupäivä :)
 
Nyt katsottu Die Hard 2. Enpä taida katsoa seuraavia osia, koska tämäkin jo romahti tasoltaan ykkösosasta niin paljon. Tässä oli enemmän komiikkaa kuin jännitystä. Lopun farssin kruunasi Sibeliuksen Finlandia.

Sen lisäksi leffassa on vähän lentämisestä tietävälle niin paljon virheitä, että ns. willing suspension of disbelief ei vain toimi. Tässä pahimmat:

- Käsikirjoittaja ei ole kuullut aluelennonjohdosta? WTF? Jos torni ei toimi, aluelennonjohto voi ohjata koneet ihan mihin haluaa.
- Jos lentokoneessa vain radio toimii, ei todellakaan ole mikään vaikea temppu saada siihen yhteyttä. Se onnistuu vaikka käsiradiolla.
- ILSiä ei voi uudelleenkalibroida tuolla tavalla. Liukupolun kulmaa varmaankin voisi muuttaa, mutta ILS osoittaa aina lähettimeen eli kiinteään pisteeseen maassa, teki mitä tahansa.
- Joka tapauksessa lentokoneessa on oma korkeusmittari. Tuohon aikaankin niistä tietääkseni löytyi GPWS eli maavaroitusjärjestelmä ja radiokorkeusmittari.
- Lentokone tulee laskuun, koska lentää enää lähinnä polttoaineen hajulla. Silti se menee valtavaksi tulipalloksi. Just.
- Pakosuunnitelma on lähteä 747:llä karkuun. Missä ovat ilmavoimien hävittäjät?
- Ja miksei niitä hävittäjiä ollut paikalla saman tien?

Ja ihan liikaa sarjatulta, eikä ammattilaiselta odotettuja tähdättyjä yksittäislaukauksia. SWAT-tiimi ampui huonommin kuin galaktisen imperiumin iskujoukot. Niillä kaikilla taisi olla myös punainen aluspaita.
 
Takaisin
Ylös