Sivu 3 / 4 EnsimmäinenEnsimmäinen 1234 ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 31-45/55

Viestiketju: HS siirtyi tabloidiin

 1. #31
  janihyvarinen avatar
  Liittynyt
  18.08.2006
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  2311

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Lainaus Alunperin kirjoittanut janihyvarinen Näytä viesti
  Viime lauantain Hesarissa oli laskujeni mukaan 40 broadsheet-sivua. Tämän keskiviikon Hesarissa taas 64 tabloid-sivua, joka paperinkäytön kannalta vastannee noin 32 broadsheet-sivua. Sivuja olisi siis suhteellisesti vähemmän. Tosin en osaa sanoa ovatko lauantain ja keskiviikon lehdet ylipäänsä sisällön määrän kannalta vertailukelpoisia. Jos ovat niin luontoa säästyy, mutta sisältöä on samalla rahalla vähemmän. Jos suhde on oikeasti lähempänä 1:2 niin sitten luontoa ei säästy, mutta sisältöä saa samalla rahalla saman verran. Tarkkaan ottaen luonnon säästämiseen täytyisi kai huomioida myös miten leveät siivut paperia menee hukkaan kun arkit leikataan oikeaan kokoon. Ja kun tabloid-Hesari on nidottu niin suurissa määrissä tuntuu ympäristövaikutuksissa jo niittien paino (kuljetuksissa) ja niihin kuluva metalli (raaka-aineen käyttö, kuljetus jne.). Tällä hetkellä yleisvaikutelma on että luontoa saattaisi säästyä, mutta en pidä asiaa loppuun asti selvitettynä.
  Eilisen lauantain tabloid-Hesarissa taisi olla 128 sivua. Broadsheeteinä tämä olisi ollut 64. Ja viikko sitten oli 40 broadsheetiä. Lisäystä 24 broadsheet-sivua eli 48 tabloid-sivua. Paperia siis kuluu enemmän? Sisältöä on siis enemmän?

 2. #32

  Liittynyt
  23.08.2005
  Viestejä
  3332

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Jos haluaisi oikeasti analyyttisen vertailun, pitäisi laskea molemmista versioista kuvien, tekstin ja ilmoitusten pinta-ala, kukin erikseen. Sitten katsoa, mikä on ollut minkäkin muutos. Mutta tämä olisi toki älyttömän iso työ.

 3. #33

  Liittynyt
  18.03.2006
  Sijainti
  Stockholm
  Viestejä
  2001

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Minkäs kokoiset marginaalit tabloid-Hesarissa on? Jos ne on vähänkään saman kokoiset, niin suhteessahan tyhjää tilaa löytyy enemmän kuin broadsheetissa, eikö?

 4. #34
  Salomaa avatar
  Liittynyt
  24.10.2007
  Viestejä
  2172

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Tabloid on helpompi lukea. Mutta sitten se sisältö. Se on Hesarissa ongelma. Lehti ei pyri objektiiisuuteen, vaan tukee kaupungin virkamiesten linjauksia esim. kaupunkisuunitteluasioissa. Virkamiesten tehdessä epäonnistuneitakin esityksiä HS oli aina valmis esittelemään jättäen kansalaisliikkeiden vaihtoehtoisen kannan kertomatta.

  Entisen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpisen visioista moni on toteunut ja rumantanut siten kaupunkia. HS lähti siitä että mitä Korpinen esitti, oli syytä kertoa lukijoille ilman pienintäkään kritiikkiä.

  Ja tiedotusväline edes pyrkisi jonkinlaiseen objektiivisuuteen, niin sitä olisi mielenkiintoista lukea.

 5. #35

  Liittynyt
  16.12.2005
  Viestejä
  975

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Salomaa Näytä viesti
  Mutta sitten se sisältö. Se on Hesarissa ongelma. Lehti ei pyri objektiiisuuteen, vaan tukee kaupungin virkamiesten linjauksia esim. kaupunkisuunitteluasioissa. Virkamiesten tehdessä epäonnistuneitakin esityksiä HS oli aina valmis esittelemään jättäen kansalaisliikkeiden vaihtoehtoisen kannan kertomatta.
  Joo. Hesarin lisäksi myös muiden maakuntalehtien ja median yleensäkin pitäisi miettiä, mikä sen tehtävä on. Miksi tiedotusvälineen pitää olla jotakin mieltä asioista ja sekaantua kysymyksiin, joita hoitamaan on erikseen valittu henkilöt vaaleilla. Lehdet aina hurskastelevat olevansa huolissaan äänestysaktiivisuudesta ja demokratiasta, mutta ne itse halventavat sitä ohjailemalla päätöksentekoa.

  Lehdistä pitäisi pistää kokonaan pihalle jokaiseen isompaan mediaan pesiytynyt, pääosin keski-ikäisistä miehistä koostuva pääkirjoitustoimittajien porukka, jonka ainoa tehtävä on määritellä lehden linjaa ja veljeillä vallankäyttäjien kanssa. Pääkirjoitusosaston joutaisi lopettaa kokonaan. Tilalle voisi pestata rohkeita ja teräviä journalisteja, jotka eivät kumarra mitään. Miksi millään lehdellä pitää olla "linja" ja sitä julistavia pääkirjoituksia? Linjaksi pitäisi riittää korkeatasoinen, riippumaton journalismi.

  On selvää, miksei näin tehdä. Houkutus ottaa vallankäyttöä omiin käsiin on liian suuri, ja erilaisten agendojen ajamisessa on takana myös lehden kustantajan taloudellinen intressi.

 6. #36
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Kani Näytä viesti
  Miksi millään lehdellä pitää olla "linja" ja sitä julistavia pääkirjoituksia? Linjaksi pitäisi riittää korkeatasoinen, riippumaton journalismi.
  Juuri näin. Puolueen äänenkannattajalla voi olla linja, samoin aatteellisen yhdistyksen lehdellä, kuten myös tiettyyn asiaan keskittyvällä lehdellä. Mutta riippumaton media ei voi ripustautua mihinkään linjaan. Lehdistön ja nykyään median tehtävä on olla kansakunnan omatunto ja vastavoima kaikenlaisille peitellyille pyrkimyksille.

  Nykyään taitaa olla niin, että riippuvainen ja puolueellinen media on saanut vastavoimakseen avoimen sosiaalisen median. Se on osoittanut jo voimansa järisyttää globaalia tasapainoa. Diktatuurit kaatuvat, koska diktaattorit eivät kykene hallitsemaan sosiaalista mediaa kuten ne hallitsevat institutionaalista mediaa, oli se sitten yksityisessä tai valtiollisessa omistuksessa.

  Sosiaalisen median ainoa heikkous on, että se perustuu teknologiaan. Vain köyhyys voi estää sosiaalisen median voiman. Joten ei ole ihme, että köyhyys ja valtiollinen mielivalta kulkevatkin käsi kädessä. Ja pahimman diktaattorin päällimmäinen tavoite onkin pitää kansa köyhyydessä.

  Antero

 7. #37
  janihyvarinen avatar
  Liittynyt
  18.08.2006
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  2311

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Vain köyhyys voi estää sosiaalisen median voiman. Joten ei ole ihme, että köyhyys ja valtiollinen mielivalta kulkevatkin käsi kädessä. Ja pahimman diktaattorin päällimmäinen tavoite onkin pitää kansa köyhyydessä.
  Jostain kumman syystä Suomessa on vähittäiskaupassa oligopoli (joka pitää hinnat korkealla), raiteilla ja bussiliikenteessä monopoli (joka pitää hinnat korkealla), kaavoituksessa kunnan monopoli (joka pitää tarjonnan niukkana ja hinnat korkealla), rakennusliikkeillä oligopoli (joka pitää hinnat korkealla), joukkoliikenne niin niukkaa että on pakko olla auto (ja autoilun hinnat ovat kovat verojen vuoksi) jne. Suomessa lähes kaikki hinnat nyt vaan ovat korkeat (poislukien ehkä matkapuheluhinnat, joissa kilpailu on kovaa), minkä seurauksena suomalaiselle ei jää paljon rahaa käteen. Onko tämä maa hyväveli-verkostojen diktatuuri?

  Täytyy sanoa että sillä hetkellä kun luovuin autosta eikä tarvinnut enää maksaa autoilun kuluja, tuli kummasti vapaampi olo. Riippuvuus muutamasta kartellista väheni kertaheitolla. Ajatella jos asunnotkin olisivat kohtuuhintaisia eikä tarvitsisi ottaa 23 vuoden lainaa sellaista varten. Jäisi rahaa jopa diskretionääriseen kulutukseen. Sitähän voisi tuntea itsensä varsin vapaaksi!

 8. #38

  Liittynyt
  18.03.2006
  Sijainti
  Stockholm
  Viestejä
  2001

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Lainaus Alunperin kirjoittanut janihyvarinen Näytä viesti
  Sitähän voisi tuntea itsensä varsin vapaaksi!
  Hyssss! Kielletty sana!


 9. #39
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  20.12.2005
  Viestejä
  729

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Vesa Nurminen Näytä viesti
  Hyssss! Kielletty sana!

  Niinpä. Suomi on myös kieltojen maa jossa pähkäillään päivät pitkät mikä pitäisi kieltää seuraavaksi. Suomi ei ehkä ihan diktatuuri juu ole mutta aikomoinen holhoaja kyllä.

 10. #40
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Lainaus Alunperin kirjoittanut janihyvarinen Näytä viesti
  Onko tämä maa hyväveli-verkostojen diktatuuri?
  On. Kartellit, oligopolit, monopolit jne. ovat juuri hyväveliverkostoja. Niissä pieni joukko ihmisiä sopii keskenään, mitä isolta joukolta muita ihmisiä otetaan.

  Kaikkea ei voi kilpailuttaa. Esimerkiksi kaupungissa ei voi olla kahta kilpailevaa pääkatua, jotka ovat samojen liikkeiden, palveluiden, virastojen ja toimistojen varrella. Sen yhden pääkadun järjestämiseksi tarvitaan demokratia, joka on melkein sama asia kuin monopoli. On vain yksi, ei ole sille vastavoimaa. Demokratian ongelma vain on sen kovin herkkä haavoittuvaisuus. Ja hyvät veljet eivät sitä asiaa sure.

  Antero

 11. #41
  Salomaa avatar
  Liittynyt
  24.10.2007
  Viestejä
  2172

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Helsingin Sanomat rakensi ruman talon sopimattomaan paikkaan kaupungin virkamiesten myötävaikutuksella. Näin saatiin myös ylimmäiset kerrokset kaupanpäällisiksi. Eli veljeksiä löytyi virkamiesjohdosta ja lehden johdosta. Samalla taidettiin sopia että virkamiesten kaupunkisuunnittelua ei arvostella. HS meni sitomaan kätensä tai myymään osan "sitoutumattomuuttaan".

  Helsingin Uutiset kirjoittaa: Edes Vihreät ei halua Koivusaaresta autotonta". Tämä lehti elää ilmoitustuloista, mutta pystyy ja haluaa ottaa kaupunkisuunnitteluasioihin kantaa silloinkin kun virkamiehet valmistelevat selviä virheellisiä ratkaisuja.

 12. #42
  Nrg
  Nrg ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  04.01.2008
  Viestejä
  185

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Itse pidän puolueetonta mediaa toki tavoiteltavana, mutta kuitenkin utooppisena asiana lähinnä inhimillisistä syistä. Täydellistä objektiivisuutta kun lienee täysin mahdotonta saavuttaa, pitäisin äärimmäisen tärkeänä median rehellisyyttä ja läpinkyvyyttä. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että medioilla on arvomaailmansa tai jopa poliittinen linjansa niin kauan kun nämä on tuotu näkyville. Sen sijaan kun väitetään, että oltaisiin täysin puolueettomia ollaan joko epärehellisiä tai eletään harhaisessa toimittajakuvassa, jossa toimittajat ovat ihmisille tyypillisten piirteiden yläpuolella.

  Aamulehden entinen päätoimittaja Matti Apunen ehdotti jokin aika sitten, että toimittajat paljastaisivat omat näkemyksensä, jotta heidän juttujensa lukeminen olisi helpompaa lukijan kannalta kun tämä ymmärtäisi, mistä vinkkelistä toimittaja maailmaa katsoo. Minulla itselläni esimerkiksi ei ole mitään ongelmaa lukea ihmisten, jotka ovat kanssani eri mieltä asioista, kirjoittamia juttuja, mutta mikäli väitetään, etteivät kirjoittajan omat mielipiteet vaikuta lopputulokseen, katson, että minua pidetään typeränä tai väittäjä itse on sitä. Vaikka totta kai vaalisalaisuutta demokratiassa kannatan, oli Apusen avaus varsin perusteltu, mutta kohtasi toimittajissa "yllättäen" äärimmäistä vastarintaa. Kuitenkaan suomalaista toimittajakuntaa tuskin voi pitää puolueettomana, koska esimerkiksi toimittajilta kysyttäessä sana 'perussuomalaiset' oli yksi vastenmielisimmistä. Ottamatta mitään kantaa nykyiseen puoluepolitiikkaan väitän, ettei tämmöinen toimittajapohja kykene ihmisen omien rajojen vuoksi tuottamaan tasapuolista uutisointia. Lukijalle olisi siis reilua tietää, mihin päin toimittaja jutuissaan ihan tahtomattaankin vetää.

 13. #43
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Nrg Näytä viesti
  Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että medioilla on arvomaailmansa tai jopa poliittinen linjansa niin kauan kun nämä on tuotu näkyville. Sen sijaan kun väitetään, että oltaisiin täysin puolueettomia ollaan joko epärehellisiä tai eletään harhaisessa toimittajakuvassa, jossa toimittajat ovat ihmisille tyypillisten piirteiden yläpuolella.
  Niinkuin 339-DF aiemmin kirjoitti, HBL:n kanssa on helppoa, kun se ei peittele agendaansa olla suomenruotsalaisuuden puolella.

  Minä laajennan tämän näennäisen puolueettomuuden myös suunnittelijoihin ja insinööreihin. Heidän kanssaan – tai meidän kanssamme – on sama tilanne. Kyllä mekin vaaleissa jotakuta äänestämme. Ja kun tutkijat ovat todenneet, että suurella osalla äänestäjistä ensisijainen äänestyspäätöksen peruste on valita puolue, niin onhan se kanta silloin suunnittelijoilla ja insinööreilläkin. Ja lääkäreillä sekä kaikilla muillakin ammattiryhmillä.

  Ja samalla tavalla kuin toimittajat, muidenkin ammattien harjoittajat käyttävät poliittista aatevaltaansa. Suunnittelevat jotain omista arvoistansa lähtien, mutta selittävät, että näin on vain pakko tehdä, kun muuten ei muka voi tehdä. Jotkut tekevät niin tiedostamatta, jotkut tiedostaen.

  On aivan selvä, että Lasse Männistöä kannattava liikenne-, silta- tai kaavasuunnittelija pohtii, miten saada Kruunuvuoren sillalle autot kun vihreiden kannattajat eivät edes pohdi ratkaisua sille, miten silta ja sen liittymät molemmin päin voidaan tehdä niin, että autoilla voi oikaista ohi Herttoniemen. Männistöläisten mielestä joukkoliikenteen käyttäjät oikeastaan joutavat hyvin kiertämään liityntäliikenteellä ja metrolla, joten aluksi sillalle ei edes tarvita ratikan raiteita. Vaan vasta joskus, kun autosillan joukkoliikenteen käyttäjämäärä on noussut tarpeeksi suureksi.

  Eli ei ongelma ole pelkästään toimittajien piilotetuissa arvoissa. Sama on kaikissa ihmisissä.

  Antero

 14. #44

  Liittynyt
  23.08.2005
  Viestejä
  3332

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Sanoisin myös, että tällä foorumilla vähän turhan hanakasti puhutaan jotain tiettyä agendaa ajavasta journalismista, kun kyse on vain huonolaatuisesta journalismista.

 15. #45
  janihyvarinen avatar
  Liittynyt
  18.08.2006
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  2311

  oletus Vs: HS siirtyi tabloidiin

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Nrg Näytä viesti
  Minulla itselläni esimerkiksi ei ole mitään ongelmaa lukea ihmisten, jotka ovat kanssani eri mieltä asioista, kirjoittamia juttuja, mutta mikäli väitetään, etteivät kirjoittajan omat mielipiteet vaikuta lopputulokseen, katson, että minua pidetään typeränä tai väittäjä itse on sitä. Vaikka totta kai vaalisalaisuutta demokratiassa kannatan, oli Apusen avaus varsin perusteltu, mutta kohtasi toimittajissa "yllättäen" äärimmäistä vastarintaa. Kuitenkaan suomalaista toimittajakuntaa tuskin voi pitää puolueettomana, koska esimerkiksi toimittajilta kysyttäessä sana 'perussuomalaiset' oli yksi vastenmielisimmistä. Ottamatta mitään kantaa nykyiseen puoluepolitiikkaan väitän, ettei tämmöinen toimittajapohja kykene ihmisen omien rajojen vuoksi tuottamaan tasapuolista uutisointia. Lukijalle olisi siis reilua tietää, mihin päin toimittaja jutuissaan ihan tahtomattaankin vetää.
  Casessa Aamulehti vs. Tampereen raitiotie on kyllä aika vahvoja epäsuoria viitteitä siitä, että kyseessä eivät ole kenenkään yksittäisen toimittajan omat henkilökohtaiset mielipiteet tai maailmankuva vaan nimenomaan toisen päätoimittajan Jorma Pokkisen näkemykset ja sitä kautta lehden virallinen linja. Käsitykseni on että toimittajat saavat tavalla tai toisella "isällistä" ohjausta päätoimittajalta sen suhteen mikä näkökulma jutuissa pitää ottaa ratikkaan, ja tämän mukaan jokainen uraansa arvostava toimittaja sitten kirjoittaa olivat henkilökohtaiset mieltymykset mitä hyvänsä. En pysty todistamaan tätä, mutta tämän puolesta puhuu moni yksittäinen havainto vuosien varrelta.

  Minulla ei ole ongelmaa sen suhteen jos yksittäisellä toimittajalla on mielipiteitä ja tämä tuo ne esiin. Mutta lähes monopoliasemassa oleva maakunnan ykköslehti on niin vahva mielipidevaikuttaja, että on epäilyttävää ellei jopa epäeettistä että lehti vetää omaa linjaansa suhteessa julkisiin hankkeisiin, ja vielä epäsuorin keinoin kuten juttujen näkökulmia valikoimalla ja toista näkemystä törkeästi mollaten.

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: Linjojen 14 ja 14B pysäkki siirtyi Kampissa
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 7
  Viimeisin viesti: 06.10.2011, 11:40
 2. HSL: Linjan 79 pysäkki siirtyi Herttoniemessä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 21.01.2010, 13:30
 3. HKL: Suomenlinnan lautta siirtyi kesäaikaan
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 11.05.2009, 09:11
 4. HKL: Pysäkki siirtyi Teerisuontiellä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 23.10.2008, 15:10
 5. Miksi junarahtiliikenne siirtyi kumipyörille?
  kirjoittanut Vekku foorumissa Junat
  Vastauksia: 54
  Viimeisin viesti: 16.07.2007, 04:39

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •