Taidelinjalla tapahtuu toukokuussa: Ruusuratikka ilahduttaa äitienpäivänä, Kirjastometroon lisää ohjelmaa, fantasiahahmot muuttavat metrolla... Muista myös lähettää matkustustarinasi sävellettäväksi, esitys HKL:n syntymäpäivillä 6.6.!
Ruusuratikka juhlistaa äitienpäivää
Jo perinteeksi muodostunut Ruusuratikka ajaa tänäkin vuonna äitienpäiväsunnuntaina 10.5. HKL:n 70-vuotisjuhlavuonna Ruusuratikassa äidit saavat ruusun lisäksi oman mietelauseen. Mietelauseet ovat taiteilija Anu Korhoskan käsialaa. Musiikkilahjana matkustajille tarjoillaan ainutkertainen kokemus: päivän jokaisella lähdöllä musiikin monitaituri Lauri Wuolio soittaa 2000-luvun maagisinta soitinta, cupolaa. Ruusuratikka kiertää reittiä Töölön halli – Mannerheimintie keskustaan – Aleksanterinkatu – Kauppatori – Snellmaninkatu – Hakaniemi – Kallio – Urheilutalo – Ooppera – Runeberginkatu – Töölön halli. Lähdöt ovat Töölön hallilta tasatunnein klo 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00.
 
Kirjastometron ohjelma täydentyy monipuolisella taidekattauksella
Parhaillaan käynnissä olevan kirjastometron ohjelmisto täydentyy Laajasalon opiston monipuolisella taideohjelmalla. Laajasalon opiston luovan kirjoittamisen, näyttelijäntyön, laulun ja pelituotannon opiskelijat ovat rakentaneet perjantaipäiviin matkustajien iloksi monenlaisia esityksellisiä yllätyksiä lauluesityksistä improvisaatioon ja pelitempauksista luovan kirjoittamisen hetkiin. Opiston ohjelmaa on kirjastometrovaunussa (vaunu numero 113) aina perjantaisin: 8.5. klo 10-12, 15.5. klo 12-16, 22.5. klo 14-16. Laajasalon opisto on satavuotias luovan alan ja mediaopisto, jossa alkaa elokuussa uudenlainen luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opintokokonaisuus.
Tanssivien fantasiahahmojen muuttokulkue metrossa
Helsinki Dance Company muuttaa remontin alta uusiin tiloihin ja sen huikeat fantasiahahmot tekevät muuttomatkansa metrolla lauantaina 16.5. Dance Companyn taiteellisen johtajan, Jyrki Karttusen, luotsaama fantasiahahmojen muuttokulkue sukeltaa maan alle Hakaniemessä noin kello 12 ja matkustaa Itäkeskukseen, jonne se saapuu noin kello 14. Kulkue pistäytyy kaikilla matkalla olevilla asemilla tuoden niille tanssia ja musiikkia. Ennen asettumistaan uuteen kotiinsa, Itäkeskuksen Stoaan, hahmot osallistuvat myös Idän kyläjuhlaan.
Taidelinja hakee 15.5. asti matkustustarinoita – tarinoista tehdään lauluja
Taidelinjalla sävelletään kappaleita HKL:n 70-vuotisjuhlan kunniaksi. Esitystaideryhmä Katujen Elävöittäjät hakee parhaillaan kaupunkilaisilta muistoja, tarinoita ja huomioita, jotka liittyvät ratikka-, metro- ja lauttamatkoihin. Tekstien pohjalta sävelletyt kappaleet esitetään 6.6. Arkadiankadun ratikkatapahtumassa. Tapahtuma on HKL:n kaupunkilaisille järjestämä kesäjuhla, jossa on esillä iso joukko harvinaisia raitiovaunuja ja tarjolla tietoa ja taidetta. Matkustustarinat lähetetään osoitteeseen katujenelavoittajat@gmail.com.
Taidelinjan koko ohjelma osoitteessa www.taidelinja.fi.  


Lue uutinen HKL:n sivuilta...