HKL, Länsimetro Oy ja suomalainen turvallisuuden ja ympäristöntekniikan yritys Mipro Oy allekirjoittivat sopimuksen länsimetron asetinlaitehankinnasta keskiviikkona 13.5.2015. HKL:n johtokunta teki hankinnasta päätöksen kokouksessaan 24.3.2015. Asetinlaitehankintaa ovat valmistelleet yhteistyössä Länsimetro Oy ja HKL.
Asetinlaite on metron liikenteenohjausjärjestelmän perusta. Se esimerkiksi ohjaa opastimia ja vaihteita sekä antaa ajantasaisen tiedon junien sijainnista radalla.

Ensimmäisessä vaiheessa hankitaan asetinlaite ja käytönohjausjärjestelmä (ATS) sekä matkustajainformaatiojärjestelmä Ruoholahti – Matinkylä -osuudelle. Hankinnan arvo on 19,7M€ (alv 0%). Hankintaan sisältyy myös mahdollinen optio Helsingin nykymetron sekä länsimetron jatkeen vastaavista järjestelmistä.

Hankinta on toteutettu siten, että hankintaan liittyvien töiden puolesta länsimetron liikenne voidaan aloittaa 15.8.2016.

Mipro Oy on kokenut rautateiden turvallisuuteen liittyvien järjestelmien toimittaja. Mipron asetinlaitteet valvovat yli puolta Suomen ratakilometreistä.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...