HKL:n Taidelinjalla tapahtuu taas! Kosminen Piknik tarjoillaan Pohjois-Haagan asemalla, ja seiskan ratikka kuljettaa muistojen matkalle Pasilaan.
Pohjois-Haagan rautatieasema muuttuu kokeellisen taiteen keskukseksi
Taideyhteisö Kosminen Koe-eläintarha tuo Pohjois-Haagan rautatieasemalle kokeilevaa ja tutkivaa taidetta. Asema on 19.5.–29.5. taidemaailma, Kosminen Piknik, jossa jamit, installaatiot ja teokset tuodaan keskelle matkustajien arkea. Monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu muun muassa Anniina Kinnusen Radio-installaatio.
”Toivon, että installaatio voisi tuoda iloa, oivalluksia ja viedä katsojat toisiin todellisuuksiin avaruusseikkailulle ja tuntemattomille radioaalloille”, kertoo Kinnunen.
Seiskan ratikka rakentui osaksi kaupunginteatterin Pasila in memoriam -esitystä
Pasila in memoriam on esitys Pasilasta, sen menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta.
Pasilaa on rakennettu aina: ensin Puu-Pasila muuttui betoniviidakoksi, ja nyt rakenteilla on tulevaisuuden Tripla – "Helsingin uusi keskus". Mitä haluamme muistaa suuren muutoksen alla? Mitä käy identiteetille? Esitys vie katsojan lännestä itään, autenttisille tapahtumapaikoille katsomaan kaupunkia muistojen läpi. Esitys alkaa Länsi-Pasilan puolelta ja päättyy Itä-Pasilaan. Ratikkalinja toimii tärkeänä idän ja lännen yhdistäjänä.
Esitykset: ma 25.5. klo 18.00 (ensi-ilta), ke 27.5. klo 18.00 ja to 28.5. klo 18.00
Lähtöpaikka: Helmi-talo
Tulossa kesäkuussa: ratikkanäyttely Arkadiankadulla
Arkadiankatu täyttyy museo- ja erikoisraitiovaunuista lauantaina 6.6., kun HKL järjestää kalustonäyttelyn 70-vuotissyntymäpäiviensä kunniaksi. Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan raitiovaunuihin sisältä ja ulkoa, ja HKL:n henkilökuntaa on paikalla esittelemässä vaunuja. Lisäksi tarjolla on monenlaista muuta ohjelmaa koko perheelle.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...