• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL:n uuden palvelun avulla voi kurkistaa tuleviin reittimuutoksiin

Saavatko arvon kanssafoorumistit tuon reittihaun toimimaan? Minulle tulee aina vastaukseksi, ettei ole tuloksia, vaan pitää hakea Reittioppaalla...

Saan. mutta katujen numeroilla ei löydä vaan pitäisi laittaa joko tiennimi tai pysäkki mistä haluaa lähtee liikkeelle. Hemmetin hyvä logiikka taas arvon HSL:llä. Reittien viivatkin menee aivan mainiosti melkeinpä suoraan vedettynä ettei ole mitään hajuakaan mistä linjat oikeasti menee.
 
Kappas, tuolta palvelusta löytyy linjat 651, 651N, 751, 751K, 981 ja 981L, mutta myös 973 ja 973L. Epäselvyys Keravan numeroiden osalta jatkuu siis edelleen. :D
 
Saan. mutta katujen numeroilla ei löydä vaan pitäisi laittaa joko tiennimi tai pysäkki mistä haluaa lähtee liikkeelle.
Minä kokeilin kadunnimillä, mutta pysäkitkö siis toimivat? Mennäänpäs testaamaan :) (Kuka niitä muuten oikeasti muistaa?)
 
Minä kokeilin kadunnimillä, mutta pysäkitkö siis toimivat? Mennäänpäs testaamaan :) (Kuka niitä muuten oikeasti muistaa?)

Pysäkit joo toimii, itse kirjotin tuon viereisen pysäkin nimen, sen muistaa aika helposti... :D Hyvin onnistu. Määränpäätä varten piti ettii ihan pysäkin nimi ja numero.
 
Minä kokeilin kadunnimillä, mutta pysäkitkö siis toimivat?

Härvelin käytettävyys ei ole paras mahdollinen: Ensin pitää hakea kadunnimellä, sitten valita katu listasta ja lopuksi vielä valita osoitenumero listasta. Tämän jälkeen haku onnistuu. Tulos saattaa ensin olla "ei yhteyksiä", mutta päivittyy hetken kuluttua. Ehkä annamme beta-versiolle nämä synnit anteeksi. Ylipäänsähän palvelu on todella hyvä.

Vastaavan palvelun voisi muuten tehdä nykyhetkeenkin, jotta tietyn yhteysvälin palvelutasoa joukkoliikenteellä voisi arvioida. Reittioppaan tiettyyn minuuttiin sidotut tulokset eivät kerro kuinka usein tietty yhteys toistuu. Google transitista tämä ominaisuus tosin löytyy jo eli kustakin reittivaihtoehdosta kerrotaan esimerkiksi "toistuu 15 min välein kello 14 saakka".
 
Ei se kyllä tuollakaan tavalla toimi, ehkä pitäisi mutta ei se osoitenumeroita kerro ollenkaan tai sitten vaan mun osoitetta ei tuossa palvelussa ole olemassa vaikka reittiopas näyttää 3 metrin tarkkuudella oikein.
 
Takaisin
Ylös