Metroasemilla voi kokea virtuaalisen Out of Sight -taidenäyttelyn toukokuun loppuun asti. Näyttely toimii ilmaiseksi ladattavissa olevan Arilyn-älypuhelinsovelluksen avulla, ja osallistuminen on tekijöiden mukaan yhtä helppoa kuin valokuvan ottaminen.
”Teokset ovat ikään kuin piilossa tavalliselta katseelta ja kosketukselta, mutta paljastuvat puhelimen ruudulla, kun tietää mitä etsiä. Ainoastaan Taidelinjan ympyränmuotoiset lattiatarrat antavat vinkkejä, että lähettyviltä löytyy jotain mielenkiintoista”, kuvailee näyttelyä kehittämässä ollut Enna Rane.
Tarkemmat ohjeet taiteen paljastamiseksi metroasemilta saa osoitteesta outofsight.fi sekä tapahtuman Facebook-sivuilta.
Näyttelyssä on esillä EMMA – Espoon modernin taiteen museon Saastamoisen säätiön taidekokoelman teoksia Kosketus-näyttelystä. Lisäksi näyttelyssä on Aalto-yliopiston nuorten lahjakkaiden taiteilijoiden animaatio- ja videoteoksia, joissa todellisuus ja virtuaalimaailma kietoutuvat toisiinsa ja paljastavat salaisuuksia arkisten asioiden ja esineiden takaa.
Näyttely on esillä perjantaista 22.5. lähtien toukokuun loppuun saakka Helsingin kaikkien metroasemien laitureilla. Toteutus on osa Aalto-yliopiston Product Development Project -kurssia.

Out of Sight -näyttely kuuluu HKL:n juhlavuoden Taidelinja-ohjelmakokonaisuuteen.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...