Helsingin kaupungin liikennelaitos, HKL, juhlii pyöreitä vuosiaan järjestämällä raitiovaunujen kalustonäyttelyn lauantaina 6.6. Helsingin keskustassa. HKL aloitti toimintansa kunnallisena liikelaitoksena vuonna 1945 ja viettää siten 70-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2015.
Juhlapäivänä kello 11–14 Arkadiankatu täyttyy museo- ja erikoisraitiovaunuista. Esillä on historiallista kalustoa, esimerkiksi entisöity puinen ”Jumbo” vuodelta 1917, työvaunuja sekä moderneja vaunuja, kuten Helsingin uusin raitiovaunu Artic. Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan raitiovaunuihin sisältä ja ulkoa, ja HKL:n henkilökuntaa sekä Suomen Raitiotieseuran aktiiveja on paikalla esittelemässä niitä ja raitioliikenteen historiaa Helsingissä.  
Lisäksi tarjolla on monenlaista muuta tekemistä koko perheelle. Musiikista vastaavat Tölölab-orkesteri ja Katujen elävöittäjät -ryhmä, joka esittää lauluiksi sävellettyjä matkustusmuistoja. Ruma ankanpoikanen -lastenteatteriesitykset viihdyttävät perheen pienimpiä, ja sirkustaiteilijat jakavat ilmapalloja ja makeisia. Lapsilla on ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa Ratikkamestari-diplomi tutustumalla ratikkanäyttelyn vaunuihin.
Arkadiankatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä Mannerheimintien ja Eteläisen Rautatiekadun väliseltä osuudelta klo 10–15. Myös bussit 21V ja 24 ajavat poikkeusreittejä klo 10–15.
Tapahtuma on osa HKL:n juhlavuoden Taidelinja-ohjelmakokonaisuutta. Tervetuloa viettämään hauskaa päivää ja juhlistamaan 70-vuotiasta HKL:ää!
Kuva: Helsingin kaupunginmuseo, Fotoma, 1938


Lue uutinen HKL:n sivuilta...