• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL:n organisaatiota uudistetaan

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL:n johtokunta päätti kokouksessaan 27. toukokuuta hyväksyä HKL:n johtamisjärjestelmän kehittämisen yhteydessä tapahtuvan organisaatiorakenteen uudistamisen. Nykyisestä liikennemuotokohtaisesta organisaatiojaosta luovutaan, ja HKL:n organisaatio jakaantuu 1.1.2016 alkaen Liikennöinti-, Kunnossapito-, Infra ja kalusto-, Toiminnanohjaus- ja Yhteiset palvelut -yksiköihin.

Muutoksen tavoitteena on hakea nykyistä vahvempaa synergiaa metro- ja raitioliikenteen väliltä niin liikennetuotannossa, kunnossapitopalveluissa kuin kehittämis- ja investointihankkeissa. HKL:n investointiohjelma seuraavan kymmenen vuoden ajalle on yli miljardi euroa. Muutoksella vahvistetaan niitä hyötyjä, jotka syntyvät siitä, että HKL vastaa sekä liikennöinnistä että infrastruktuurista.

- Jos pystymme aikaansaamaan yhteiskunnalle merkittäviä hyötyjä siitä, että HKL-kokonaisuuteen kuuluvat niin metro, ratikka kuin infrastruktuuri, on HKL:n asema liikenteen tuottajana ja kehittämishankkeiden toteuttajana perusteltu, toteaa HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.  

Metro- ja raitioliikenne on kasvamassa mittavasti seuraavan kymmenen vuoden aikana. Metroliikenne laajenee länteen Matinkylään ja edelleen Kivenlahteen niin, että metroliikenteen määrä yli kaksinkertaistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana. Uusia raitioliikenteen laajennuksia on tulossa mm. Jätkäsaareen, Kalasatamaan, Hernesaareen, Ilmalaan ja todennäköisesti myös Laajasaloon.

- Viimeisen 20 vuoden aikana metro- ja raitioliikenteen määrän kasvu on ollut vähäistä. Nyt toimintaympäristö muuttuu ja edessämme on historiallisen suuri kasvu. Uudella organisaatiorakenteella HKL hakee asemaa, jossa sillä on mahdollisimman hyvät edellytykset toteuttaa tämä kasvu hyvällä laadulla ja kustannustehokkaasti, sanoo toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Uuden organisaatiorakenteen mukaiset johtajan virat täytetään joko hakumenettelyn tai sisäisten siirtojen kautta elo-syyskuussa 2015.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Vs: HKL:n hallintomalliselvitys 2014 - 2015

Tämän kanssa kävi sitten niin, että HKL säilyy liikelaitoksena, mutta toiminnot järjestellään kokonaan uudelleen. Nykyisten yksiköiden tilalle perustetaan uudet yksiköt, jotka eivät enää erittele liikennettä kulkumuodoittain. Uusille yksiköille valitaan 10.9. johtajat.

Liikennöintiyksikön johtajaksi valitaan joko Antti Korhonen tai Arttu Kuukankorpi.

Kunnossapitoyksikön johtajaksi valitaan joko Markus Keisala tai Toni Jurva.

Infra- ja kalustoyksikön johtajaksi valitaan joko Juha Saarikoski tai Artturi Lähdetie.

Toiminnanohjausyksikön johtajaksi valitaan joko Kerkko Vanhanen tai Karoliina Rajakallio.

Muiden yksiköiden toimenkuva selviää nimestä, mutta mitä toiminnanohjausyksikkö tekee, jää vähän epäselväksi. Pääkonttoritoimintojako se tarkoittaa?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: HKL:n hallintomalliselvitys 2014 - 2015

Toiminnanohjaus yleensä viittaa koko yhtiön pyörittämiseen, eli satunnaiset pääkonttorijutut + osastojen kaitseminen toimimaan yhteen.
 
Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL)
15 / 10.09.2015

http://www.hel.fi/www/hkl/fi/paatok...ear=2015&ls=11&doc=HKL_2015-09-10_HKLjk_15_El



http://www.hel.fi/static/public/hel...kennelaitos_-liikelaitoksen_(HKL)_infra-.html

Päätösehdotus sanoi:
Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) päättää, että Helsingin kaupungin liikennelaitos -liikelaitoksen infra- ja kalustoyksikön johtajaksi valitaan diplomi-insinööri Artturi Lähdetie 1.1.2016 alkaen...

http://www.hel.fi/static/public/hel...kennelaitos_-liikelaitoksen_(HKL)_liiken.html

Päätösehdotus sanoi:
Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) päättää, että Helsingin kaupungin liikennelaitos -liikelaitoksen liikennöintiyksikön johtajaksi valitaan diplomi-insinööri Arttu Kuukankorpi 1.1.2016 alkaen...

http://www.hel.fi/static/public/hel...kennelaitos_-liikelaitoksen_(HKL)_toimin.html

Päätösehdotus sanoi:
Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) päättää, että Helsingin kaupungin liikennelaitos -liikelaitoksen toiminnanohjausyksikön johtajaksi valitaan diplomi-insinööri Karoliina Rajakallio 1.1.2016 alkaen...
 
Takaisin
Ylös