Arkadiankatu täyttyi lauantaina 6.6. ratikoista, kun HKL juhlisti 70-vuotista juhlavuottaan kunnallisena liikelaitoksena. Ratikkanäyttely kiinnosti myös yleisöä ja paikalle kerääntyi runsaslukuinen joukko ihmisiä tutustumaan näyttelyn vaunuihin.

Vaunuissa kiinnosti erityisesti mahdollisuus päästä tarkastelemaan niitä tavalla, mikä ei yleensä ole mahdollista. Harvemmin esimerkiksi huoltovaunuihin pääsee kurkistamaan sisälle, eikä kuljettajan penkille pääse istahtamaan kovin usein. Vanhat, jo käytöstä poistetut vaunut herättivät myös kiinnostusta. Näyttelyn yksi vetonauloista olikin ”Jumbo”, puinen ratikka vuodelta 1917, johon riitti tutustujia jonoksi asti koko tapahtuman ajan.

Monet juhlavieraat jakoivat myös muistojaan ratikkamatkoista, eri vaunumalleista sekä esimerkiksi rahastajien kohtaamisista. Lisäksi monella oli muistoja omasta tai perheenjäsenten työskentelystä HKL:n palveluksessa muun muassa kuljettajana ja rahastajana.

Musiikkia ja lastenohjelmaa

Vaunujen lisäksi tapahtumassa oli paljon muutakin nähtävää ja kuultavaa. Tapahtuman avasi HKL:n puhallinorkesteri ja musiikkiesityksistä saatiin nauttia koko tapahtuman ajan. Katujen elävöittäjät -ryhmä esitti lauluiksi sävellettyjä matkustustarinoita ja tapahtuman päätteeksi esiintyi Tölölab-orkesteri.

Tapahtumassa oli huomioitu monella tavalla myös perheen pienimmät. Lastennäytelmä Ruma ankanpoikanen viihdytti lapsia kahteen otteeseen ja lisäksi lapset saivat suorittaa Ratikkamestari-diplomin tutustumalla näyttelyn vaunuihin. Karkkeja ja ilmapalloja jaettiin tietysti kaikille iästä riippumatta.

Tapahtuma järjestettiin osana HKL:n juhlavuoden Taidelinja-ohjelmakokonaisuutta. Taidelinjan koko ohjelma löytyy osoitteesta www.taidelinja.fi.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...