HSL:n joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 15. kesäkuuta. Raitiovaunujen , metron, bussien ja lähijunien kesäaikataulut löytyvät jo Reittioppaasta, kun haku kohdistuu kesäkaudelle. Myös tulostettavat kesäaikataulut on julkaistu hsl.fi:ssä.
Kesäaikataulut ovat voimassa HSL-alueella 15.6.–9.8.2015 joitain poikkeuksia lukuun ottamatta.
Kesän tulostettavat pdf-aikataulut
Muutoksia raitioliikenteessä 15.6.
Raitiolinja 8 siirtyy 15.6. ajamaan molempiin suuntiin poikkeusreittiä Hämeentie–Sturenkatu–Läntinen Brahenkatu–Helsinginkatu. Syynä ovat Helsinginkadulla tehtävät katutyöt. Poikkeusreitti on voimassa 9.8. asti.
Raitiolinja 9 on samasta syystä poikkeusreitillä 27.7.–9.8. ja kulkee molempiin suuntiin reittiä Kaarlenkatu–Helsinginkatu–Läntinen Brahenkatu–Sturenkatu–Aleksis Kiven katu.
Raitiolinjat 7A ja 7B kulkevat kesän ajan poikkeusreitillä Pasilan alueen katutöiden vuoksi, ja Pasilan aseman ja Töölön välistä puuttuvaa osuutta liikennöi korvaava bussilinja 7X. Järjestely jatkuu 30.8. asti.
Lisätietoa Pasilan alueen liikennejärjestelyistä kesällä
Muutoksia metroliikenteessä 15.6.
Metro kulkee kesäaikataulujen ajan myös ruuhka-aikoina viiden minuutin vuorovälillä osuudella Ruoholahti–Itäkeskus. Linjoilla Ruoholahti–Mellunmäki ja Ruoholahti–Vuosaari vuoroväli on kymmenen minuuttia läpi liikennöintiaikojen. Syynä on Myllypuron aseman peruskorjaus, minkä vuoksi asemalla on käytössä vain yksi raide.
Lisätietoa metron liikennejärjestelyistä kesällä
Muutoksia bussiliikenteessä 15.6.
Linjan 805 (Itäkeskus–Myllypuro) reitti muuttuu niin, että bussilta jää pois poikkeama Olavinlinnantielle ja Itäkeskuksen uimahallille.
Sipoon sisäisestä linjasta 996 (Söderkulla–Kitö) tehdään kesäliikenteen ajaksi reittiversio 996K, joka kulkee Spjutsundin laiturin kautta. Linjalla on kesän ajan maanantaista perjantaihin yksi lähtö kumpaankin suuntaan.
Koululaislinjoilla liikennöinti on päättynyt jo 1.6. Näitä linjoja ovat Helsingin linja 91, Espoon linjat 70 ja 71 sekä Vantaan linjat 37, 38, 44, 75 ja 88. Myös Sipoon linjoilla 984, 992, 993 ja 994 liikennöinti päättyi 1.6. Linja 994K palaa liikenteeseen 15.6., kun kesäaikataulut astuvat voimaan.
U-linjat siirtyivät kesäliikenteeseen jo 1.6.
Linjat 58, 58B, 504, 505 ja 506 kulkevat Pasilassa poikkeusreitillä 21.6. asti. (Lisätietoa Pasilan alueen liikennejärjestelyistä kesällä)
HSL ei julkaise kesäaikataulukirjoja
HSL ei julkaise aikataulukirjoja tänäkään kesänä. Kesäliikennekausi kestää vain kahdeksan viikkoa, sillä syysaikatauluihin siirrytään jo 10.8. Lisäksi yhä useampi matkustaja etsii aikataulutiedon verkko- ja mobiilipalveluista, joita on tarjolla runsaasti.
Paperisia linjakohtaisia irtoaikatauluja saa busseista ja raitiovaunuista sekä HSL:n Rautatientorin, Itäkeskuksen ja Pasilan palvelupisteistä. Espoon ja Vantaan yhteispalveluissa on saatavilla alueellinen valikoima irtoaikatauluja. U-linjojen aikatauluja saa kunkin linjan bussista.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...