• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Raitiolinja 8 kulkee poikkeuksellisesti Sturenkadun kautta 15.6.–9.8.

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Helsinginkadulla tehtävien katutöiden vuoksi raitiolinja 8 siirtyy poikkeusreitille kesäaikataulujen ajaksi 15.6.–9.8. Linjalta 8 jää pois reittiosuus Helsinginkadulta välillä Läntinen Brahenkatu–Hämeentie ja Hämeentiellä välillä Helsinginkatu–Sturenkatu.
Linjan reitti kulkee molempiin suuntiin Läntistä Brahenkatua ja Sturenkatua pitkin. Linjalta 8 jäävät väliin pysäkit Helsinginkatu, Sörnäinen (M), Lautatarhankatu, Hauhon puisto ja Vallilan varikko.
Katutöihin sisältyy muun muassa raitioratakiskojen uusiminen korjattavalla katuosuudella. Rataosan linjaus muuttuu hiukan, jolloin rata oikenee. Myös ajolangat vaihdetaan.
Myöhemmin kesällä (27.7.–9.8.) myös raitiolinja 9 siirtyy poikkeusreitille.
Linjan 8 poikkeusreitti 15.6.-9.8.2015


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Minulle tuli mieleeni seuraava ehdotus:

Olisikohan mieltä siinä, että siinä vaiheessa kun raitiolinjan 1 uudistus tapahtuu ja se alkaa liikennöidä Kurvin ja Töölön kautta, linja 8 ajaisi, vanhaa reittiään, Sturenkadun ja Läntisen Brahenkadun kautta (esimerkiksi tunnuksella 8B tai 8K)? Ainakin linjan 1 kulkuaikoina. Tällöin säilyisi Sturenkadun ratakin linjaraiteena. Toki tiedän, että Sturenkadulle on tulossa laaja remontti mm. pyöräkaistojen vuoksi.
 
Sturenkadulta on siirrettävä raitioliikenne pois, jotta pyöräkaistat voidaan tehdä. Pyöräkaistojen myötä kaikki autoliikenne kulkee ratikkakiskoilla, jolloin sinne ei vilkasliikenteisellä kadulla sovi (luotettavasti kulkevia) ratikoita. Myöskään ratikkapysäkit eivät enää mahdu sinne, kun fillarikaistat tulevat. Ei siis onnistu.

Kasin kuormitetuin osuus on välillä SÖ–OP. Ideanahan Railissa on, että nykyinen 7,5 min vuoroväli tihenee tuolla välillä 5 minuuttiin siten, että kumpikin linja, 1 ja 8, kulkee 10 min välein ja ne tahdistetaan. No, onnistuneista tahdistuksista ei vielä ole juuri kokemuksia ratikkaliikenteessä, mutta ehkä niitä Railin toteutumisen myötä tulee.
 
Takaisin
Ylös