Kesän aikana HKL:n Taidelinja tuo vieraanvaraisuutta metroon, ja kutsuu ripustamaan sateenkaaren värejä edustavia vaatteita pyykkinaruille.

26. ja 28.6. Vieraanvaraisuuden väri -metroperformanssi
Tuuli Malla & co. on inspiroitunut metron ikonisesta, oranssista väristä, joka symboloi vieraanvaraisuutta. Malla on luonut metrovaunuun teoksen, jossa kodista tai juhlista tuttu vieraanvaraisuus tuodaan julkiseen tilaan. Matkustajat toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi ja heille tarjoillaan muun muassa kahvia, teetä ja keskustelumenu.
Vieraanvaraisuuden vaunu liikennöi perjantaina 26.6. ja sunnuntaina 28.6. noin kello 12–18 ja sen tunnistaa Taidelinja-teippauksista.
22.6.–31.7. Pyykkinaru sateenkaaren väreissä
Heidi Lunabban ja Ilar Gunilla Perssonin yhteisötaideprojekti Pyykkinaru sateenkaaren väreissä nähdään Helsingin yliopiston metroaseman laiturilla. Värikkäät pyykit täyttävät laiturialueen galleriatilat ja kutsuvat matkustajia osallistumaan yhteiseen teokseen.
Taidelinjalle ripustettavien pyykkinarujen toivotaan inspiroivan yhä uusia pyykkinaruja ympäri Helsinkiä ja Suomea. Osallistuminen on yksinkertaista: ripusta pyykkinarulle sateenkaaren värejä edustavia vaatekappaleita tai muita tekstiilejä Helsinki Pride -viikon aikana 22.-28.6. Dokumentoi oma pyykkinarusi sekä muita näkemiäsi pyykkinaruja, ja jaa kuvat #tvattlina -tagilla varustettuna Instagramissa tai Twitterissä. Voit myös lähettää kuvia projektin Facebook-sivulle tai sähköpostiosoitteeseen rainbowtvattlina @ gmail.com.
Projekti on osa Helsinki Pride -viikkoa yhteistyössä Ateneumin ja MWG Måndagsklubben Window Galleryn kanssa.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...