Unioninkadun ja Kaisaniemenkadun kiskotyöt aiheuttavat poikkeusreittejä keskustan raitioliikenteelle 5.-12. heinäkuuta. Järjestelyt vaikuttavat linjoihin 3, 6, 6T, 7A, 7B ja 9. Töitä tehdään Unioninkadulla 5.- 6. heinäkuuta ja Kaisaniemenkadulla 6.-12. heinäkuuta. Raitiovaunuja korvaavat Unioninkadun töiden aikana bussit 3X ja 9X.
Poikkeusliikenne 5.7. kello 2 – 6.7. kello 5 
Linjat 3, 6 ja 6T liikennöivät Mannerheimintien ja Helsinginkadun kautta. Linjalta 3 jää ajamatta reitti Kaivokadun ja Hakaniemen kautta Urheilutalolle, ja linjoilta 6 sekä 6T osuus Kaivokatu - Hämeentie.
Linja 7A lähtee Pasilasta Ratapihantieltä ja jatkaa Mäkelänkatua Sturenkadun kautta Helsinginkadulle ja edelleen Ruusulankadun kautta Mannerheimintietä pohjoiseen. Linja 7B ajaa saman reitin toiseen suuntaan. Linjalta 7 jää ajamatta reittiosuus Mannerheimintie - Aleksanterinkatu – Kruununhaka – Hämeentie - Mäkelänkatu Sturenkadun risteykseen asti.
Linja 9 ei liikennöi Kaisaniemenkadun ja Pasilan välillä, vaan ajaa molempiin suuntiin Simonkadulta Kaivokadun kautta Kauppatorille.
Bussi 3X liikennöi Kalliosta Hakaniemen kautta Kamppiin reittiä Läntinen Brahenkatu – Kallio – Kaisaniemenkatu – Kaivokatu – Fredrikinkatu. Kampin päässä bussi lähtee Malmirinteestä ja palaa samaa reittiä Kallioon.  
Bussi 9X kulkee Pasilasta Ratapihantieltä linjan 7B pysäkiltä Teollisuuskatua Kallioon ja jatkaa Kamppiin samaa reittiä bussin 3X kanssa.
Kumpikin bussilinja käyttää Hakaniemestä päin tullessaan Rautatientorin pysäkkiä 2056, joka on otollisin paikka vaihtaa raitiolinjoille 3 ja 6.
Kartat poikkeusliikenteestä 5.-6. heinäkuuta:
Linja 3
Linjat 6/6T
Linjat 7A/7B
Linja 9
Korvaava bussi 3X
Korvaava bussi 9X
Poikkeusliikenne 6.7. kello 5 - 12.7.
Raitiolinjat 3, 6, 6T ja 9 liikennöivät maanantaiaamusta 6.heinäkuuta alkaen sunnuntaihin 12. heinäkuuta asti Kaisaniemenkadun sijaan Kruununhaan kautta reittiä Liisankatu-Snellmaninkatu-Aleksanterinkatu. Linjat 3,6 ja 6T jatkavat Aleksanterinkatua Mannerheimintielle ja edelleen omille reiteilleen. Linja 9 palaa Aleksanterinkadulta Mikonkatua pitkin Kaivokadulle.
Kaikilta linjoilta jäävät pois käytöstä Kaisaniemenkadun pysäkkiparit ”Varsapuistikko” (0305 ja 0306) sekä ”Kaisaniemi” (0303 ja 0304). Linjoilta 3, 6 ja 6T jäävät pois käytöstä myös Kaivokadun pysäkit ”Rautatieasema” (0301) sekä ”Kaivokatu” (0302).
Kartta poikkeusliikenteestä 6.-12. heinäkuuta
Kiskotyöt tuovat ruuhkia Kaisaniemeen
Autoilijoiden, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden on syytä varautua ratatöiden vuoksi liikenteen poikkeusjärjestelyihin ja ruuhkiin 4.-17. heinäkuuta. Järjestelyt ovat voimassa Unioninkadulla välillä Liisankatu – Pitkäsilta sekä Kaisaniemenkadulla välillä Vilhonkatu – Liisankatu.
Moottoriajoneuvot: Autoilijoiden kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan korvaavia kiertoreittejä. Kaisaniemenrannasta ja Siltasaarenrannasta tultaessa pakollinen ajosuunta on oikealle. Työmaan kohdalla katu kapenee paikoitellen yksikaistaiseksi.
Polkupyöräilijät ja jalankulkijat: Suojatiet suljetaan työmaan kohdalla ja kevyt liikenne ohjataan viereisten suojateiden kautta.
Unioninkadun ja Kaisaniemenkadun kiskonvaihtotyöt ovat jatkoa viime kesän urakoille. Työn tilaa HKL ja urakoitsijana toimii Lemminkäinen.
 


Lue uutinen HKL:n sivuilta...