Helsingin Sataman kesäkuun tavaraliikenteen määrä kasvoi viime vuoden kesäkuuhun verrattuna 5,1prosenttia. Tavaraliikennettä oli 950 000 tonnia.

Tavaraa tuotiin 438 000 tonnia ja vietiin 479 000 tonnia. Tuonnin määrä ylitti viime vuoden vastaavan ajankohdan 5,2 prosenttia. Viennin määrä kasvoi 10,8 prosenttia. Yhteensä tavaraliikenteen määrä oli 8,1 prosenttia suurempi viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.

Tammi-kesäkuussa tavaraliikennettä oli vähän yli 5,2 miljoonaa tonnia. Tuonnin osuus siitä oli reilut 2,4 miljoonaa tonnia ja viennin osuus lähes 2,8 miljoonaa tonnia. Viennin kasvu jatkui 5,8 suuruisena. Yhteensä tavaraliikenne oli 2,8 prosenttia suurempi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden.

Matkustajienkin määrä kasvoi kesäkuussa. Matkustajia oli 1 144 000, joka on lähes viime vuoden kesäkuun tasossa. Tammi-kesäkuun yhteenlaskettu matkustajamäärä oli lähes 5,1 miljoonaa matkustajaa. Se on 0,6 enemmän kuin vertailukaudella.

Kansainvälisiä risteilyaluskäyntejä oli kesäkuussa 63. Niillä saapui Helsinkiin 100 000 matkustajaa. Se on 5,9 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.
- Alkuvuonna sekä matkustaja- että tavaraliikenteen kehittyminen on ollut Helsingin osalta pääosin positiivista. Erityisesti vientiteollisuuden uudet reititykset näkyvät positiivisesti Helsingin sataman kautta kuljetettujen tavaroiden määränä, mutta toivottavasti tämä kesäkuun viennin kasvun on merkki myös Suomen viennin piristymisestä. Myös kansainvälisen risteilyliikenteen sesonki on myös käynnistynyt edellisvuotta vilkkaampana, Kimmo Mäki, Helsingin Satama Oy:n toimitusjohtaja toteaa.

Lisää aiheesta
Helsingin Satama
 


Lue uutinen HKL:n sivuilta...