Elokuun alussa HKL:n Taidelinjan ohjelmistossa on Vaeltaja-ratikkateos, katulavatanssit metrossa ja taideilta linjalla 9.

Tanssia metrossa

Katulavatanssit Goes Raiteilta -tapahtuma tuo tanssin metroon ja asemille torstaina 6.8. kutsuen myös matkustajat ja ohikulkijat mukaan nauttimaan tanssista. Tapahtuma starttaa Ruoholahden metroasemalta kello 18. Ennen metrovaunussa alkavia tansseja voi tutustua laiturialueella avautuvaan Katulavatanssit-valokuvanäyttelyyn. Valokuvanäyttely esittelee laajemmin Katulavatanssi-ilmiötä ja tanssin riemua erilaisissa kaupunkitiloissa. Katulavatanssit Goes Raiteilta -tapahtuman reitti on yllätys, mutta päätepisteenä on Rautatieaseman Kompassiaukio, jonne tanssit saapuvat noin kello 19.30.
Vaeltaja elokuun yössä

Vanhan raitiovaunun ajatuksia kuullaan tiistaina 11.8. ja keskiviikkona 12.8. Vaeltaja-raitiovaunuteos vie ihmeelliselle matkalle elokuisen Helsingin yöhön. Teoksessa raitiovaunu herää eloon: se puhuu, pohtii ja kyselee kaupunkilaisten äänellä. Tölölab-orkesteri kääntää Vaeltajan tarinat musiikin kielelle. Teoksen pääsee kokemaan 11.8. ja 12.8. kello 21. Vaeltajan lähtö- ja päätepisteenä on Arabianrannan päätepysäkki. Teokseen on kerätty kaupunkilaisten tarinoita haastattelemalla ja ääniviesteillä. Teos on osa Eloa-festivaalia.
Taideiltoja linjalla 9
Elokuussa Taidelinjalla alkavat Open LéSPACE -taideillat tuovat kerran kuussa esitystaiteen aarteita ratikkalinjalle 9. Syksyn ensimmäinen taideilta järjestetään torstaina 13.8. Avausohjelmana on Milka Luhtaniemen ohjaama esityksellinen runoteos Matkakuvia, jonka pääsee kokemaan hyppäämällä ysin ratikkaan Pasilan asemalta kello 19, 20 tai 21. Matkakuvia pyrkii seisauttamaan ajan raitiovaunun sisällä. Liikkuvaan raitiovaunuun luodaan tiloja, tilanteita ja havaittavia hetkiä esittävän taiteen ja runouden keinoin. Taideillat Taidelinjalle tuo kulttuuritila LéSPACE yhdessä lukuisten taiteilijoiden kanssa.

Lisätietoa verkkosivuilla:
HKL:n Taidelinja
Taidelinja Facebookissa
Vaeltaja-teos ja Eloa-festivaali
Open LeSPACE
Katulavatanssit Facebookissa


Lue uutinen HKL:n sivuilta...