Lähetä runo lentoon!
Matkaruno-työpaja värittää Kauppatorin lauttapaviljonkia tulevana viikonloppuna 22.–23. elokuuta kello 12–16. Työpaja kutsuu matkustajia ja ohikulkijoita liittymään yhteisrunoteokseen. Jokainen voi kirjoittaa silkkilehtiselle omalla kielellään ja murteellaan runollisen toivotuksen hyvälle matkalle, ja viesteistä rakennetaan esille ripustettava runoleija. Kaikille avoin tapahtuma on osa Nuoren Voiman Liiton ja Helsingin juhlaviikkojen Runokuu-festivaalia, ja se toteutetaan yhdessä HKL:n sekä Helsingin ja Vantaan sanataidekoulujen kanssa.
Runot matkaavat raiteilla
Runous matkustaa myös Helsingin metroissa ja raitiovaunuissa Runokuu-festivaalin Runoja Raiteilla -kampanjassa 17.–30. elokuuta. Kahdenkymmenen kotimaisen nykylyyrikon hengentuotteet ovat esillä raitiovaunujen ja metron sähköisillä näyttötauluilla ja asemien julisteissa. Lisäksi raitiovaununkuljettajat jakavat runopostikortteja. Mukana on muun muassa Heli Laaksosen, Claes Anderssonin ja Aulikki Oksasen runoja. Raiteilla pohditaan tänä vuonna matkantekoa, saapumista, lähtemistä, eksymistä ja etäisyyksiä.
Runoja raiteilla -kampanja on osa Runokuuta, joka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Runoja raiteilla -kampanja toteutetaan Nuoren Voiman Liiton, HSL:n ja HKL:n yhteistyönä.
Tallinna tulee ysin ratikkaan
Tuula Heikkisen ja Aija Lehtosen valokuvanäyttely Elämää ratikoissa – Tallinna avautuu 27. elokuuta. Näyttely järjestetään raitiovaunu yhdeksässä, joka on monelle matkustajalle linkki sataman kautta Tallinnaan. ”Ikuistimme ihmisiä menossa jonnekin – läsnä ohikiitävässä hetkessä. Näyttelyssä tutustutaan raitiovaunuilla matkustaviin ihmisiin ja kaupunkimiljöisiin eri vuorokauden aikoina. Valokuvissa tapahtumat esitetään niin kuin ne kuvaushetkillä olivat. Niissä näkyy jokapäiväisiä tilanteita, kaupunkimaisemia sekä muotokuvia raitovaunuissa matkustavista ihmisistä”, kertovat kuvaajat. Näyttely on esillä kuukauden 9-linjan vaunussa numero 98.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...