Kansainvälinen Gaming the System -taidenäyttely tuo leikin ja pelin liikenteeseen 17.–27. syyskuuta. Näyttelyn on tuottanut tutkimusryhmä These Animals yhdessä HKL:n Taidelinjan, Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sekä Pikseliähky-festivaalin kanssa.
Näyttely tuo taiteen, leikin ja pelin kaupunkilaisten arkeen mediataiteen ja osallistavien teosten avulla. Tapahtumat, näyttelyt ja teokset tulevat muun muassa metroasemille, vanhaan lippukioskiin ja metrojuniin. Ohjelmisto leikkii Taidelinjan hengen mukaisesti joukkoliikenteen tiloilla ja välineillä: tarjolla on esimerkiksi maanalainen kierros kaupunkiin, beatbox-koneeksi muunnettu matkakortinlukija sekä installaatiosarja, jossa kuka tahansa voi toimia aikavarkaana: lahjoittaa ja saada käyttämätöntä matkustusaikaa. Näyttelyn kansainväliset vieraat ovat Street Line Critics Irlannista sekä SPART Action Group Yorkista Isosta-Britanniasta.
Avajaiset pidetään 17. syyskuuta kello 17–19 Hakaniemen metroaseman torinpuoleisessa päädyssä, eteläisessä lippuhallissa.
Opastettu kierros järjestetään 21. syyskuuta kello 14.00. Lähtö Hakaniemen metroaseman eteläisestä lippuhallista.
Koko ohjelma saatavilla osoitteesta: theseanimals.org.
#?GtSHelsinki


Lue uutinen HKL:n sivuilta...