Moniäänisen taidelehden ensimmäinen numero jakoon 
Kontulan metroaseman laiturilla voi torstaina 1. lokakuuta kello 9-11 saada uunituoreen ja erilaisen matkalukemiston: taidelehti Yksi päivä julkaistaan tuolloin ja jaetaan kontulalaisille aamukahvin ja musiikin kera.
Lehti kuuluu Pieniä suuria maailmoja -projektiin, joka on kokoelma erilaisia todellisuuksia, arjen kokemuksia, tapoja hahmottaa ja unelmoida. Teoskokonaisuus koostuu kolmesta eri julkaisusta, jotka jaetaan joka kuun ensimmäisen päivänä; 1. lokakuuta, 1. marraskuuta ja 1. joulukuuta. Oleellinen osa Pieniä suuria maailmoja -teosta on myös kuunnelmallinen äänitaide sekä yllätykselliset kohtaamiset julkisessa liikenteessä.
Nyt jaettava ensimmäinen julkaisu "Yksi päivä" kokoaa yhteen aivan tavallisena maanantaina - 17.8.2015 - erilaisten ihmisten kirjoittamia tarinoita; niitä ajatuksia, kokemuksia, todellisuuksia ja havaintoja, mitä eri ihmisten elämään mahtuu tässä samassa kaupungissa. Lehtijulkaisu on näiden todellisuuksien yhteentörmäys ja kohtaaminen, yksityisten päiväkirjanomaisten tarinoiden väliaikainen koti.
Pieniä suuria maailmoja on Taidelinjan kutsuvierastaiteilijoiden dramaturgi Taija Helmisen, koreografi ja tanssija Sonja Jokiniemen sekä äänitaiteilija-muusikko Mikko Haapojan projekti. Kaikki julkaisut on tehty yhdessä kaupunkilaisten kanssa.
Kalasatamalaiset tekivät metroasemalleen taideteoksen
No Borders -tekstiilitaideteoksen avajaisia juhlistetaan lauantaina 3. lokakuuta klo 12-14 Kalasataman metroasemalla. Teosta voi ihailla laiturialueella ja lippuhallissa on tarjolla avajaistarjoomuksia.
No Borders -teoksessa unelmat tulevat näkyviksi. Äänensä saavat kuuluville Kalasataman seniorit, nuoret, perheet sekä kehitysvammaiset. Concreatives-kollektiivin järjestämissä tekstiilityöpajoissa esille nousseet unelmat saapuvat kaikkien nähtäville ja muistuttavat unelmoinnin tärkeydestä. Lempeää aktivismia käsityön keinoin toteuttava teos kannustaa ihmisiä toimimaan yhdessä.
”Idea syntyi halusta yhdistää ihmisiä toimimaan yhdessä, elvyttää kyläyhteisöjä ja tehdä naapureita tutuiksi eri kaupunginosissa.”, kertoo Concreatives kollektiivin perustajajäsen Johanna Lauhiala. 
Lauhialan lisäksi Concreativesin kantaviin voimiin kuuluvat muotoilijat Tanja Kallio, Kirsi Ranta ja Kirsi-Maria Raunio.
Yhteisöllistävän kaupunkikulttuurin tekijänä kollektiivi haluaa vaikuttaa muotoilun keinoin ihmisen sosiaaliseen ja henkiseen hyvinvointiin, esimerkiksi suvaitsevaisuuteen ja ihmisten väliseen kommunikaatioon. Ryhmän tavoite on osoittaa, että yhdessä tekemällä, osallistumalla ja aktiivisesti tulevaisuuttamme rakentamalla voimme saavuttaa paljon enemmän.
 
www.taidelinja.fi
www.facebook.com/Taidelinja
www.instagram.com/taidelinja


Lue uutinen HKL:n sivuilta...