Kaupunkilaiset pääsivät koeajamaan kaupunkipyörähankkeen tarjouskilpailuun osallistuvien toimittajien kaupunkipyörämalleja Narinkkatorilla perjantaina 9. lokakuuta. Torille rakennetulla testiradalla sai hakea ajotuntumaa eri pyörämalleihin. Testattavina oli kaikkiaan kolme menopeliä: yksi jokaiselta toimittajalta.
Kaupunkipyörät herättivät keskustelua ja yleisöllä oli myös mahdollisuus jättää palautetta kaupunkipyöristä. Pyörät keräsivät muun muassa seuraavia kommentteja:
”Kokemus yllätti! Nykypyörien tekninen kehitys on varsin tasokasta, ajokokemus tosi miellyttävä.”
”Kaikilla kolmella yllättävän hyvä ajaa. Kaupunkipyöräidea on hyvä – huolestuttaa vain, rikotaanko ne niin kuin edelliset.”
”Ihan mahtavaa saada kaupunkipyörät takaisin Helsinkiin! Kesällä on niin mahtavaa mennä ympäri kaunista kaupunkiamme <3”
”Hyvä että viimein zygät Stadiin! Tukevia ovat, hyviä kaikki.”
Palautetta antaneiden kesken arvottiin kolme yllätyspalkintoa. Tällä kertaa onni suosi Rale Leppävuorta, Jani Nuotiota ja Nina Piispasta. Onnittelut voittajille!
Kaupunkipyörät tulevat osaksi joukkoliikenteen järjestelmää alkukesästä 2016, alkuvaiheessa 50 pyöräaseman ja 500 pyörän laajuisena. Tavoitteena on, että vuonna 2017 olisi käytössä 1 500 pyörän ja 150 aseman järjestelmä.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...